Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Otava un Toronto turpina bez zaudējumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Otava un Toronto turpina bez zaudējumiem
Foto: cfl.ca

Aizvadītajā naktī noslēdzās Kanādas futbola līgas (CFL) regulārās sezonas otrās nedēļas mači, pēc kuriem, jāsaka, situācija turnīra tabulā izrādījās ļoti interesanta, jo tās galvgalī ir pagājušās sezonas pastarīši.

Otrās nedēļas pirmais mačs tika izspēlēts starp Hamiltonas "Tiger-Cats" un Vinipegas "Blue Bombers". Lai arī šajā mačā hamiltonieši pārspēja savus oponentus, kā tautā saka, bez variantiem – 52:26, taču tas Vinipegas komandai nenozīmēja, ka viņi uzreiz noslīdēs turnīra tabulā, jo neveiksmes cieta arī viņas tuvākās konkurentes, tāpēc "Blue Bombers" vēl aizvien ieņem pirmo vietu Rietumu divīzijā.

Nedēļas otrais mačs, kas bija arī sezonas otrais mačs čempioniem Kalgari "Stampeders" un Monreālas "Alouettes" izvērsās ļoti interesanti un šoreiz runa nav par čempionu zaudējumu, bet gan par monreāliešu jauno saspēles vadītāju, 23 gadus veco Rakīmu Kato, kurš realizēja 20 no 25 piespēlēm, guva 241 jardu un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Interesanti, ka Kato vēl nedēļu pirms mača nemaz nebija komandas pieteikumā, taču tika nolīgts, jo "Alouettes" divi pirmie saspēles vadītāji bija guvuši traumas. Beigu rezultāts 29:11.

Šezonas atklāšanu piedzīvoja arī Britu Kolumbijas "Lions", kuriem CFL pirmā sezona, dēļ nepāra komandu skaita, kas piedalās čempionātā, bija jāizlaiž. Viņi izbraukumā tikās ar Otavas "Redblacks". Cīņa, līdz pat ceturtās ceturtdaļas sākumam izvērsās spraiga, taču noslēdzošajā spēles nogrieznī mājnieki saņēmās un guva divus piezemējumus, kas viņiem ļāva atspēlēties un izcīnīt visai pārliecinošu uzvaru – 27:16 par labu "Redblacks".
Interesanti, ka līdz ar šo uzvaru otavieši jau pašlaik ir izcīnījuši tikpat daudz uzvaras cik pagājušajā sezonā.

Visbeidzot pēdējā nedēļas mačā Saskačevanas "Roughriders" savā laukumā uzņēma Toronto "Argonauts". Par šī mača varoni kļuva saspēles vadītājs Trevors Hariss, kurš atdeva četras rezultatīvas piespēles un palīdzēja Toronto komandai pagarinājumā ar 42:40 pārspēt savus oponentus.

Līdz ar to, pēc aizvadītām divām spēļu nedēļām, vienīgās komandas, kuras spēlē bez zaudējumiem ir Otavas "Redblacks" un Toronto "Argonauts", kuras arī ir Austrumu konferences galvgalī. Savukārt Rietumu divīzijas pirmajā vietā ir Vinipegas "Blue Bombers". Interesantu šo faktu padara tas, ka 2014. gada sezonas noslēgumā tieši šīs trīs komandas ieņēma trīs pēdējās vietas turnīra tabulā.

CFL trešās nedēļas mači sāksies 9. jūlijā, kad līgas līderiem pretī stāsies Edmontonas "Eskimos", kuri šajā nedēļā atpūtās.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN