Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Zuševics sezonu sāk sākumsastāvā

Juris Miņins
Juris Miņins

Zuševics sezonu sāk sākumsastāvā
Marks Herzlihs
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlētas lielākā daļa no ASV Koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola programmas regulārās sezonas pirmās nedēļas spēlēm un trijās no tām piedalījās arī latviešu izcelsmes futbolisti.

Uzbrukuma līnijas bloķētājs Markuss Zuševics, kā jau tika plānots, izgāja Aiovas "Hawkeyes" komandas pamatsastāvā un palīdzēja savai vienībai tikt pie uzvaras pār Austrumilinoisas "Panthers", 37:7.
Par mača galveno varoni kļuva "Hawkeyes" pussargs Adams Robinsons, kurš arī "uztaisīja rezultātu" mača pirmajā puslaikā – trīs piezemējumi un kopā gūti 109 jardi.

Tāpat pie teikšanas tika arī citas "Big Ten" divīzijas komandas Viskonsinas "Badgers" aizsargs Eriks Briedis (aizsardzības līnijas spēlētājs), kurš, lai arī laukumā gāja uz maiņu, izcēlās ar vienu individuālo spēka paņēmienu, bet viskonsinieši apspēlēja UNVL "Rebels" ar 41:21. Arī šajā spēlē mača uzvarētāju noteica veiksmīgākā spēle "pa zemi", proti, "Badgers" visus savus uzbrukuma piezemējumus (un četrus no pieciem kopumā) guva tieši pateicoties Montī Bola un Džona Kleja skrējieniem.

Visbeidzot Erika Reka Djūkas "Blue Devils" ar 41:27 uzveica Īlonas "Phoenix" futbolistus. Aizsargs Reks arī laukumā devās uz maiņu, taču spēles protokolā atzīmējās vien ar vienu spēka paņēmienu pret saspēles vadītāju. Savukārt "Blue Devils" saspēles vadītājs, Šons Renfrī, kuram šī bija debijas spēle, rādīja ļoti pārliecinošu spēli – 31 precīza piespēle no 39, 350 gūti jardi un divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt ja pievēršas TOP 25 komandu iespētajam, tad jāsaka, ka pirmajā nedēļā, vismaz līdz šim, iztika bez pārsteigumiem – uzvarēja tās komandas, kam bija jāuzvar. Vienīgi LSU "Tigers" un Ziemeļkarolīnas "Tar Heels" spēlē uzvaru svinēja rangā zemāk esoša komanda, jo 21. vietā esošie "Tigers" ar 30:24 uzveica "Tar Heels". Savukārt otrā spēlē, kur abas komandas bija no valsts 25 labāko vienību skaita, Oregonas štata "Beavers" piekāpās TCU "Horned Frogs" ar 21:30.

Tāpat ir jāpiebilst, ka neskatoties uz savu lielāko zvaigžņu aiziešanu pie uzvarām tika arī Teksasas "Longhorns", Oklahomas "Sooners" un Floridas "Gators", tiesa, pēdējie no šī pulka maču pret Maiami "RedHawks" aizvadīja ļoti nepārliecinoši, bet Nacionālie čempioni Alabamas "Crimson Tide", bez Heismana balvas ieguvēja Marka Ingrema sastāvā, uzveica Sanhosē Štata "Spartans" ar 48:3.

Nevar nepieminēt, ka līdz šim lielāko uzvaru, 72:0, izcīnīja Oregonas "Ducks", kuri ar šādu rezultātu pārspēja Ņūmeksikas "Lobos", bet Tenesī "Volunteers" ar 50:0 sagrāva Tenesī-Martinas "SkyHawks".

Savukārt nedēļas emocionālākais moments, neapšaubāmi, bija Bostonas koledžas "Eagles" komandas spēlētāja Marka Herzliha atgriešanās uz laukuma pēc gadu ilgas cīņas ar audzēju, kurš bija bojājis spēlētāja kreiso kāju. Pēc ķīmijas terapijas vairākiem kursiem futbolists, kā rāda pēdējie medicīniskie apsekojumi, ir uzveicis slimību un gatavs spēlēt. Pirmajā mačā viņš veica trīs individuālos spēka paņēmienus un divreiz asistēja partneriem, palīdzot "Eagles" ar 38:20 uzveikt Vībera Štata "Wildcats".

Pirmajā nedēļā ir vēl atlikušas četras spēles, no kurām galvenā (un viena no galvenajām visā nedēļā) ir Boizī Štata "Broncos" mačs pret Virdžīnijas tehniskās universitātes "Hokies".

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports



     [+] [-]

, 2010-09-05 18:00, pirms 14 gadiem
Tas nu gan ir patīkams pārsteigums - latvieši ievirzās American football koledžu līgā. CIk nu daudz vairs latvieši... tik vien kā vārdi un noteikti vēl tautība palikusi, bet tā jau pārsvarā amerikanizējušie. Lai vai kā tomēr patīkami, ka sportacentrs.com seko līdzi arī šo sportistu gaitām ASV.

     [+] [-]

, 2010-09-05 19:01, pirms 14 gadiem
zuševics ticis ļoti labā komandā, kur pilnveidot savu talantu. tāds treneris ka ferencs ir ļoti slavens ar to, ka māk izspiest labāko no OL spēlētājiem. kā nekā tomēr arī diezgan daudz laika pavadījis to darot NFL.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-05 19:23, pirms 14 gadiem
latvieshi kaa tad..

bet Zuševics malacis.. vēl 5 gadi atpakaļ resns tīnis bija..a tagad superbowlā drīz būs. labi :]