Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējiem Vasermanim un Rašmanei vietas trešajā desmitā PK posmā Riodežaneiro

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējiem Vasermanim un Rašmanei vietas trešajā desmitā PK posmā Riodežaneiro
Lauris Strautmanis (no kreisās) un Emīls Vasermanis Riodežaneiro. Foto: tukumabalss.lv

Latvijas ložu šāvēji Emīls Vasermanis un Agate Rašmane ceturtdien izcīnīja vietas trešajā desmitā Pasaules kausa posmā Riodežaneiro, kas ir viena no pēdējām iespējām kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas vīru izlases līderi posmu sāka ar startu desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli, Vasermanim ar 574 punktiem gūstot 27. vietu starp 87 sportistiem, kamēr Lauris Strautmanis tika pie 572 punktiem un bija 36. pozīcijā. Ja Strautmanim visās sesijās bija 95 vai 96 punkti, Vasermanis divkārt guva tikai 93 punktus, bet pēdējā sesijā savāca 99 no maksimālajiem 100.

Lai sasniegtu fināla astotnieku, bija nepieciešams šaut vismaz 580 punktus. Divi labākie sportisti, kas to vēl nebija paveikuši, izcīnīja olimpiskās ceļazīmes.

Tikmēr Rašmane savāca 580 punktus un izcīnīja 22. vietu starp 78 dalībniecēm 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli. Šeit labāko astotnieks bija piecu punktu attālumā, noslēgumā divām labākajām sportistēm, kas to vēl iepriekš nebija paveikušas, tiekot pie olimpiskajām ceļazīmēm.

Sestdien Rašmanei gaidāms starts sacensībās ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē, kur arī tiks sadalītas divas olimpiskās ceļazīmes. Turpinājumā ložu šāvējiem, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm atliks vairs tikai divi Eiropas čempionāti (25 un 50 metru distancēs, kā arī desmit metros) un nākamgad pavasarī gaidāmās noslēdzošās olimpiskās atlases sacensības, bet pēc tam vēl pāris ceļazīmes tiks sadalītas pēc pasaules ranga. Šovasar otrajās Eiropas spēlēs Strautmanis izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, turklāt bija tikai dažu milimetru attālumā no vajadzīgās punktu summas savākšanas, lai tiktu pie olimpiskās ceļazīmes.

Paralēli olimpiskajām spēlēm cenšas kvalificēties arī Latvijas labākais stenda šāvējs Dainis Upelnieks, kuram septembra pirmajā pusē gaidāms starts Eiropas čempionātā.