Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Yankees" iemaina problēmu mākto Čepmenu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Yankees" iemaina problēmu mākto Čepmenu
Aroldiss Čepmens
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Ņujorkas "Yankees", veicot maiņas darījumu ar Sinsinati "Reds", savā īpašumā ir ieguvusi kubiešu metēju Aroldisu Čepmenu.

Viens no šīs starpsezonas apspriestākajiem spēlētājiem, metējs Aroldiss Čempens, beidzot ir ticis pie jaunas komandas. Pretī atdodot trīs zemāko līgu beisbolistus, savu jau tā iespaidīgo metēju komandu ar kubiešu kreili papildināja Ņujorkas "Yankees" vienība.

Sinsinati "Reds", kura no Kubas aizbēgušo Čepmenu ieguva vairāksolīšanas procedūrā, 2010. gadā, jau labu laiku meklēja partnerus maiņai un bija jau atradusi, kad tikpat kā vienojušies par darījumu bija ar Losandželosas "Dodgers". Tiesa, pēdējā brīdī maiņas darījums izjuka, jo parādījās informācija, ka beisbolists ir bijis vardarbīgs ģimenē. "Dodgers" vairs nevēlējās šo spēlētāju savās rindās.

Ņujorkas komanda, kurai ir nepieciešams šāda veida spēlētājs, kas ļautu daudz vairāk atpūtināt pamatrotācijas metējus, gan nenobijās un iemainīja kubieti. Tiesa, pagaidām vēl nav zināms ar ko beigsies iepriekšminētais incidents, jo, pat, ja spēlētājs likuma priekšā tiks attaisnots, MLB viņam var piespriest sodu par iekšējo noteikumu pārkāpumu.

Jāatzīmē, ka savas MLB karjeras laikā Aroldiss Čepmens sevi ir pieteicis kā lielisks spēļu noslēdzējs, četras reizes iekļūstot "All-Stars" mačā. Tāpat viņa firmas zīme ir ļoti ātrs metiens, kurš sasniedz 170 km/h lielu ātrumu. Šāds sniegums viņam nodrošina gan ļoti daudz "straikautus" (jaunākais spēlētājs MLB vēsturē, kurš sasniedzis 500 "straikautus"), gan arī dažādas iesaukas, piemēram, Kubiešu raķete.

2010. gadā Sinsinati "Reds" ar beisbolistu noslēdza sešu gadu līgumu par kopējo summu 30.25 miljoni ASV dolāru, kas nozīmē, ka Čepmens, ja vien nenoslēgs jaunu vienošanos ar Ņujorkas klubu, pēc gaidāmās sezonas var kļūt par brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports