Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Igaunis Hunts noslēdz deviņu miljonu līgumu ar NFL komandu

Juris Miņins
Juris Miņins

Igaunis Hunts noslēdz deviņu miljonu līgumu ar NFL komandu
Marguss Hunts
Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas vienīgais pārstāvis Nacionālajā futbola līgā (NFL) Marguss Hunts ir noslēdzis jaunu līgumu ar savu līdzšinējo komandu, Indianapolisas "Colts". Tā kopējā summa ir vismaz deviņi miljoni ASV dolāru.

31 gadus vecais Marguss Hunts, kurš jau nākošnedēļ varēja kļūt par neierobežoto brīvo aģentu, ir nolēmis nemeklēt laimi citur un pagarinājis līgumu ar savu līdzšinējo komandu, Indianapolisas "Colts", kurai atlēts pievienojās 2017. gadā. Lai arī precīzi līguma noteikumi netiek atklāti, ir zināms, ka līgums ir noslēgts uz vēl divām sezonām, bet tā summa ir deviņi miljoni ASV dolāru. Tāpat tiek ziņots, ka līgumā esot bonusu sistēma, kas ļauj igaunim tikt pie vēl viena miljona.

Jāpiebilst, ka šis līgums ir ievērojami labāks par iepriekš noslēgto, jo par divām iepriekšējām sezonām Hunts kopā saņēma aptuveni 4.5 miljonus.

Atgādināsim, ka 203 cm garais un 135 kg smagais Marguss Hunts, pēc tam kā bija noslēdzis savu koledžu futbola spēlētāja karjeru, tika uzskatīts par ļoti spējīgu jauno talantu un dažubrīd tika minēts kā viens no drafta labākajiem spēlētājiem. Tiesa, beigu beigās viņu Sinsinati "Bengals" izvēlējās otrajā kārtā. Ohaio štata komandā Hunts nespēja iekļūt pamatsastāvā un pēc četrām Sinsinati pavadītām sezonām pārcēlās uz Indianapolisu.

Ja 2017. gada sezonā Hunts bija stabils "Colts" rotācijas aizsargs, tad 2018. gada sezonā visos 15 mačos, kuros igaunis piedalījās, viņš arī devās pamatsastāvā. Tāpat viņa kontā bija 30 tvērieni un pieci seki, kas ir karjeras labākais rādītājs. Ar savu sniegumu Hunts palīdzēja Indianapolisas komandai arī iekļūt izslēgšanas mačos.

Tāpat jāpiebilst, ka igauņa nonākšana amerikāņu futbolā bija teju nejaušība, jo Marguss savās mājās trenējās vieglatlētikā un bija viens no planētas labākajiem jaunajiem (jauniešu un junioru vecuma) lodes grūdējiem, kā arī diska un vesera metējiem, kurš bija uzvarējis kā Eiropas, tā arī pasaules čempionātos, uzstādot arī pasaules un Eiropas rekordus.

Savas prasmes viņš gribēja uzlabot trenējoties ASV un studējot Dienvidmetodistu universitātē (Teksasas štats) uz kurieni viņš arī bija uzaicināts, taču gadā, kad Hunts tur ieradās, skola nolēma slēgt vieglatlētikas programmu. Tiesa, atlētisko jaunieti pamanīja vietējās futbola komandas treneris, kurš tad arī piedāvāja izmēģināt spēkus jaunajā sporta veidā, bet Marguss, lai nebrauktu mājās tukšā, arī piekrita šim piedāvājumam, īsā laikā kļūstot par vienu no komandas vērtīgākajiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -3 [+] [-]

, 2019-03-05 22:50, pirms 5 gadiem
Kādam šis interesē ?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 23:38, pirms 5 gadiem
Ļoti interesanti fakti: atradu vikipedijā: Hunt became the first athlete to win the gold medal both in shot and discus at the World Junior Championships. Pasaule zaudēja potenciālu vieglatlētu diskā un lodē, bet Margusam nospīdējis kā Loterijā, jo ar vieglatlētiku, nekad netiktu pat pie miljona! prieks par eesti pois!

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 23:51, pirms 5 gadiem
"Marguss savās mājās trenējās vieglatlētikā un bija viens no planētas labākajiem lodes grūdējiem, kā arī diska un vesera metējiem, kurš bija uzvarējis kā Eiropas, tā arī pasaules čempionātos, uzstādot arī pasaules un Eiropas rekordus."
Nedaudz neprecīzi, jo nekādus pasaules un Eiropas rekordus viņš neuzstādīja un Eiropas un Pasaules čempionātos neuzvarēja. Runa šeit ir par junioru čempionātiem un junioru rekordiem