Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Visu laiku rezultatīvākais NFL spēlētājs dānis Andersons uzņemts Slavas zālē

Juris Miņins
Juris Miņins

Visu laiku rezultatīvākais NFL spēlētājs dānis Andersons uzņemts Slavas zālē
Mortens Andersons
Foto: AFP/Scanpix

Šonakts ASV Ohaio štata Kantonas pilsētā notika ceremonija, kurā tika uzņemti jauni dalībnieki Nacionālās futbola līgas (NFL) Slavas zālē. Viņu vidū bija arī Dānijas pārstāvis Mortens Andersons.

Šonakt notikušajā NFL Slavas zāles uzņemšanas ceremonijā netrūka ne spilgtu personību, ne interesantu stāstu, jo šogad pie savām zelta žaketēm un bornzas bistēm tika tādi spēlētāji kā Ladainians Tomlinsons, Kurts Vorners, Mortens Andersons, Terels Deiviss, Džeisons Teilors, kā arī viens no spilgtākajiem NFL komandu īpašniekiem, Džerijs Džonss, kuram pieder pati vērtīgākā komanda – Dalasas “Cowboys”.

Lai arī viņiem visiem ir interesanti stāsti par to kā viņi nonāca līdz Kantonai, Mortena Andersona situācija ir īpaša, jo viņš ir eiropietis. Andersons ir dzimis Dānijā, un ASV nonāca studentu apmaiņas programmas ietvaros, kad arī iepazina amerikāņu futbolu, kurā viņš tika iespēlēts, kā jau tā laika stereotipiem atbilstoši, kikera pozīcijā.

Labi sevi pierādījis skolnieku čempionātā, viņš tika pie apmaksātām mācībām Mičiganas štata universitātē, bet vēlāk tika draftēts arī NFL, kur aizvadīja 25 sezonas un, kopumā gūstot 2544 punktus, kļuva par visu laiku rezultatīvāko līgas spēlētāju. Tāpat viņš ir visvairāk mačus Nacionālajā futbola līgā aizvadījušais spēlētājs, jo karjera tika noslēgta ar dalību 382. mačā.

Interesanti, ka Andersons ir pirmais kikeris kopš 1991. gada, kurš ir uzņemts NFL slavas zālē.

Arī Kurts Vorners varēja padalīties ar savu stāstu par to, kā viņš, sākumā nevajadzīgs nevienai NFL komandai, devās uz Arēnas futbola līgu, bet vēlāk arī uz NFL Europa čempionātu, līdz biegu beigās kļuva par vienu no spilgtākajiem tūkstošgades mijas saspēles vadītājiem un divkārtējo līgas MVP.

Savukārt Ladainians Tomlinsons, atsaucoties uz savu senču pieredzi, kas ASV nonāca kā vergi no Āfrikas, izteicās, ka viņa un viņa ģimenes dzīvesstāsts ir visas Amerikas dzīvesstāsts.

Protams, ka arī visi pārējie Slavas zāles jaunpienācēji var lepoties ar lieliskām karjerām, bet Džerijs Džonss, vienīgais funkcionārs šī gada grupā, var lepoties ar to, ka no zaudējumus nesošas sporta organizācijas, viņš ir izveidojis vienu no visveiksmīgākajiem sporta biznesiem, jo viņa Dalasas “Cowboys”, bez trim čempiona tituliem, kas iegūti viņa vadīšanas laikā, ir kļuvusi par vienu no visvērtīgākajām sporta komandām pasaulē.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2017-08-06 12:05, pirms 7 gadiem
Andersens.
Viņš ir norvēģis, ne zviedrs.

     [+] [-]

, 2017-08-06 12:05, pirms 7 gadiem
Atvainojos - dānis

     [+] [-]

, 2017-08-06 12:12, pirms 7 gadiem
Willy rakstīja: Atvainojos - dānis
Mortens "The Great Dane" Andersons.

Lai vai kā, arī viens norvēģis ir starp visu laiku rezultatīvākajiem NFL spēlētējiem - Jans Stēnerūds.

     [+] [-]

, 2017-08-06 12:18, pirms 7 gadiem
Bet tad rakstā viņa uzvārdu nepareizi uzrakstījis esi.
Vai kāds latvietis, kas dzimis un audzis Latvijā (nevis imigrantu pēctecis) arī ir NFL spēlējis?

     [+] [-]

, 2017-08-06 12:25, pirms 7 gadiem
Willy rakstīja: Bet tad rakstā viņa uzvārdu nepareizi uzrakstījis esi.
Vai kāds latvietis, kas dzimis un audzis Latvijā (nevis imigrantu pēctecis) arī ir NFL spēlējis?
Vilnis Ezeriņš oficiāli ir vienīgais Latvijā dzimušais NFL spēlētājs. Tik cik ilgi viņš dzīvojis Latvijā, par to informācijas nav, jo 1944. dzimšanas gads liek domāt, ka ne pārāk ilgi.

Tiesa, ir arī tāds Džo Zapustas, kurš, pēc vienas no versijām, ir dzimis Liepājā. Tiesa, arī lietuvieši viņu uzskata par savējo,