Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Mehija kļūst par pirmo MLB spēlētāju, kurš saņem mūža diskvalifikāciju par dopingu

Juris Miņins
Juris Miņins

Mehija kļūst par pirmo MLB spēlētāju, kurš saņem mūža diskvalifikāciju par dopingu
Henrijs Mehija
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Mets" metējs Henrijs Mehija, uzrādot trešo pozitīvo dopinga testu viena gada laikā, ir kļuvis par pirmo Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētāju, kurš saņem mūža diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu.

Pagājušajā sezonā Ņujorkas beisbola komandas metējs divreiz tika pieķerts aizliegto preparātu lietošanā, jo sezonas sākumā viņa organismā tika atrastas stanazolola pēdas, bet mēnesi pēc tam kā Mehija atgriezās laukumā, viņš vēlreiz tika pieķerts šī paša preparāta lietošanā un saņēma 162 maču diskvalifikāciju.

Lai arī tas nozīmēja, ka sportists nevarēja piedalīties MLB mačos līdz pat šī gada vasaras vidum, tas neatcēla viņa, kā MLB spēlētāja statusu, kas šajā gadījumā nozīmēja arī to, ka metējs ir pakļauts visām līgas noteiktajām procedūrām, tajā skaitā arī dopinga kontrolei.

Tieši šis apstāklis iegāza Henriju Mehiju, jo, veicot kārtējo pārbaudi, tika konstatēts, ka sportists ir lietojis nu jau citu anabolisko steroīdu – boldenonu.

Līdz ar to, Henrijs Mehija ir kļuvis par pirmo "kritušo" MLB antidopinga noteikumu ietvaros, kas nozīmē, ka spēlētājs uz šo brīdi vairs nevar piedalīties nedz MLB mačos, nedz arī MLB sankcionētos zemāko beisbola līgu mačos.

Tiesa, juridiski, lai arī diskvalifikācija ir piemērota uz mūžu, to var pārsūdzēt. Vispirms var prasīt soda atcelšanu MLB komisāram Robam Manfredam, taču to var darīt tikai pēc gada un, ja lūgumu apžēlot pieņem, tad vienalga ir jāizlaiž vēl viens gads, vai, ja MLB vadība spēlētāja lūgumu neapmierina, var vērsties beisbola arbitrāžas komitejā, taču viņi, ja pat pieņem Mehijam pozitīvu lēmumu, nedrīkst samazināt sodu mazāku kā par divām sezonām, t.i., jebkurā gadījumā nākošajās divās sezonās MLB sistēmā 26 gadus veco Mehiju mēs neredzēsim.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports