Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

CFL komisārs labrāt savā organizācijā redzētu NFL diskvalificēto Manzelu

Juris Miņins
Juris Miņins

CFL komisārs labrāt savā organizācijā redzētu NFL diskvalificēto Manzelu
Džonijs Manzels
Foto: AFP/Scanpix

Kanādas futbola līgas (CFL) komisārs Džefrijs Oridžs paziņoja, ka viņa pārstāvētā līga ir gatava uzņemt savās rindās Nacionālajā futbola līgā (NFL) skandālista slavu ieguvušo Džoniju Manzelu.

Džonijs Manzels savulaik tika uzskatīts par, lai arī ne līdz galam gatavu profesionālajam futbolam, taču ļoti perspektīvu spēlētāju, kurš varētu kļūt par pirmā lieluma zvaigzni NFL. Koledžu futbola čempionātā viņš, būdams pirmgadnieks, ar piespēlēm sasniedza 3000 jardu atzīmi, bet vēl 1000 jardus guva nesot bumbu pats, kas līdz viņam vēl nebija izdevies nevienam. Par to 2012. gadā saspēles vadītājs arī saņēma Heismana balvu, ko pasniedz labākajam NCAA futbolistam.

Tiesa, līdz ar lielajiem panākumiem gaismā nāca arī jaunieša natikumi, proti, viņa asais raksturs, kas bieži noveda pie nepārdomātas rīcības konfliktos, kā arī tieksme lietot apreibinošās vielas drīz vien izveidoja pilnīgu “Džonija Futbola” (spēlētāja iesauka – aut.) tēlu.

Nacionālajā futbola līgā, lai arī viņu draftēja nebūt ne spēcīgā Klīvlendas “Browns” un deva saspēlniekam iespēju uzreiz kļūt par komandas pirmo numuru, tieši ārpuslaukuma incidenti viņam liedza to izdarīt. Turklāt problēmas ar katru dienu kļuva vēl lielākas, jo Manzela sniegums uz laukuma bija uzkrītoši vājš, bet ārpus laukuma viņš biežāk bija redzēts dažādos naktsklubos, nevis trenējoties.

Viss nonāca līdz tam, ka šī gada martā spēlētājs tika atlaists no “Browns” komandas, bet dēļ nopietnajām problēmām, kuras pats 23 gadus vecais spēlētājs nevēlējās risināt, viņu pameta arī aģents, bet Drū Rozenhauss, kurš pārņēma saspēlnieka lietu kārtošanu, pēc neilga laika atteicās no sadarbības, kas pieredzējušā aģenta 27 gadu ilgajā karjerā bija pirmais šāda veida gadījums.

Tā kā pašlaik Manzela nākotne (kā sportā, tā vispār) ir visnotaļ neskaidra, tad par viņa vēlmi spēlēt futbolu pašlaik runāt, iespējams, ir nevietā, taču CFL komisārs ir izteicies, ka viņš labprāt redzētu problēmu mākto spēlētāju savā organizācijā: “Protams, ka mūsu galvenais uzdevums ir līgas tēla un viengabalainības veidošana, taču mēs vēlamies arī piesaistīt vairāk talantus. Ja komandas uzskatīs, ka Džonjs viņiem ir nepieciešams, mēs neliksim nekādus šķēršļus viņa ienākšanai līgā.”

Jāpiebilst, ka pašlaik CFL kontekstā kā pirmajiem tiesības veikt pārrunas un nolīgt Džoniju Manzelu pieder Hamiltonas “Tiger-Cats” komandai, kuriem jau ir zināma pieredze ar problemātisku spēlētāju piesaisti savās rindās, jo vienībā jau spēlē Dzeremejs Masoli, kurš savulaik bija pieķerts un sodīts par datortehnikas zādzību no Oregonas koledžas kopmītnēm.

Ne spēlētāja pārstāvji, ne arī pats Džonijs Manzels šos izteikumus nav kumentējuši, taču der atgādināt, ka saspēlnieks ir saņēmis četru maču diskvalifikāciju par NFL aizliegto vielu lietošanu.

Izmantotie resursi:
Trending News | theScore.com