Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas Frisbija līgā uzvar "Moments" un "Ultimate Decision"

Latvijas Frisbija līgā uzvar "Moments" un "Ultimate Decision"
Ogres "Moments"
Foto: Ritvars Raits

2.martā Ogrē un Salaspilī tika aizvadītas pēdējās spēles Latvijas Frisbija līgā vīriešu un sieviešu grupās. Par regulārās sezonas uzvarētājām sieviešu konkurencē kļuva "Moments” no Ogres, bet uzvarētāju titulu vīriešu grupā, visu sezonu aizvadot bez zaudējumiem, izcīnīja "Ultimate Decision” no Rīgas.

Sieviešu grupā dienas spraigākā cīņa norisinājās starp vienu no turnīra tabulas līdervienībām "Salaspils FK” un trešās vietas komandu "KCN Rīga”. Pirmajā sezonas spēlē salaspilietes bija pārākas 13:8, tomēr šoreiz rīdzinieces, otrajā spēles cēlienā spēlējot pārliecinošāk, spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 13:9. Pirms minētās spēles turnīra tabulas augšgalā atradās "Salaspils FK” un "Moments” vienības, kuras šajā frisbija sezonā bija piekāpušās tikai viena otrai ar viena punkta starpību. Momenta vieglās uzvaras šajā posmā 13:6 pret "Hands Up” un 13:1 pret "MINDPV”) un "Salaspils FK” komandas zaudējums "KCN Rīga” ļāva ogrēnietēm triumfēt Latvijas Frisbija līgā.

Vīriešu grupā grūtā situācijā bija vicelīderi "Salaspils WT” – vispirms jānosargā droša vieta pusfinālā spēlē pret "Flying Worms” (Ventspils), bet pēc tam jācīnās ar sezonas līderiem "Ultimate Decision” (Rīga) par līgas uzvarētāju titulu. Ja pirmajā mačā salaspiliešiem izdevās pēdējiem spēkiem izcīnīt uzvaru pār ventspilniekiem (11:10), tad otrajai cīņai spēku vairs nepietika. Šķiet arī veiksme mājiniekiem bija uzgriezusi muguru, jo pēc vairākkārtējām kļūdām abu komandu izpildījumā, tomēr precīzāki un rezultatīvāki izrādījās rīdzinieki, svinot pārliecinošu uzvaru ar 12:6. Tādējādi "Ultimate Decision” puiši ar visām uzvarētām spēlēm kļuva par līgas uzvarētājiem.

Latvijas frisbija telpu sezona ar to vēl nebeidzas. Jau pēc divām nedēļām – 15.-16.martā – Salaspils sporta namā notiks Latvijas Frisbija čempionāts telpās, kurā komandas cīnīsies par Latvijas čempionu titulu. Pērn Latvijas Frisbija čempionu titulus izcīnīja Salaspils vienības – vīriešu "Salaspils WT” un sieviešu "Salaspils FK”. Šī gada čempionāta spēles, tāpat kā nupat notikušā pēdējā līgas posma spēles, būs iespējams vērot tiešraidē portālā Sportacentrs.com.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Taurenis
Latvijas Frisbija līgas 2013/14 direktors