Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Paradī ar fatastisku tālsitienu nodrošina Kalgari uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Paradī ar fatastisku tālsitienu nodrošina Kalgari uzvaru
Bo Līvajs Mičels un Džons Kornišs
Foto: AP/Scanpix

Renē Paradī mača pēdējās sekundēs realizēja 50 jardu tālu tiešo brīvsitienu, kas palīdzēja esošajiem Kanādas futbola līgas (CFL) čempioniem Kalgari "Stampaders" jauno sezonu sākt ar uzvaru.

CFL sezonas pirmajā mačā esošie čempioni, Kalgari "Stampeders", tikās ar Hamiltonas "Tiger-Cats", kas bija iepriekšējās sezonas Greja kausa fināla atkārtojums (tajā Kalgari uzvarēja ar 20:16).

Spēli ar uzbrukumu sāka esoši čempioni, taču pie punktiem viņi netika, jo Bo Līvajs Mičels kļūdījās piespēlē un to pārtvēra Hamiltonas spēlētājs, kurš arī nogādāja to ieskaites zonā, bet vēlāk, pēc papildpunkta izspēles, "Ti-Cats" ieguva septiņu punktu pārsvaru. Jāsaka, ka pirmajā ceturtdaļā kopumā Hamiltonas komanda guva 15 punktus uz ko Kalgari atbildēja vien ar septiņiem.
Tomēr, kā mēs zinām, spēle ilgsts četras ceturtdaļas, nevis vienu un beigu rezultātā uzvar tā komanda, kura ir guvusi vairāk punktus pēc finālsvilpes. Tas bija jāatceras arī hamiltoniešiem, jo turpmākajā spēles gaitā vairāk par trim punktiem ceturtdaļā viņiem nesanāca gūt. Savukārt Kalgari gan atspēlējās un tieši līdz ar jau pieminēto finālsvilpi Venecuēlas sportists Renē Paradī raidīja bumbu starp vārtu stabiem no 50 jardu attāluma, panākot savai vienībai, lai arī smagu, taču uzvaru.

Uzvarētāju rindās "vilcēji" bija tie paši, kas arī pagājušsezon padarīja komandu par čempioniem – Bo Līvajs Mičels, kurš guva 263 jardus un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī Džons Kornišs, kura kontā 70 pa zemi gūtie jardi, bet Džefs Fulers šoreiz bija produktīvākais piespēļu ķērājs – 148 jardi un deviņas notvertas piespēles.
Zaudētāju rindās Zaks Kolaross ar piespēlēm veica 281 jardu, Eds Geinijs veica 11 spēka paņēmienus, bet Endijs Fantuzs notvēra deviņas piespēles un kopā guva 83 jardus.

Atgādināsim, ka pārējās CFL sezonas atklāšanas nedēļas spēles norisināsies šonakt, kad Edmontonas "Eskimos" tiksies ar Toronto "Argonauts", bet Vinipegas "Blue Bombers" mērosies spēkiem ar Saskačevanas "Roughriders".

CFL regulārā sezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Otavas "Redblacks"Monreālas "Alouettes"20:16
Hamiltonas "Tiger-Cats"Kalgarī "Stampeders"23:24
Edmontonas "Eskimos"Toronto "Argonauts"---
Vinipegas "Blue Bombers"Saskačevanas "Roughriders"---

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...