Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Latviešu izcelsmes NFL spēlētājs Kaizers atgriežas "Chiefs" rindās

Juris Miņins
Juris Miņins

Latviešu izcelsmes NFL spēlētājs Kaizers atgriežas "Chiefs" rindās
Niks Kaizers (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu izcelsmes futbolists Niks Kaizers, vienu dienu pavadījis bez darba, nu atkal ir parakstījis vienošanos ar Nacionālās futbola līgas (NFL) komandu Kanzassitijas "Chiefs".

Vakardien ziņojām, ka Kanzassitijas "Chiefs" komanda nav atradusi vietu 53 vīru sastāvā latviešu izcelsmes spēlētājam, balsta uzbrucējam Nikam Kaizeram, taču šodien, kad komandas varēja papildināt sastāvu ar tā sauktajiem "treniņu sastāva" spēlētājiem, viņš ir noslēdzis jaunu līgumu un paliks "Chiefs" rindās.

Jāpiebilst, ka treniņu sastāvam nolīgtajiem spēlētājiem minimālā alga ir 8000 dolāru nedēļā un viņi var piedalīties visās komandas aktivitātēs, taču nedrīkst piedalīties spēlēs. Parasti šie spēlētāji aktīvi piedalās komandas treniņos, imitējot gaidāmā pretinieka spēles stilu.

Nikam Kaizeram šī būs jau otrā sezona NFL komandas treniņu sastāvā, jo iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Baltimoras "Ravens" sastāvā. Atbilstoši NFL noteikumiem, viens spēlētājs karjeras laikā treniņu sastāvā drīkst pavadīt ne vairāk kā trīs sezonas.

Tāpat treniņu sastāvos darbu sev ir atraduši abi regbija spīdekļi, kas šajā starpsezonā, NFL starptautisko talantu meklēšanas programmas ietvaros, mēģināja iekļūt līgā – Bufalo "Bills" uz turieni nosūtīja Kristianu Veidu, bet Ņujorkas "Jets" Valentainu Holmsu.

Runājot par citiem interesantākajiem NFL darījumiem, kas notikuši šajā dienā, jāpiemin Maiami "Dolphins" lēmums uz Ņūorleānas "Saints" aizmainīt aizsargu Kiko Alonso, bet Indianapolisas "Colts", pēc tam kā palika bez sava pirmā saspēles vadītāja Endrjū Laka, kurš paziņoja par karjeras beigām, ir nolīgusi no Jaunanglijas "Patriots" atlaisto Braienu Hojeru. Vienošanās paredzēta uz trim sezonām, kuru laikā Hojers, kuram ir laba sākumsastāva saspēles vadītāja pieredze, var saņemt 12 miljonus ASV dolārus, bet deviņi miljoni ir līguma garantētā summa.

Savukārt paši "Patriots" ir veikuši pārbīdes sastāvā, lai noslēgtu līgumu ar vakardien atlaisto uzbrucēju Demariusu Tomasu, kurš, lai arī pārbaudes spēlēs izskatījās gana labi, vēl aizvien atlabst pēc savainojuma. Šis darījums kļuva iespējams pēc Nkīla Harisa, drafta pirmās kārtas izvēles, ievietošanas savainoto spēlētāju sarakstā.

Visbeidzot, Grīnbejas "Packers" no Ņujorkas "Giants", ir iemainījuši lainbekeri Bīdžeju Gūdsonu. Jāpiebilst, ka tieši aizsardzības otrās līnijas vidus sagādāja grīnbejiešiem vislielākās problēmas, jo no četriem ILB pozīcijas spēlētājiem tikai viens bija pilnībā gatavs spēlēšanai.

Izmantotie resursi:
nfl.com
https://www.espn.com/