Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Teodosičam un Džentilem savainojumi, nāksies izlaist kādu laiku

Andrejs Siliņš

Teodosičam un Džentilem savainojumi, nāksies izlaist kādu laiku
Komandas biedri palīdz Alesandro Džentilem atstāt laukumu pēc savainojuma gūšanas
Foto: LaPresse/Scanpix

Divas no ULEB Eirolīgas favorītkomandām Milānas "EA7 Emporio Armani" un Maskavas CSKA palikušas bez saviem līderiem - itāliešiem no ierindas kājas savainojuma dēļ izgājis Alesandro Džentile, bet maskaviešiem kājas savainojuma dēļ kādu laiku nespēlēs Milošs Teodosičs.

Svētdienas vakarā "Emporio Armani" Itālijas čempionāta spēlē 26 minūtēs guva 13 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, tomēr kādā no mača epizodēm otrajā puslaikā savainoja kāju. Pats 21 gadu vecais Džentile saviem spēkiem nespēja atstāt laukumu, un diemžēl apstiprinājušās nepatīkamākās prognozes. 200 centimetrus garais un 103 kilogramus smagais aizsargs izlaidīs vismaz četras līdz pat sešas nedēļas.

Tas nozīmē, ka Milānai būs jāiztiek bez sava kapteiņa Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijā pret Telavivas "Maccabi". Šajā sezonā leģendārā itāliešu aizsarga Ferdinando Džentiles dēls vidēji Eirolīgas mačā 25 minūtēs guvis 11,4 punktus, izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas, atdevis 2,3 rezultatīvas piespēles un izprovocējis 2,9 piezīmes.

Milānas "Emporio Armani" atrodas otrajā vietā Top16 turnīra E grupā, bet veselības problēmas skārušas arī F grupas otrās pozīcijas komandu Maskavas CSKA. Sestdien treniņā pēc mača pret Stambulas "Galatasaray" (86:85) Teodosičs sāka just sāpes labās kājas apakšstilbā. Pārbaudēs tika atklāts cīpslas bojājums, un serbu aizsargs devās uz Izraēlu, kur īpašā sporta klīnikā veiks papildu pārbaudes un ārstēšanās procesu. Pagaidām nav skaidrs, kad Teodosičs varētu atgriezties laukumā.

27 gadus vecais Teodosičs, kuram 5,7 miljonu eiro vērtais trīs gadu līgums ar CSKA beigsies šajā vasarā, šosezon vidēji Eirolīgā 25 ar pusi minūtēs guvis 11,1 punktu, atdevis 4,2 piespēles, izcīnījis 2,5 bumbas un izprovocējis 2,7 piezīmes.

Pagaidām vēl nav zināms, pret ko CSKA spēlēs ceturtdaļfinālā - uzvarot "Maccabi" Top16 turnīra pēdējā kārtā, maskavieši var tikt arī pie pirmās vietas F grupā. Lai tas notiktu, jāsagaida Madrides "Real" zaudējums pret pastarīti Kauņas "Žalgiri". Visticamāk gan - CSKA paliks otrā grupā un spēlēs pret E grupas trešo vietu, taču arī tā vēl nav skaidra. E grupas trešās vietas liktenis izšķirsies grieķu superduelī starp Pireju "Olympiacos" un Atēnu "Panathinaikos".