Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tomičs pirmoreiz Eirolīgas vēsturē otro mēnesi pēc kārtas kļūst par MVP

Agris Suveizda

Tomičs pirmoreiz Eirolīgas vēsturē otro mēnesi pēc kārtas kļūst par MVP
Ante Tomičs (ar bumbu) pret bijušo valmierieti un ventspilnieki Vladimiru Štimacu
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas basketbola kluba "Barcelona" centra spēlētājs Ante Tomičs tika atzīts par Eirolīgas labāko spēlētāju martā. Tomičs par labāko tika atzīts arī februārī, un šis ir pirmais gadījums Eirolīgas vēsturē, kad kādam spēlētājam izdevies uzvarēt divus mēnešus pēc kārtas.

Kaut arī martā Antes Tomiča spēles laiks salīdzinājumā ar februāri saruka par vienu ceturtdaļu, viņa produktivitāte laukumā no tā necieta. Pirmajā cīņā pret Stambulas "Fenerbahce" (93:73) Tomičs nepilnās 23 minūtēs guva 19 punktus, bet pēc tam pret Pirejas "Olympiakos" (70:58) 28 minūtēs guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Trešajā cīņā pret "Unicaja" (77:61) Tomičs laukumā pavadīja nieka 17 minūtes, taču vēlreiz izcēlās ar double-double - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Savukārt marta noslēdzošajā mačā pret Atēnu "Panathinaikos" (84:62) Tomičs nepilnās 20 minūtēs guva 11 punktus un izcīnīja deviņas bumbas pie groziem.

27 gadus vecais un 217 centimetrus garais horvātu centrs martā vidēji mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 50 sekundes, guva 14.0 punktus un izcīnīja 8.0 atlēkušās bumbas. Eirolīgas mēneša MVP tiek noteikts jau desmito sezonu un kopumā ir sadalīta jau 61 balva, taču Tomičs ir ne tikai pirmais spēlētājs, kuram šo balvu izdevies iegūt vismaz divas reizes sezonā, bet arī pirmais, kuram to izdevies paveikt otro mēnesi pēc kārtas.

"Barcelona", izcīnot četras pārliecinošas uzvaras, turpina fantastisko sēriju, Eirolīgā nezaudējot jau 13 cīņās pēc kārtas. Ar bilanci 12-0 "Barcelona" ir pārliecinoša savas grupas līdere un, protams, jau ir garantējusi iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Tuvākajai sekotājai "Emporio Armani" ir deviņas uzvaras un trīs zaudējumi. Savukārt par "Top 16" fāzes 12. kārtas vērtīgāko spēlētāju atzina Deriku Braunu no "Lokomotiv Kuban".

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2014-04-01 00:00, pirms 10 gadiem
Tomics izcilu formu sasniedzis,ja veel Lorbeks un Lampe atguus savu formu,tad Barcas garais gals buus vienkaarshi iespaidiigs