Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas Futbola asociācija izmeklēs incidentu starp Teriju un A.Ferdinandu

Anglijas Futbola asociācija izmeklēs incidentu starp Teriju un A.Ferdinandu
Džons Terijs
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija (FA) ir paziņojusi, ka uzsāks izmeklēšanu par 23. oktobra spēlē radušos incidentu starp "Chelsea" komandas aizsargu Džonu Teriju un "Queens Park Rangers" futbolistu Antonu Ferdinandu. Iemesls – Terijs, iespējams, apvainojis Ferdinandu izmantojot rasistiskus izteicienus.

Jau ziņojām, ka Londonas klubs "Chelsea", pirmajā puslaikā paliekot deviņu vīru sastāvā, ar rezultātu 0:1 atzina QPR pārākumu. Pēc spēles milzīgu ažiotāžu sacēla internetā ievietots video, kurā, pēc vairāku līdzjutēju domām, redzams, ka Anglijas izlases spēlētājs Terijs apvainojis Ferdinandu izmantojot rasistiskus izteicienus. Neilgi pēc tam anonīma sūdzība pret Teriju tika iesniegta arī policijā, kas teica, ka izskatīs šo jautājumu.

Iespējamais vaininieks – Džons Terijs – īsi pēc negatīvās publikācijas noliedza, ka būtu lietojis jebkādus rasistiskus izteicienus pret savu pretinieku: "Es nekad neteiktu neko tādu un esmu sarūgtināts, ka cilvēki tā par mani domā. Es pazīstu Antonu ilgi un runāju ar viņu par to pēc spēles, un starp mums nebija nekādu domstarpību.” Pats Antons Ferdinands plašākus komentārus gan nav sniedzis.

Nepagāja ilgs laiks līdz arī Anglijas Futbola asociācija nolemtu izmeklēt šo incidentu. Oficiālajā paziņojumā teikts, ka FA ļoti nopietni izturas pret šāda tipa apvainojumiem un diskrimināciju. Džons Terijs jau ir paspējis nākt klajā ar paziņojumu, ka ir priecīgs par Anglijas Futbola asociācijas izmeklēšanu, jo tā palīdzēs attīrīt viņa vārdu.

Zīmīgi, ka Antona Ferdinanda brālis ir Rio Ferdinands - aizsargs, ar kuru Terijs ilgus gadus kopā ir cīnījies, pārstāvot Anglijas izlases krāsas.

Izmantotie resursi: Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-26 13:48, pirms 13 gadiem
Sanāk tā, ja kko pasaki afro izcelsmes cilvēkam, uzreiz tas skaitās rasisms ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-26 14:45, pirms 13 gadiem
No mušas izpūsts zilonis! Kārtējo reizi Anglijas dzeltenā prese ir labi pastrādājusi.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-26 15:21, pirms 13 gadiem
un ja melnais kko pasaka baltajam, tad nekas nav?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-26 22:16, pirms 13 gadiem
Nu nu, nevajag jau tā viennozīmīgi norakstīt visu uz to, ka nekas nav bijis. Cik zināms Terijs jau noteikti nav tas čalis kas kautko tādu nevarētu izdarīt. nav dūmu bez uguns.

     [+] [-]

, 2011-10-27 00:44, pirms 13 gadiem
tik un ta puse teiks vienu un otra puse otru lai kads buus iznakums to vairs tik un ta velaak nepieminees ka Zidanua WC 06