Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Cenšoties glābt, steidzāmies un pieļāvām vēl vairāk kļūdu"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Cenšoties glābt, steidzāmies un pieļāvām vēl vairāk kļūdu"
Kārlis Muižnieks
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks pēc komandas neveiksmes FIBA Eiropas kausa otrā posma spēlē viesos ar "Antwerp Giants" (78:80) atzina, ka zaudējuma iemesls bija ļoti slikti aizvadītais pirmais puslaiks un tajā pieļautās kļūdas otrajā puslaikā izlabot tomēr neizdevās.

"Nevienam nebija jāatgādina, cik nozīmīga bija šī spēle, taču, iespējams, spēlētāju apziņā vēl bija saglabājusies pirmā spēle savā laukumā, kuru uzvarējām salīdzinoši viegli. Iespējams, tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc pirmajā puslaikā bijām tik neizteiksmīgi. Ja pirmo maču vinnējām ar raksturu, neviens sevi nežēloja un cīnījās līdz galam katrā epizodē, tad šodien viss bija pilnīgi pretēji. Beļģi bija tie, kuri darīja to pašu, ko mēs pirmajā spēlē. Var uzskaitīt daudzus iemeslus kas un kāpēc, bet pirmais puslaiks mūsu izpildījumā bija ļoti slikts. Zaudējām visur! Zaudējām zem groziem, pieļāvām daudz kļūdu, ļāvām viņiem gūt daudz vieglos punktus. Paši centāmies glābties jau pirmajā puslaikā, bet rezultātā pieļāvām vēl vairāk kļūdu, viss bija sasteigti. Pārtraukumā par to runājām un, kā parādīja otrais puslaiks, bijām izdarījuši pareizos secinājumus," Kārlis Muižnieks citēs BK "Ventspils" mājas lapā.

Treneris pieļauj, ka arī beļģi, iegūstot 18 punktu pārsvaru (46:28), bija kļuvuši pašpārliecināti, tomēr uzsver arī ventspilnieku spēles kvalitātes uzlabošanos: "Tas mūsu izpildījumā bija pavisam cits basketbols. Atradās līderi, sakārtojām cīņu zem groziem, neviens sevi nežēloja. Pēdējās minūtēs uzbrukumi bija nedaudz avantūriski, taču tie attaisnojās un pat sanāca tā, ka pēdējās sekundēs bija iespējas ne tikai panākt papildlaiku, bet pat uzvarēt. Nesanāca... Par otro puslaiku nav pretenziju, taču kopējo ainu bojā pirmais puslaiks. Viens no iemesliem, kāpēc nespējam vienmērīgi aizvadīt visu spēli, varētu būt motivācijas trūkums cīnīties visas 40 minūtes. Kāpēc, par to ir jātiek skaidrībā. It kā visiem ir zināms, ka šajā turnīrā nevienai komandai neklājas viegli, visas grib iekļūt nākamajā kārtā. Viegli nebūs arī pēdējā spēļu dienā - mums un nevienai mūsu grupas komandai."

"Antwerp Giants" un Beļģijas izlases uzbrucējs Žans Marks Mvema pēc mača atzina, ka, protams, ir gandarīts par iekļūšanu nākamajā kārtā, bet arī nenoliedza sarūgtinājumu par izlaisto pārsvaru: "Mēs aizmirsām, ka jāspēlē arī otrajā puslaikā. Pretī nāca spēcīgā "Ventspils" komanda, taču mums bija iespēja uzvarēt arī ar lielu pārsvaru, kas ļautu grupā nodrošināt pirmo vietu. Jā, jau iekļūšana starp labākajam 16 komandām ir labs panākums, taču mēs neizmantojām iespēju izcīnīt arī pirmo vietu. Jācer, ka mums izdosies uzvarēt "CEZ Nymburk" un tomēr finišēt grupā pirmajiem."

Līdzīgās domās ir arī komandas galvenais treneris Roles Mūrs: "Kopumā esmu ļoti gandarīts par komandas sniegumu Eiropas kausā, jo esam uzvarējuši 10 no 11 mačiem un iekļuvuši starp 16 labākajām komandām. Tomēr mums nevajadzētu aizvērt acis par mūsu grūtībām – šis mačs nebija pirmā reize, kad īsā laikā izlaižam lielu pārsvaru.Tā bija arī šodien, un galu galā, lai uzvarētu, bija jāparāda raksturs, un labi, ka tas izdevās. Pārsvara izsēšana ir problēma, pie kuras, domājot par nākotni, jāstrādā ļoti nopietni."

P grupas otrā spēle risināsies šodien – "CEZ Nymburk" savā laukā uzņems "Lukoil Academic" basketbolistu. Šī mača uzvarētāji saglabās cerības kvalificēties nākamajai kārtai, bet zaudētāji no tām atvadīsies. Nākamajā nedēļā risināsies šī posma pēdējie mači, kuros arī izšķirsies galīgais vietu sadalījums P grupā. Ventspilnieki 3. februārī viesosies pie bulgāriem, bet čehi šajā pašā laikā uzņems beļģus.

Izmantotie resursi
BK Ventspils
FIBA Europe
nieuwsblad.be