Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Čempioni NFL pirmssezonu sāk ar zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni NFL pirmssezonu sāk ar zaudējumu
Leonards Furnets saņem apsveikumus pēc piezemējuma guvuma.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezona sāka uzņemt apgriezienus, jo tika aizvadīti septiņi mači. Čempioni, Jaunanglijas "Patriots", šo sezonu sāka ar zaudējumu pret Džeksonvilas "Jaguars", 24:31.

Jaunanglijas "Patriots" šo maču bija nolēmuši aizvadīt bez sava pirmā saspeles vadītāja Toma Breidija, kā arī bez pirmā aizsardzības sastāva un jāsaka, ka par to Džeksonvilas "Jaguars" vienība viņus arī sodīja.

Vispirms tas notika ar Čada Hīnija un Kīnana Koula sadarbību, kad saspēles vadītājs Hīnijs atrada uzbrucēju ar tālu piespēli un viņš, veicot 97 jardus, piezemēja bumbu ieskaites zonā. Tam sekoja arī LSU skolas absolventa Leonarda Furneta piezemējums un vienā brīdī "Patriots" nokļuva iedzinējos ar 3:17.

Šo deficīnu viņi gan samērā ātri atspēlēja, pateicoties Džimija Garopolo divām rezultatīvām piespēlēm – Ostinam Karam un Keidžejam Mejam.

Tomēr, tieši tajā brīdī, kad likās, ka čempioniem būtu jālauž spēles gaita un jāpārspēj ne tā spēcīgākā NFL vienība, "Jaguars" uzbrukums divas reizes pasmējās par "Patriots" aizsardzību. Vispirms Korijs Grants veica 79 jardu skrējienu un nogādāja bumbu ieskaites zonā, bet vēlāk Brendons Alens ar 42 jardu piespēli atrada Dīdiju Vestbruku un atjaunoja 14 punktu pārsvaru.

Dīdžejs Fosters gan "Pats" labā vēl vienu piezemējumu guva, atgriežot mājniekus atpakaļ spēlē un šajā brīdī likās, ka viņi tiešām maču vēl var glābt, jo sevišķi pēc Džeksonvilas neprecīzā brīvsitiena pa vārtiem, taču mača pēdējās sekundēs Džeikobijs Brisets nerealizēja piespēli, kas varēja izlīdzināt rezultāti un spēle noslēdzās ar rezultātu 31:24 "Jaguars" labā.

Janunaglijas komandas otrais saspēlnieks Džimijs Garopolo realizēja 22 no 28 piespēlēm, kopā gūstot 235 jardus un, kā jau iepriekš minēts, divas rezultatīvas piespēles. Savukārt visa Džeksonvilas komanda kopā bumbu mest mēģināja vien 18 reizes, realizējot 13 mēģinājumus un par visiem kopā gūstot divus piezemējumus.

Produktīvākais mača pussargs bija Korijs Grants, kurš astoņos mēģinājumos guva 120 jardus, bet Leonards Furnets apstājās pie 31 jarda deviņos mēģinājumos. Abiem pussargiem arī pa vienam piezemējumam.

Džeikobs Holisters no "Patriots" un Kīnans Kols no "Jaguars" bija vienīgie, kas tverot piespēles spēja gūt vismaz 100 jardus, tiekot pie, attiecīgi, 116 un 108 jardiem, tiesa, Kols to paveica ar divām notvertām piespēlēm, kamēr Holisteram vajadzēja septiņas.

Savukārt otri aizvadītās sezonas fināla dalībnieki, Atlantas "Falcons" šo sezonu sāka gluži tāpat kā noslēdza iepriekšējo, proti, ar ievērojama pārsvara izsēšanu un zaudējumu. Šoreiz viņi piekāpās Maiami "Dolphins" ar 20:23. Džejs Katlers, komandas tikko nolīgtais pirmais saspēles vadītājs, šajā spēlē vēl nepiedalījās.

NFL pirmssezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
TexansPanthers17:27
FalconsDolphins20:23
VikingsBills17:10
RedskinsRavens3:23
JaguarsPatriots31:24
SaintsBrowns14:20
EaglesPackers9:24
BroncosBears24:17

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/