Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Terija un Ferdinanda konflikta dēļ "Chelsea" un QPR spēlē iztiks bez rokasspiedieniem

Agris Suveizda

Terija un Ferdinanda konflikta dēļ "Chelsea" un QPR spēlē iztiks bez rokasspiedieniem
Antons Ferdinands un Džons Terijs
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīga nolēmusi, ka pirms svētdien paredzētās spēles starp Londonas klubiem "Chelsea" un QPR nenotiks ierastā komandu rokasspiedienu procedūra, vēsta Lielbritānijas mediji. Iemesls šādam lēmumam ir spriedze starp pretējo nometņu pārstāvošajiem futbolistiem Džonu Teriju un Antonu Ferdinandu - pirmais ir apsūdzēts Ferdinanda rasistiskā aizskaršanā.

"Premjerlīgas pozīcija par pirmsspēles rokasspiedienu procedūru paliek nemainīga. Pie jebkuriem normāliem apstākļiem tai ir jātiek ievērotai," teikts Premjerlīgas paziņojumā. "Tomēr pēc sarunas ar "Chelsea" un QPR pārstāvjiem tika nolemts svētdienas mačam šo procedūru atcelt." Attiecības starp Džonu Teriju un Mančestras "United" aizsarga Rio Ferdinanda brāli Antonu saasinājās pagājušā gada novembrī, kad Terijs viņu esot rasistiski apvainojis. Lēmums Terija un Ferdinanda lietā joprojām nav ticis pieņemts, un tiesas sēde februārī tika pārcelta uz jūliju, kad jau būs noslēdzies Eiropas čempionāts.

Anglijas Futbola asociācija februārī nolēma atņemt Terijam izlases kapteiņa apsēju, kamēr 31 gadu vecais aizsargs, kurš noliedz savu vainu, netiks attaisnots. Šis lēmums vēlāk noveda pie izlases galvenā trenera Fabio Kapello pēkšņas atkāpšanās no amata. Rokasspiedienu starp "Chelsea" un QPR futbolistiem nebija arī pirms janvārī notikušās FA kausa spēles. Anglijas futbolā skandāls ap rokasspiedienu procedūru izcēlās arī pēc "Liverpool" un Mančestras "United" spēles, kad Luiss Svaress tik tikko bija atgriezies no astoņu spēļu diskvalifikācijas, ko nopelnīja par Patrisa Evrā rasistisku aizskaršanu. Urugvajietis un francūzis nepaspieda viens otram roku.

Londonas "Chelsea" ar 34 spēlēs iegūtiem 58 punktiem šobrīd Premjerlīgā ieņem tikai sesto vietu, tomēr cīņa par tik kāroto UEFA Čempionu līgu vēl priekšā - līdz ceturtajā vietā esošajai Ņūkāslas "United", ar kuru šosezon vēl būs jācīnās, ir tikai četri punkti. Turklāt "Chelsea" vietu spēcīgākajā Eirokausu turnīrā var nopelnīt arī, uzvarot šīs sezonas Čempionu līgas finālā. Tikmēr bijušais Latvijas izlases aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētais klubs QPR, aizvadot par spēli vairāk, iekrājis tikai 34 punktus, un tam priekšā ir smaga cīņa par palikšanu līgā. 18.vietā esošajai Boltonas "Wanderers" ir tikai par punktu mazāk (un spēle rezervē), bet priekšpēdējās vietas īpašniece Blekbērnas "Rovers" atpaliek tikai par uzvaras tiesu.

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...

  +6 [+] [-]

, 2012-04-27 10:23, pirms 12 gadiem
Malacis! Terijs ir kļuvis par manu cienītāko Premjerlīgas futbolistu!

  +7 [+] [-]

, 2012-04-27 10:28, pirms 12 gadiem
Nez, ja viens afro amerikānis otru afroamerikāni nosauc par "you nigga" arī ir rasisms?

 +13 [+] [-]

, 2012-04-27 10:32, pirms 12 gadiem
Smieklīgā pasaule...
no vienas galējības ielec otrā... no cīņas pret rasismu, tika līdz absurdam, kad jebkurš vārds var tikt uzskatīts par rasistisku apvainojumu, ja vien melnais uzskatīs ka tās viņu apvainojot.... Murgs augstākajā pakāpē, kad uzblīdušie eiropiesi sagājuši sviestā... tagat ir balto cilvēku diskriminācija, jo šis nedrīkst izteikt pretenzijas melnajiem, savukārt, melnis tevi var saukt bezmaz visos vārdos....

  -1 [+] [-]

, 2012-04-27 10:58, pirms 12 gadiem
Jocīgs lēmums, kādēļ jāatceļ visa procedūra, viņi tak varēja vienkārši nespiest viens otram roku un viss. Kad Suaress nespieda roku Evra, viņš tika šausmīgi kritizēts pat to, visi bļaustījās, ka roku spiezšana ir tik nenormāli svarīgs pirms spēles rituāls un to obligāti jādara. Bet tagad vienkārši atceļ to visu.
Terijs gan sev nopelnījis reti pretīgu reputāciju, šis incidents, sarkanā ČL 1/2, pirms tam ar komandas biedra sievu....

     [+] [-]

, 2012-04-27 11:17, pirms 12 gadiem
Nu, kā bērni smilškastē!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-27 11:28, pirms 12 gadiem
Njā tik tiešām nav skaidrs kāpēc 2 fruktu dēļ ir jāatceļ šī mega svarīgā procedūra. Nu nepaspiedīs šie abi so what? A tagad visa pirmsspēle izskatās savādāk. No mušas aug zilonis uz līdzenas vietas. Un tā besīgā situācija, kad viens melnais bez nekādiem citiem pierādījumiem var izsaukt nez cik spēļu diskābeli citam spēlētājam, tas nav rasisms? Kā minimums tam nav nekāda sakara ar tiesiskumu.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-27 11:33, pirms 12 gadiem
driks rakstīja: Njā tik tiešām nav skaidrs kāpēc 2 fruktu dēļ ir jāatceļ šī mega svarīgā procedūra. Nu nepaspiedīs šie abi so what? A tagad visa pirmsspēle izskatās savādāk. No mušas aug zilonis uz līdzenas vietas. Un tā besīgā situācija, kad viens melnais bez nekādiem citiem pierādījumiem var izsaukt nez cik spēļu diskābeli citam spēlētājam, tas nav rasisms? Kā minimums tam nav nekāda sakara ar tiesiskumu.
Šī epizode ir nofilmēta.

     [+] [-]

, 2012-04-27 11:49, pirms 12 gadiem
varēja Terijam un Ferdinandam iedot tagad 1 spēles diskvalifikāciju un visi laimīgi varētu spiest rokas

  +2 [+] [-]

, 2012-04-27 12:40, pirms 12 gadiem
driks rakstīja: Un tā besīgā situācija, kad viens melnais bez nekādiem citiem pierādījumiem var izsaukt nez cik spēļu diskābeli citam spēlētājam, tas nav rasisms? Kā minimums tam nav nekāda sakara ar tiesiskumu.
Vot man nav izprotama šādu gudrinieku kā Tu spriedelēšana, bet esi pārāk slinks lai painteresētos par doto tēmu! Spriedums Suaresa lietā ir publiski pieejams, noteikti esi pietiekami izglītots lai internetā to atrastu. Paņem un izlasi, bet pēc tam varēsi pastāstīt citiem par tiesiskumu.

p.s. Es personīgi ne Terija, ne Suaresa rasisma lietās neesmu nostājies nevienā pusē. Diez vai vispār mēs - Latvijā dzimušie un augušie varam objektīvi spriest par rasismu. Turklāt reti kurš vispār ir šajā tēmā ir iedziļinājies vai studējis tālāk par nosaukumu. Bet vismaz tik daudz jau nu vajadzētu no tā visa saprast, ka acīmredzot Anglijā šī rasisma problēma tiek uztverta ļoti nopietni, viņi ar to cīnās savā valstī tā kā uzskata par pareizu, un patiesībā tam ir pamats...

     [+] [-]

, 2012-04-27 16:46, pirms 12 gadiem
Terijam viss sanāks nejauši, viņš nu nav tāds puisis, par kādu viņu uztaisa!! Bridža sievu iejāja, Barcā pa dirsu iesita, te vēl saķeras..

Smiekli nāk!!

     [+] [-]

, 2012-04-27 17:34, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Šī epizode ir nofilmēta.
murgs tur safilmets. Gan jau Rio pasutija visu sho "teatri"

     [+] [-]

, 2012-04-27 18:12, pirms 12 gadiem
Tas nozīmē tikai to,ka Rio brālis ir mīkstais, ne pirmo ne pēdējo reizi viņam būs jāklausās ka ir "nigga". Un tas jau tikai viņa zemais līmenis,ka viņš šādus teicienus uztver kā apvainojumu. Es esmu balais un ja man kāds pateiktu:"Fck off white ..." . Neuztvertu kā rasistisku apvainojumu.
Agris Suveizda rakstīja: Šī epizode ir nofilmēta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-27 19:33, pirms 12 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Šī epizode ir nofilmēta.
Un kas šajā epizodē notika?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-28 17:50, pirms 12 gadiem
zilīts ar ģeneratoru rakstīja: rokasspiediena vietā varētu labāk viens otram olas pačamdīt.
Nu, tavs profila virsraksts visu izsaka.

     [+] [-]

, 2012-04-29 15:11, pirms 12 gadiem
Ak Dievs. Ko var no mušas pūst ziloni!