Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

VEF un "Ventspils" nākamajiem Eirokausu pretiniekiem neveiksmes vietējās līgās

VEF un "Ventspils" nākamajiem Eirokausu pretiniekiem neveiksmes vietējās līgās
Kortnijs Simss pret "Cholet Basket"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64

Latvijas basketbola klubu "VEF Rīga" un "Ventspils" nākamie pretinieki piedzīvojuši zaudējumus savu vietējo līgu spēlēs. VEF tuvākais sāncensis Francijas klubs "Cholet Basket" zaudēja jau piektajā spēlē pēc kārtas, bet ventspilnieku nākamie pretinieki "Atomeromu" piekāpās Ungārijas līgas spēlē.

VEF basketbolisti pagājušajā nedēļā ar uzvaru pabeidza ULEB Eiropas kausa grupu turnīra pirmo apli, kad savā laukumā pieveica "Cholet Basket" (69:53). Nākamajā nedēļā sāksies otrais aplis, kurā rīdziniekiem gaidāma atbildes spēle Francijā pret Šolē "Cholet Basket". VEF līdz izbraukumam uz Franciju nav paredzēta neviena spēle, tāpēc Ramūna Butauta trenētie spēlētājiem būs bijusi nedēļa laika, lai sagatavotos otrdien gaidāmajam mačam pret "Cholet Basket".

Šolē komandai piektdien bija ceturtā izbraukuma spēle pēc kārtas, kurā Francijas līgā bija jātiekas ar vieniem no turnīra tabulas kaimiņiem "Orleans" vienību. Pēc pirmā puslaika Šolē basketbolistiem bija trīs punktu pārsvars (34:37), bet spēles beigās uzvaru tāpat guva "Orleans" - 77:70. Tas bija "Cholet Basket" komandas piektais zaudējums pēc kārtas, kas to ierindo 10. vietā turnīra tabulā (četras uzvaras deviņās spēlēs).

"Cholet Basket" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Fabjēns Kozjē, kuram arī pa četrām rezultatīvām piespēlēm un atlēkušajām bumbām. Nākamais rezultatīvākais ar 15 punktiem bija amerikāņu aizsargs Demarkuss Nelsons, kurš gan spēlē pret VEF nedosies laukumā. Nelsons sezonu iesāka Ukrainas klubā "BC Donetsk", kura sastāvā tika pieteikts ULEB Eiropas kausam, tāpēc pirmajā kārtā citas komandas sastāvā nedrīkst doties laukumā. Iespējas Nelsonam uzspēlēt šosezon Eiropas kausā nav lielas, jo pēc pirmajiem trīs mačiem "Cholet Basket" nav nevienas uzvaras.

Otrdien spēle būs arī "Ventspilij", kas izbraukumā Ungārijā tiksies ar "Atomeromu". Abas komandas šajā spēlē dosies pēc piedzīvotiem zaudējumiem šajā nedēļas nogalē. "Ventspils" šodien savā laukumā atzina Ļubercu "Triumph" pārākumu (51:62). Līdzīgs liktenis bija arī "Atomeromu" vienībai, kas Ungārijas līgā izbraukumā ar 79:83 atzina "PVSK Pannonpower" pārākumu.

"Atomeromu" labā 23 punkti amerikāņu centram Donaldam Kolam. Pirmā spēle bija "Atomeromu" nesenajam pastiprinājumam 192 cm garajam amerikāņu aizsargam Nikam Viljamsam, kurš sestdienas spēlē guva sešus punktus. Sezonu Viljamss iesāka Vācijas Bundeslīgas klubā Braunšveigas "New Yorker Phantoms", kur demonstrēja produktīvu sniegumu, bet pēc vairākiem incidentiem tika atskaitīts no komandas. Pēc deviņās spēlēs gūtām piecām uzvarām "Atomeromu" atrodas 6. vietā Ungārijas līgā.

Video no Cholet - Orleans spēles

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET


Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Mejerim Rumānijas zelts, Blumbergam 17 punkti izšķirošajā kaujā 1/4 finālā

Rumānijas Nacionālajā līgā ceturto gadu pēc kārtas triumfējusi Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania", kuru šosezon pārstāvēja Mareks Mejeris.
Dāvis Geks. Foto: Körfuknattleiksdeild Tindastóls

Islandē pusotru sezonu pavadījušais Geks pagarina sadarbību ar "Tindastoll"

2023. gada Islandes čempions Dāvis Geks labi iedzīvojies Atlantijas okeāna salā un arī nākamajā sezonā turpinās spēlēt "Tindastoll" komandā, kuru latviešu basketbolists pārstāvējis jau iepriekšējo pusotru sezonu.
Džons Blērs Bikerstafs. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
3

Pēc izstāšanās no NBA ''play-off'' ''Cavaliers'' atlaiž galveno treneri

ESPN ziņo, ka Klīvlendas ''Cavaliers'' pēc zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences otrās kārtas sērijā pret Bostonas ''Celtics'' ir lēmusi atbrīvot no amata galveno treneri Džonu Blēru Bikerstafu. Viņš ar klubu strādāja kopš 2020. gada.