Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Strautmanis: "Gribu startēt ne tikai vienās olimpiskajās spēlēs, bet vairākās"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Strautmanis: "Gribu startēt ne tikai vienās olimpiskajās spēlēs, bet vairākās"
Agate Rašmane un Lauris Strautmanis ar Eiropas spēļu medaļām. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis ar lielu optimismu raugās uz iespējamo kvalificēšanos 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Strautmanim šī sezona bijusi veiksmīga. Šaušanā ar pistoli Eiropas spēlēs izcīnīja bronzu, bet komandu mačos kopā ar Agati Rašmani tur nopelnīja sudrabu. Šī gada Eiropas čempionātā Latvijas šāvējam bija ceturtā vieta, kas ir otrais labākais sasniegums pēc 2017. gadā izcīnītās bronzas.

Eiropas spēlēs Laurim vajadzēja par nieka 0.3 punktiem vairāk, lai izcīnītu olimpisko spēļu kvotu. Vēl divās sacensībās būs iespēja tikt pie kārotās ceļazīmes - ja nesanāks, tad būs "liela cerība tikt pie zaļās kartes". Rangā ir laba pozīcija, tāpēc "uz iespējām skatos ļoti optimistiski," atklāj mūsu šāvējs.

24 gadus vecais sportists atklāj, ka labākais vecums ir no 25 līdz 35 gadiem. Šaušanā svarīgākā ir psiholoģija, tāpēc kvalifikācijā bieži vien sokas labi, bet finālā stress neļauj parādīt labāko sniegumu.

Galvenie mērķi? "Mērķu ir daudz. Gribu startēt ne tikai vienās olimpiskajās spēlēs, bet vairākās. Gribu ar šaušanu sakārtot savu dzīvi, vienalga kā, bet pie ieročiem palikšu jebkurā gadījumā. Ieroči ir mana stihija. Vēlos treneri Zigfrīdu Markaini izcelt gaismā, jo viņš to ir pelnījis. Varbūt kāds reiz piedāvās līgumu Vācijas bundeslīgā. Protams, nauda tur nav kā futbolā vai basketbolā, bet labākie šāvēji arī var nopelnīt. Eiropā tādu sistēmu radījuši tikai vācieši, kuri visus vervē," informē Lauris Strautmanis.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

     [+] [-]

, 2019-10-29 15:47, pirms 4 gadiem
Gribēt ir viens , bet vai tam ir jēga..? Ceļošanu apmaksā pats un ...aidā...