Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Francūži mājās spēlēs daudz ātrāk"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Francūži mājās spēlēs daudz ātrāk"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pirmajā puslaikā pievīla aizsardzība. Otrajā puslaikā sākām kontrolēt spēli un, lai gan mums bija maza spēlētāju rotācija, izdevās nosargāt uzvaru," basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts pēc uzvaras pār Francijas vicečempioniem "Cholet Basket" norādīja, ka lūzumu izdevies panākt ar sekmīgu spēli aizsardzībā. Nākamās divas spēles paredzētas izbraukumos Francijā un Grieķijā.

B grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1Khimki3-0
2VEF2-1
3PAOK1-2
4Cholet0-3

Pirmajā puslaikā VEF cīņu zem groziem zaudēja ar 15-26. Otrajā puslaikā uzvarēja 24-11. Pirmajās divdesmit minūtēs rīdzinieki savā grozā ielaida 36 punktus, pēc pārtraukuma tikai 17. Līdzīga aina bija vērojama arī pārējās pozīcijās, taču rīdzinieku galvenais treneris atgādināja, ka pēc nedēļas ar Francijas klubu būs jātiekas vēlreiz.

“Apsveicu mūsu fanus, kuru kļūst vairāk,” iesāka Butauts. “Šodien pirmais puslaiks mūsu izpildījumā bija nekāds. Iniciatīva pārgāja no vienām rokām otrās, taču aizsardzība mūs pievīla. Pēc pārtraukuma izmainījām ritmu, izmantojām citas sistēmas aizsardzībā un sākām spēlēt jaunas kombinācijas uzbrukumā.”

“Parādījās, ka ar labu aizsardzību pat mazrezultatīvā spēlē var iekrāt solīdu pārsvaru. Taču mums jāgatavojas atbildes spēlei un ir lietas, par kurām joprojām neesmu apmierināts. Francūži mājās spēlēs daudz ātrāk, viņu līderi būs daudz rezultatīvāki nekā šodien.”

Ermans Kunters, “Cholet Basket” galvenais treneris
Pēc iepriekšējā gada esam izmainījuši daudz lietu un pazaudējuši komandas garu. Meklējam savstarpējo ķīmiju, bet neesam to atraduši. No pagājušā gada zaudējām četrus svarīgus spēlētājus un joprojām mocāmies. Taču tās ir mūsu problēmas. Esmu pārliecināts, ka mājās uzvarēsim, bet nezinu, vai to izdosies paveikt ar tādu pašu punktu starpību.

Attiecības starp spēlētājiem nav labas. Pastāv daži slikti paradumi - ir problēmas piespēlēt bumbu, par maz kustinām bumbu, aizmirstam iespēlēt bumbu zemajā postā. Šodien basketbolā ir daudz instrinktu. Kad nokļūstam grūtā situācijā, sāk izpausties sliktie paradumi. Otrkārt, mums ir četras izbraukuma spēles pēc kārtas Salonikos, Nansī, Rīgā un Orleānā. Kad viss iet labi, tāda izbraukumu sērija var nest daudz labuma, taču neveiksmju gadījumā ir tieši pretēji. Zūd koncentrācija.

VEF spēlē ar maksimālu atdevi, piedalās ikviens spēlētājs. Nedomāju, ka VEF ir potenciāls izcīnīt Eiropas kausu, taču komanda labi izmanto savas priekšrocības, par 100% . VEF ir labas izredzes kvalificēties nākamajai kārtai, tiesa, vēl priekšā divas svarīgas izbraukuma spēles Francijā un Grieķijā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-29 22:37, pirms 12 gadiem
Nu tad Perijs izvilks!

  +5 [+] [-]

, 2011-11-29 22:58, pirms 12 gadiem
Treneris viņiem tiešām zin, ko runā

  +4 [+] [-]

, 2011-11-29 23:34, pirms 12 gadiem
Man patika pēc grupu izlozes šis treneris teica ka VEF ir vājāka šīs grupas komanda

  +3 [+] [-]

, 2011-11-30 02:33, pirms 12 gadiem
Ja izdosies uzvilkt PAOK izbraukumā un nezaudēt ar 18 punktiem pie Cholet mājās, tad var teikt, ka prakstiski esam nākamjā kartā. Šaubos, ka Himki vispār kādu spēli varētu zaudēt šajā grupā.

     [+] [-]

, 2011-11-30 09:39, pirms 12 gadiem
Vispār ideāli, ka Himkiem pēdējā spēle ir pret mums, tad viņi varētu sūtīt laukumā rezervistus, jo 1. vieta grupā būtu nodrošināta