Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Furnets raksta vēsturi, TCU sagrauj Teksasu

Juris Miņins
Juris Miņins

Furnets raksta vēsturi, TCU sagrauj Teksasu
Leonards Furnets (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Luiziānas štata universitātes pussargs Leonards Furnets cīņā pret Austrumu Mičiganas universitātes komandu guva 233 jardus un trīs piezemējumus, tādējādi uzstādot jaunu SEC divīzijas rekordu.

Leonards Furnets sezonas ievadā rāda fantastisku sniegumu, jo pirmajos četros mačos kopā ir guvis 864 jardus un 11 piezemējumus, tādējādi uzreiz kļūstot par galveno Heismana balvas kandidātu. Interesanti, ka vakardienas spēlē pret Austrumu Mičiganas universitāti, ko LSU pārspēja ar 44:22, Furnets guva 233 jardus, tādējādi kļūstot par pirmo spēlētāju NCAA spēcīgākās divīzijas SEC vēsturē, kurš ir spējis trīs mačos pēc kārtas gūt vismaz 200 jardus. Līdz šim viņš mačā nav guvis mazāk kā 159 jardus un vidēji mačā ir guvis 2.75 piezemējumus.

Nedienas turpinās Teksasas universitātes futbola komandā, jo viņi šonedēļ ar 3:38 piekāpās citai Teksasas štata komandai – TCU. Šī "Longhorns" bija jau ceturtā zaudētā spēle sezonas piecos mačos un tas liek domāt, ka jau tuvākajā laikā komandu un tās vadību var piemeklēt nopietnas izmaiņas.

Kā jau katru nedēļu, arī šoreiz zaudējumus pret nearanžētajām komandām piedzīvoja TOP25 vienību pārstāvji. Tā Viskonsina ar 6:10 piekāpās Aiovai, bet UCLA atzina Arizonas štata universitātes pārākumu ar 23:38.
Tomēr, interesantākie notikumi risinājās tieši TOP25 komandu cīņās, jo, piemēram, 25. vietā esošā Floridas "Gators" pavisam negaidīti pārspēja Misisipi "Ole Miss" komandu, kura līdz šim tika vērtēta kā trešā spēcīgākā valstī (38:10). Ranga 12. komanda Klemsona ar 24:22 pārspēja sesto spēcīgāko koledžu komandu – Notrdamu, bet 13. vietā esošā Alabama ar 38:10 pārsēja Džordžiju (8.).

Pārējās spēlēs, kurās piedalījās rangā iekļuvušās komandas, favorīti svinēja uzvaras. Ranga pirmais numurs Ohaio štata universitāte sīvā cīņā ar 34:27 pārspēja Indianu, bet Mičiganas štata "Spartans", kuri ir otrajā vietā, arī ne bez problēmām tika galā ar Purdjū komandu (24:21).

Tāpat kārtējo spēli NCAA otrajā divīzijā aizvadīja Latvijas futbolista Jāņa Matuļa Misūrī rietumu štata "Griffons", kuri aizraujošā cīņā ar 27:31 piekāpās čempionāta reitingā 15. vietā esošajai Pitsburgas štata universitātes komandai. Jāpiebilst, ka "Griffons" šīs cīņas puslaika pārtraukumā devās ar 19 punktu pārsvaru, taču otrajā cīņas pusē nespēja gūt nevienu punktu, kamēr pitsburgieši atbildēja ar 24.

Jānis Matulis šajā spēlē izpildīja divus spēka paņēmienus. Piecās līdzšinējās regulārās sezonas spēlēs aizsardzības līnijas malējā aizsarga kontā ir desmit spēka paņēmieni. Savukārt NCAA futbola karjerā kopumā viņam uz šo brīdi ir jau 40 mači, kuros ir pielietoti 76 spēka paņēmieni, trīs ar pusi reizes pretinieku saspēles vadītājs ir apturēts pirms piespēles izdarīšanas un kopā aizsardzībā ir atgūti 32 jardi.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-10-04 14:41, pirms 9 gadiem
Furnets vienkārši zvērs! Nepacietīgi gaidu viņu NFL, lai arī tas varētu būt tikai pēc kādiem 2-3 gadiem .

     [+] [-]

, 2015-10-04 15:00, pirms 9 gadiem
Hemty rakstīja: Furnets vienkārši zvērs! Nepacietīgi gaidu viņu NFL, lai arī tas varētu būt tikai pēc kādiem 2-3 gadiem .
Viņš jau var mēģināt iet kaut vai pēc šīs sezonas, tikai tur jau sākas dažādi juridiskie jautājumi, kas ir jāatrisina, lai viņam ļautu spēlēt NFL (vajag paiet vismaz 3 gadiem kopš vidusskolas beigām, lai spēlētu NFL).