Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL pārbaudes spēles sākas ar “Cowboys” uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL pārbaudes spēles sākas ar “Cowboys” uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Ohaio štata Kantonas pilsētā tika dots starts Nacionālās futbola līgas (NFL) pārbaudes maču ciklam, kuru ar uzvaru sāka Dalasas “Cowboys”, pārspējot Arizonas “Cardinals” ar 20:18.

Kā jau ierasts, NFL pārbaudes spēles sākas ar tā saukto Slavas zāles spēli, t.i., maču kas notiek pavadot jaunu biedru uzņemšanu profesionālā futbola Slavas zālē. Šogad šajā mačā piedalījās Arizonas “Cardinals” un Dalasas “Cowboys”.

Kā jau ierasts, tad, lai arī pirmssezonas pirmais mačs ir saistīts ar svinīgo notikumu, komandas šo spēli nemēģina aizvadīt maksimāli labākajā sastāvā, gluži pretēji, jau pirms mača kā Brūss Arianss, tā Džeisons Garets ļāva nepārprotami saprast, ka laukumā dosies tālākie komandu rezervisti, kas cīnās par savu vietu NFL. Uzreiz jāsaka, ka treneri savu vārdu turēja un laukumā negāja neviena no abu komandu zvaigznēm.

Jāsaka, ka spēles ievadu labāk aizvadīja Arizonas komanda, kuras uzbrukumu veda komandas trešais saspēlnieks Bleins Gaberts. Realizējot 11 piespēles no 14 mēģinājumiem un gūstot 185 jardus, Gaberts aizveda savu komandu līdz diviem piezemējumiem, kurus ieskaites zonā nogādāja Kervins Viljamss un Andrē Elingtons, panākot kopējo rezultātu 15:0 “Cardinals” labā.

Šajā brīdī savu vārdu teica Kelens Mūrs, kuram šī bija pirmā spēle pēc ilgāka pārtraukuma, jo Dalasas saspēlnieks izlaida visu iepriekšējo gadu potītes savainojuma dēļ. Mūrs atdeva dažas labas piespēles uz laukuma sāniem, kā arī asistēja Riko Gatersam rezultatīvajā uzbrukuma noslēgumā, bet otrajā puslaikā ar precīzu tiešo brīvsitienu rezultāta starpību līdz pieciem punktiem samazināja Sems Irvins-Hils.

Otrajā puslaikā savu vienīgo piespēli notvēra Uzoma Nvačukvu, taču šis 14 jardus tālais raidījums noveda malējo uzbrucēju ieskaites zonā, pirmo reizi mačā dodot vadību Dalasas vienībai.

Mača izskaņā, kad laukumā parādījās aizvien tālāki rezervisti, piezemējumi vairs netika gūti, taču komandas apmainījās ar brīvsitieniem, kas beigu beigās iededzināja gala rezultātu uz tablo – 20:18 par labu Dalasas “Cowboys”.

NFL pirmssezona turpināsies 10. augustā, kad sāksies pirmās pārbaudes maču nedēļas izspēle.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/