Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" iespēja lauzt "play-off" lāstu

"Cowboys" iespēja lauzt "play-off" lāstu
Dalasas "Cowboys" cīņā ar Filadelfijas "Eagles"
Foto: AFP/Scanpix

Šīs nakts otrā Nacionālās Futbola līgas (NFL) "play-off" turnīra spēle notiks Dalasā, kur vietējā "Cowboys" komanda uzņems Filadelfijas "Eagles", kurus šosezon spēja pieveikt abās savstarpējās spēlēs. Spēles sākums - trijos naktī pēc Latvijas laika.

Par Dalasas "Cowboys" deviņdesmito gadu sākuma slavas laikiem, kad Trojs Aikmans, Emits Smits, Maikls Ērvins un pārējie "kovboji" dominēja NFL līgā un trīs reizes uzvarēja "Super Bowl", sarakstīta ne viena vien grāmata. Turpretī nav dzirdēts, ka kāds būtu aprakstījis zelta dienām sekojošās neveiksmes, bet, ja tas notiktu, tad palasīt noteikti būtu ko. Vienā teikumā notikušo var aprakstīt šādi - komanda, kas 1995. gadā triumfēja "Super Bowl", no tā brīža līdz šai dienai izcīnījusi tikai vienu uzvaru izslēgšanas spēlēs un tas notika... 1996. gadā. "Zelta paaudzes" zvaigznes sportu sen pametušas un atradušas sev vietu mediju jomā (ASV ļoti izplatīta prakse ir bijušo sportistu iesaistīšana žurnālistikā), bet viņu pēctečus vajājušas grūti izskaidrojamas ķibeles - bieži visu sezonu dominē, bet izšķirošajos brīžos sabrūk kā kāršu namiņš. No kārtējās drāmas daudzie fani baidījās arī šogad, taču vismaz pagaidām "Cowboys" nav izrādījuši "ģībšanas pazīmes". Ko vērts bija pēdējā sezonas spēlē pieliktais punkts pret šīsnakts pretiniekiem "Eagles" - sausā uzvara 24:0!

Filadelfijas "Eagles" izslēgšanas spēļu vēsture ir krietni iepriecinošāka. Komanda gan nav plūkusi tādus laurus kā "Cowboys" - pēdējais no trim tituliem iegūts 1960. gadā. Taču kopš minētā 1996. gada, pēc kura pretinieku vēsturē iestājies pagrimums, "play-off" "ērgļi" spēlējuši septiņas reizes, un, ko varbūt der atzīmēt - ne reizi nav zaudējuši jau pirmajā cīņā. Tiesa, lai šo sēriju pagarinātu, "Eagles" nedrīkstēs atļauties sniegumu, ko tie demonstrēja sezonas noslēdzošajā cīņā - sevišķi jau aizsardzībā. Līdz tam viss bija vairāk vai mazāk kārtībā - vienpadsmit uzvaras sešpadsmit spēlēs, tai skaitā sešas pēc kārtas līdz sezonu noslēdzošajam zaudējumam, un gūti 429 punkti, kas ir jauns komandas rekords. Tiesa, abās regulārās sezonas spēlēs ar "Cowboys", kas spēlē tajā pašā NFC Austrumu divīzijā, pārāki bijuši sāncenši.

Pirms gaidāmās spēles uzbrukumā zināmas priekšrocības ir Filadelfijas vienībai - lai arī neiepriecina pussargu sniegums, saspēles vadītājs Donovans Maknebs joprojām spēj dalīt precīzas piespēles, un malējie uzbrucēji - Dešouns Džeksons un debitants Džeremijs Maklins, kā arī balsta uzbrucējs Brents Celeks nodrošina viņam iespēju "uzspīdēt" atkal un atkal. Turpretī "Cowboys" ir komanda, kas var pretiniekiem sagādāt galvassāpes gan uzbrukumos pa zemi, gan pa gaisu, un arī komandas agresīvā aizsardzība ir līmenī - pēdējās divās spēlēs Dalasas sāncenši nav guvuši ne punkta. Daudzi apskatnieki paredz divus iespējamos šīs spēles iznākumus atkarībā no vairākiem faktoriem - vai nu "Eagles" uzvarēs sīvā cīņā, vai arī "Cowboys" svinēs pārliecinošu uzvaru. Izplatītāks gan ir pēdējais variants...

Izmantotie resursi:
nfl.com

Kura komanda iekļūs nākamajā "play-off" kārtā?

  • 24

  • 10


  +2 [+] [-]

, 2010-01-09 22:54, pirms 14 gadiem
Babyboys zaudēs tāpat kā zaudēja SD decembra sākumā,Westbruks un Dašīns Džeksons all over big D

  +2 [+] [-]

, 2010-01-09 22:54, pirms 14 gadiem
Es saku ka kovboji un viņu choke artists Romo kā parasti zaudēs un varēs kost sev kājā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:03, pirms 14 gadiem
Philly būs grūti, Cowboys šobrīd izskatās sasodīti labi, bet cerams, ka tas netraucēs

  +1 [+] [-]

, 2010-01-09 23:34, pirms 14 gadiem
Romo un Cowboys ir PO neveiksminieki, Eagles turpretī sevi ir pierādījuši kā komandu, kas PO var spēlēt labāk kā reg. sezonā. Tīri šā iemesla dēļ dodu priekšroku Eagles.