Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF gadu noslēdz ar graujošu uzvaru Valmierā

Emils Ozerinskis

VEF gadu noslēdz ar graujošu uzvaru Valmierā
Maksims Hudins
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 29. decembrī gada pēdējo spēli aizvadīja "VEF Rīga" basketbolisti, izbraukuma spēlē Valmierā sagraujot vietējo "Valmieru/Ordo" ar rezultātu 99:59. Rīdzinieku rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Mareks Mejeris.

Starta piecinieki:
Valmiera: Elksnis, Kaufmanis, Hāzners, Miška, Iļjins
VEF Rīga: Peress, Janičenoks, Labucks, Mejeris, Gromovs

Rīdzinieku sastāvā uz spēli nebija saģērbies amerikāņu aizsargs Korijs Hovkins, savukārt mājiniekiem ierindā bija visi pieejamie spēlētāji, izņemot Rihardu Adiņu, kuram atgriešanās šosezon laukumā nav gaidāma ceļgala traumas dēļ. Ar pirmajām mača minūtēm rīdziniekiem izdevās ar augstu precizitāti realizēt savus uzbrukumus, ātri iegūstot iniciatīvu spēlē. Valmierieši tikmēr vairākkārt savstarpēji nesapratās, netiekot pie iecerētajām metienu pozīcijām. Tādējādi jau pēc nepilnām piecām nospēlētām minūtēm valsts čempioni atradās vadībā ar 13:4. Ceturtdaļas vidū savu debiju Latvijas Basketbola līgas augstākajā divīzijā piedzīvoja Maksims Hdins, kurš uzreiz izejot laukumā spēja apspēlēt pretinieku ar muguru pret grozu. Pirmā perioda otrajā pusē vefieši ar ātru spēli vairākkārt nokārtoja brīvus grozu guvumus, pārliecinoši audzējot rezultāta starpību. Pēc nospēlētām desmit minūtēm rezultāts bija 26:11.

Pateicoties Viktora Iļjina rezultatīvajiem uzbrukumiem otrās desmitminūtes ievadā "Valmierai/Ordo" izdevās būt vadībā ceturtdaļas mikro mačā. Trīs minūtes līdz pirmā puslaika noslēgumam Eduards Hāzners realizēja trīs punktu metienu, bet brīdi vēlāk to pašu paveica Ojārs Bērziņš, samazinot starpību līdz desmit punktiem. Spēles pirmā daļa gan noslēdzās ar sešiem Kaspara Bērziņa pēc kārtas gūtiem punktiem. Puslaika pārtraukumā vefieši atradās vadībā ar 47:33.

Spēles pirmajā pusē ceļgalu sasita valmieriešu pamatsastāva saspēles vadītājs Edmunds Elksnis, kurš centās spēlēt otrā puslaika sākumā, bet spēlētāja kustībās laukumā bija redzamas diskomforta pazīmes un ilglaicīgi viens no mājinieku "veterāniem" komandai palīdzēt nevarēja. Rīgas VEF trešajā ceturtdaļā atkal straujāk audzēja savu pārsvaru, bez īpaši lielām pūlēm panākot 30 punktu starpību, kad Mareks Mejeris trieca grozā "gaisiņu" pēc Aleksa Peresa piespēles - 68:38. Ceturtdaļas izskaņā, kad uz maiņu bija devies Iļjins, "Valmieras/Ordo" jaunieši nespēja tikt galā ar Arnolda Helmaņa un Kaspara Bērziņa staltajiem stāviem, vairākkārt kapitulējot pretinieku priekšā. Punktu ceturksnim pielika Andris Misters, raidot grozā trejaci un panākot 76:42.

Noslēdzošo spēles daļu ar trīspunktnieku ievadīja Kaspars Bērziņš. Pat brīžos, kad cerīgus uzbrukumus izveidot izdevās mājiniekiem, rīdzinieku garie spēlētāji spēja bloķēt valmieriešu metienus, sulīgu bloku izdarot Klāvam Čavaram. Ceturtdaļas vidū, Jānim Kaufmanim gūstot divus punktus caurgājienā, "Valmiera/Ordo" bija iedzinējos ar 50:88. Lielās rezultāta starpības dēļ Latvijas čempioni varēja spēlēt nepiespiestu basketbolu, ātrajos uzbrukumos spēlētājiem uzlabojot savu individuālo statistiku. Mača pēdējā minūtē četras minūtes ieilgušo sausumu valmieriešiem pārtrauca Maksims Hudins, bet viesu centieni gūt simto punktu nebija sekmīgi un mačs noslēdzās ar Rīgas VEF devīto uzvaru - 99:59.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Mereks Mejeris, bet Kaspara Bērziņa kontā 12 punkti. Valmieriešu rindās 23 gūti punkti Viktoram Iļjinam.

"Olybet" Latvijas Basketbola līga, 29. decembris, Valmiera

"Valmiera/Ordo" - "VEF Rīga" 59:99 (11:26, 22:21, 9:29, 17:23)
Valmiera: Iļjins 23, Hāzners 8, Miška 7, Kaufmanis 6, Bērziņš 5, Elksnis 4, Hudins 4, Gersons 2, Jansons, Vīksne
VEF Rīga: Mejeris 17, Bērziņš 12, Vecvagars 11, Labucks 11, Ate 10, Janičenoks 8, Gromovs 8, Peress 8 (8rp), Misters 7, Zotovs 4, Helmanis 3, Čavars

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils120100%
2.VEF Rīga9281.8%
3.Ogre9375.0%
4.Jūrmala9469.2%
5.Betsafe/Liepāja5741.7%
6.Valka/Valga2625.0%
7.Latvijas Universitāte31023.1%
8.Valmiera/Ordo31121.4%
9.Jēkabpils21115.4%

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 20:06, pirms 6 gadiem
Tas jau laikam bija sagaidāms, ja VEF noskaņojās spēlei. Jāgaida visu zinošā Wolmar gudrās vārsmas, cik daudz tiesneši neredzēja, cik gaiss bija samaitāts un spēlēt traucēja, utt. :-)

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 20:10, pirms 6 gadiem
Valmieras puikas atkal smuki bija ielīduši iekšā. Handis smuki uzleca pirms spēles.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-29 20:11, pirms 6 gadiem
Tomēr redz, ka var normāli nospēlēt, kāpēc agrāk ar to problēmas bija? Interesanti, ka Hawkins jau kuro spēli izlaiž, trauma vai sekos Skota pēdās?

  +4 [+] [-]

, 2017-12-29 20:26, pirms 6 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Valmieras puikas atkal smuki bija ielīduši iekšā. Handis smuki uzleca pirms spēles.
Optibet no sākuma bija iedevis -15,5, kas izskatījās ļoooooooooti salds. Citi kantori startēja ar -17 vai -18, kas arī izskatījās vilinoši. Loģiski, ka cilvēki steidza izmantot šādas dāvanas un uzdzina handikapu augšā līdz -30,5. Mans viedoklis - bukmeikeri kļūdījās, un handikapa izmaiņas notika tikai šī iemesla dēļ. Jau daudzreiz esmu rakstījis, ka -35 līdz -70 būtu LBL ikdiena, ja spēcīgās komandas spēlētu ar atdevi. Šovakar tā notika.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-29 20:43, pirms 6 gadiem
Par Valmieru.

     [+] [-]

, 2017-12-29 21:12, pirms 6 gadiem
Cilvēki, kā saucas šī līga? Kā saucas? Pareizi... Līdz ar to ko jūs brīnaties, ka kaut kādas svārstības un lēkāšana? Tas ir normāli, ja līga šādi saucas. Nesaku, ka noņemot nosaukumu, kaut kas mainīsies, bet kamēr līga šādi saucas - tādas svārstības ir tikai NORMĀLI!

     [+] [-]

, 2017-12-29 21:32, pirms 6 gadiem
Visi tie koeficienti un to lecinātāji man dziļi pie vienas vietas, es eju basketbolu skatīties. Komandu līmenis atbilstošs klubu budžetiem, tāpēc brīnumus negaidīju, un tādi arī nebija... Valmierai labā līmenī joprojām Iļjins, labs epizodēs bija arī Miška un pat tīnis Bērziņš, kamēr VEFa garie, Bērzu, ieskaitot, tik labi nebija. Nu, Čavars ir vienkārši metāla izstrādājums garā koka kātā... Kā Mejeris prot lidot, ja pretī praktiski pusgalvu īsāki tīneidžeri spēlē!!! Izlases cienīgs sniegums...
Bija epizodes, kur prasījās nesportiskā piezīme VEFam, taču abi otrās šķiras svilpotāji laikam vēl savai mašīnai nav nopelnījuši, tāpēc uz Rīgu gribas na haļavu autobusā aizbraukt...
No VEFa uzteikšu Vecvagaru, Peresu, Labucku un reaktīvo Zotovu. Rezultāta starpība varēja būt mazāka, ja Valmieras puikas kādu pusduci metienu būtu brīvus trejačus uzmetuši tā vietā, lai pēc caurgājieniem dabūtu loģiskus blokus sejā...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 22:19, pirms 6 gadiem
Nu re - VEFā visi cirvji, tikai Valmieras puikas māk spēlēt...😁 wolmārs kā vienmēr🏀🤣
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-29 23:13, pirms 6 gadiem
blondiine69 rakstīja: Nu re - VEFā visi cirvji, tikai Valmieras puikas māk spēlēt...😁 wolmārs kā vienmēr🏀🤣
Blondīne, tu tak esi viena īstā blondīne. Volmārs vienīgi par Čavaru paskarbi izteicās un tā jau arī ir - džeks cenšas sevi pierādīt ar mežcirtēja metodēm. Muskuļi uzaudzēti,bet nu par basketbola IQ radās šaubas, jo vairāk funkcionēja,kā pretinieku skaldītājs. Ja vecākā brāļa spēle man vienmēr ir simpatizējusi,tad šī nu gan nē. Par Bērzu runājot, arī es esmu starp tiem,kas uzskatīja,ka viņam vajadzēja dot iespēju kā izlases kandidātam,bet redzot viņa šābrīža līmeni,varu droši teikt,ka viņam tur nebija,ko darīt. Un arī Gromovam tur nebija, ko darīt. Tad jau patiešām Iļjins šobrīd ir labāks par visiem iepriekš minētajiem. Meiers šovakar patiešām iespaidīgi dankoja, bet arī te Wolmāram taisnība,jo pretī tak bija skolas puikas no citas svara kategorijas. Lai vai kā, atlētisks kadrs.
Kopumā jāsaka,ka VEFiņš šodien bija noskaņojies neblēņoties un paviršības nepieļaut,tādēļ rezultāts bija adekvāts abu komandu šīsdienas varējumam un visi toķika zābaki lai ierij āķi.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 23:34, pirms 6 gadiem
Kreilis rakstīja: Blondīne, tu tak esi viena īstā blondīne. Volmārs vienīgi par Čavaru paskarbi izteicās un tā jau arī ir - džeks cenšas sevi pierādīt ar mežcirtēja metodēm. Muskuļi uzaudzēti,bet nu par basketbola IQ radās šaubas, jo vairāk funkcionēja,kā pretinieku skaldītājs. Ja vecākā brāļa spēle man vienmēr ir simpatizējusi,tad šī nu gan nē. Par Bērzu runājot, arī es esmu starp tiem,kas uzskatīja,ka viņam vajadzēja dot iespēju kā izlases kandidātam,bet redzot viņa šābrīža līmeni,varu droši teikt,ka viņam tur nebija,ko darīt. Un arī Gromovam tur nebija, ko darīt. Tad jau patiešām Iļjins šobrīd ir labāks par visiem iepriekš minētajiem. Meiers šovakar patiešām iespaidīgi dankoja, bet arī te Wolmāram taisnība,jo pretī tak bija skolas puikas no citas svara kategorijas. Lai vai kā, atlētisks kadrs.
Kopumā jāsaka,ka VEFiņš šodien bija noskaņojies neblēņoties un paviršības nepieļaut,tādēļ rezultāts bija adekvāts abu komandu šīsdienas varējumam un visi toķika zābaki lai ierij āķi.
Ļoti labi, ka Mejeris šodien dankoja. Un vēl labāk būtu, ja viņš visās spēlēs tā darītu. Citādi taču var degradēties, 2/3 sezonu spēļu aizvadot ākstoties.

Par toto šodien neko negribēju rakstīt (jo neredzēju iemeslu), bet citi gan te daudz par to runā. Kreili, ja kas, šodien gandrīz visi "toķika zābaki" ir plusā, jo lika uz VEFu.

     [+] [-]

, 2017-12-29 23:50, pirms 6 gadiem
Mejeris ir Mejeris, kad sajūtas drošs, tad met un danko, kā noraustās, tā uzreiz pazūd

  +2 [+] [-]

, 2017-12-30 00:30, pirms 6 gadiem
Valterēns atvedis sūdīgi couchingu un toto?

     [+] [-]

, 2017-12-30 00:37, pirms 6 gadiem
Es neanalizēju spēli, bet gan priecājos par wolmāra attieksmi pret visiem Valmieras pretiniekiem (varat pārlasīt viņa komentus pēc katras spēles). Ja par spēli, tad VEFs galīgi nav mans favoŕīts. Šosezon vissimpātiskā komanda ir Jūrmala(mans subjektīvais viedoklis).

  +1 [+] [-]

, 2017-12-30 17:46, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ļoti labi, ka Mejeris šodien dankoja. Un vēl labāk būtu, ja viņš visās spēlēs tā darītu. Citādi taču var degradēties, 2/3 sezonu spēļu aizvadot ākstoties.

Par toto šodien neko negribēju rakstīt (jo neredzēju iemeslu), bet citi gan te daudz par to runā. Kreili, ja kas, šodien gandrīz visi "toķika zābaki" ir plusā, jo lika uz VEFu.
A man galīgi vienalga, vai ierij tie zābaki,kas liek likmes,vai tie,kas sēž kantoros. Es šo te toto padarīšanu kā tādu neciešu. Manis pēc viņa visa var degt zilā ugunī. Man tikai nepatīk,ka visa LBL ir nosaukta toto kantora vārdā un arī vairākām komandām līdzīgi kantori ir sponsoros. Tas viennozīmīgi degradē visu pasākumu kā tādu.