Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Saņemot rekordlielu balsu skaitu, MLB Slavas zālē uzņemts Grifijs juniors

Juris Miņins
Juris Miņins

Saņemot rekordlielu balsu skaitu, MLB Slavas zālē uzņemts Grifijs juniors
Kens Grifijs juniors
Foto: AP/Scanpix

Saņemot 99.3% balsu Kens Grifijs juniors ir uzņemts Augstāko beisbola līgu (MLB) Slavas zālē, tāpat starp izcilniekiem ir uzņemts arī Maiks Piaza.

Šī gada balsošanā Kens Grifijs juniors saņēma 99.3% no visām balsīm, jeb par viņu nobalsoja 437 no 440 Slavas zāles uzņemšanas komisijas ekspertiem, kas ir visu laiku labākais rezultāts, tādējādi beisbolists ar pirmo balotēšanās reizi ir uzņemts MLB slavas zālē. Jāpiebilst, ka viņš ir pirmais MLB drafta pirmais numurs, kurš ir uzņemts Kūperstaunas Slavas zālē.

Iepriekšējais visu laiku labākais rādītājs 98.84% piederēja metējam Tomam Sīveram, kurš Slavas zālē tika uzņemts 1992. gadā.

Kens Grifijs juniors MLB ienāca 1989. gadā un uzreiz kļuva par vienu no līgas spožākajām zvaigznēm. Karjerā, kuras laikā viņš pārstāvēja Sietlas "Mariners", Sinsinati "Reds" un Čikāgas "White Sox" komandas, ārējā laukuma spēlētājs 13 reizes ir iebalsots "All Star" mačā, 1997. gadā ir nosaukts par Amerikas līgas MVP, ieguvis 10 "Gold Glove" un septiņus "Silver Slugger" apbalvojumus, bijis "All Star" spēles MVP, trīs reizes uzvarējis "Home Run derby", kā arī ieguvis neskaitāmus citus apbalvojumus.

Karjeru Kens Grifijs juniors noslēdza 2010. gadā, pēc 2671 mača aizvadīšanas, kuru laikā guva 630 "Home run" un 1836 punktus. Interesanti, ka savas karjeras pirmsākumos viņam izdevās aizvadīt arī vairākas spēles kopā ar savu tēvu – Kenu Grifiju senioru, kurš arī bija ievērojams beisbolists un izcīnīja divus Pasaules sērijas čempionu titulus.

Otrs spēlētājs, kurš tika uzņemts Slavas zālē bija Ņujorkas ķērājs Maiks Piaza. 1993. gada sezonas labākais debitants, desmitkārtējs "Silver Slugger" balvas ieguvējs un divpadsmitkārtējs "All Star" mača dalībnieks saņēma 83% balsu.

Karjeras laikā Piaza pārstāvēja Losandželosas "Dodgers", Floridas "Marlins", Ņujorkas "Mets", Sandjego "Padres" un Oklendas "Athletics" komandas, bet 2007. gadā noslēdza karjeru. MLB vēsturē viņš ir iegājis kā viens no veiksmīgākajiem ķērājiem uzbrukumā, jo viņam pieder "Home run" sitienu rekords starp savas pozīcijas pārstāvjiem (427), kā arī viņš spēja atsist 30.8% pretinieku metienu.

Lai kāds spēlētājs tiktu uzņemts MLB Slavas zālē, viņam ir jāsaņem vismaz 75% no visām balsīm. Šogad līdz šai atzīmei neaizsniedzās Džefs Bagvels, kuram trūka 15 balsu, Timam Reinsam pietrūka 23 pozitīvu vērtējumu, bet Trevoram Hofmanam – 34.

Pati uzņemšanas ceremonija notiks 24. jūlijā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports