Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Ogrē šonedēļ notiks Baltijā lielākais frisbija turnīrs "Rīgas Rudens"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ogrē šonedēļ notiks Baltijā lielākais frisbija turnīrs "Rīgas Rudens"
Baltijā lielākais frisbija turnīrs "Rīgas Rudens"
Foto: rigasrudens.lv

Šajā nedēļas nogalē Ogrē notiks Baltijā lielākais frisbija turnīrs Rīgas Rudens, kurā piedalīsies 32 komandas no septiņām valstīm. Turnīrs notiek kopš 1998.gada un pulcē labākās komandas no Baltijas reģiona, infomē pasākuma organizatori.

Atklātajā grupā kā ik gadu savas līderpozīcijas centīsies nosargāt komanda "Sokol" no Maskavas, kas pēdējos septiņus gadus, izņemot vienu, ir šī turnīra uzvarētājs atklātajā grupā. Tikai 2010.gadā "Sokol" piekāpās komandai "Hardcore Ultimate" no Rīgas, taču šo panākumu rīdziniekiem vairs nav izdevies atkārtot. Maskaviešiem uz papēžiem min gan tautieši no Pēterburgas, gan latviešu komandas "Wild Things" no Salaspils un "Hardcore Ultimate" no Rīgas. Šis gads varētu būt labs izaicinājums salaspiliešiem "Wild Things" pirmo reizi uzvarēt šo turnīru, jo ir ļoti veiksmīgi aizvadīta āra sezona, ar panākumiem startējot vairākos starptautiskos turnīros.

Sieviešu grupā ar mainīgiem panākumiem uzvarētāju godā ir komandas Salsapils no Salaspils, "Moments" no Ogres, "Cosmic Girls" no Sanktpēterburgas un KCN no Rīgas. Pēdējos divos gados divus spožāko medaļu komplektus sadalīja latvietes, attiecīgi 2012.gadā "Moments" no Ogres un 2011.gadā "SalsaPils" no Salaspils. Bronzu abos pēdējos gados izcīnīja "Cosmic Girls" no Sanktpēterburgas, kuras šogad, diemžēl, turnīrā nepiedalās.

Latviju turnīrā pārstāvēs 12 frisbija komandas – 7 vīriešu un 5 sieviešu, Krieviju pārstāvēs 6 vīriešu un 2 sieviešu komandas, Lietuvu – 4 vīriešu un 1 sieviešu komanda, Igauniju – 2 vīriešu, viena sieviešu komanda, Zviedriju – pa vienai katrā grupā, kā arī viena vīriešu komanda no Baltkrievijas un viena sieviešu komanda no Ukrainas.

Turnīrs notiek 2.un 3.novembrī trijās sporta zālēs – Ogrē un Lielvārdē. Spēļu sākums 8:30, spēles par vietām svētdien no pl. 13:00, finālspēles ap 16:00 Ogres stadiona hallē.

Sporta zāles Ogrē – Sporta halle pie stadiona, Skolas ielā 21 un Ogres 1.vidusskolā, Zinību ielā 3. Lielvārdes sporta centrā, Raiņa ielā 22, Lielvārdē.



Izmantotie resursi:
ogresnovads.lv