Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušie Latvijas 1. līgas leģionāri Krievijā toto skandāla dēļ atstādināti no treniņiem

Rolands Eliņš

Bijušie Latvijas 1. līgas leģionāri Krievijā toto skandāla dēļ atstādināti no treniņiem
Aleksandrs Jerkins. Foto: Daugavpils Lokomotiv

Krievijas Premjerlīgas klubs "Tambov" no sastāva uz izmeklēšanas laiku atstādinājis baltkrievu futbolistu Dmitriju Germanu un Krievijas uzbrucēju Aleksandru Jerkinu, kuri tiek turēti aizdomās par manipulēšanu ar spēles rezultātu totalizatora likmju sakarā. Abi iepriekšējā sezonā bija Daugavpils "Lokomotiv" sastāvā un bija starp rezultatīvākajiem spēlētājiem Latvijas pirmajā līgā.

Krievijas mediji jau vakar vēstīja, ka Dmitrijs Germans un Aleksandrs Jerkins tiek turēti aizdomās par nelikumīgu spēles rezultāta ietekmēšanu. Vārdā nenosaukti "Tambov" spēlētāji tikuši izsaukti uz Krievijas Futbola savienību sniegt skaidrojumus, un Krievijas mediji piesauca, ka tieši Hermans un Jerkins ir aizdomās turētās personas.

31 gadu vecais Jerkins Krievijas Premjerlīgā spēlē pirmoreiz – iepriekš viņš bijis Krievijas zemākajās līgās, 2019. gadā uzspēlēja Lietuvas augstākajā līgā, bet 2020. gadā spēlēja Daugavpilī, kur kļuva par priekšlaicīgi pabeigtās pirmās līgas labāko vārtu guvēju. Ar deviņiem vārtu guvumiem viņš sekmēja "Lokomotiv" uzvaru pirmajā līgā un vietas nodrošināšanu Virslīgā, kas aizsāka "Noah" sāgu.

32 gadus vecais Germans arī pirms ierašanās Daugavpilī bija izmēģinājis spēkus Lietuvas līgā un dažas sezonas aizvadījis Brestas "Dinamo" Baltkrievijā. Viņš "Lokomotiv" sastāvā guva sešus vārtus, kas bija dalīts ceturtais labākais rādītājs līgā.

Lai arī "Tambov" treneris un kluba vadība izsaka neticību iespējai, ka viņu komandas spēlētāji varētu būt iesaistīti darbībās, kas vērstas uz apzinātu vārtu ielaišanu, "Tambov" sporta direktors Pāvels Hudjakovs Krievijas medijam "Championat" apliecināja, ka Jerkins un Germans uz laiku atstādināti no treniņiem.

"Mūsu kluba nostāja šajā situācijā ir visai vienkārša," skaidroja Hudjakovs. "Šobrīd mēs neredzam nekādu juridisku pamatu vai liecības, kas apliecinātu mūsu spēlētāju vainu. Ticēt šādām lietām negribētos, un mēs arī neticam. Taču, lai noņemtu komandai negatīvo fonu un visādu baumu klātbūtni, kluba vadība un treneru štābs pieņēmuši lēmumu atstādināt Jerkinu un Germanu no treniņiem līdz šī jautājuma galīgai noskaidrošanai."

"Tambov" ieņem pēdējo vietu Krievijas Premjerlīgā un 23 mačos savākusi tikai 13 punktus. Krievijas Futbola savienība apstiprinājusi, ka sākusi pārbaudi pret diviem "Tambov" spēlētājiem par iespējamu dalību spēļu rezultātu sarunāšanā.

Germana pārkāpums soda laukumā nesenajā mačā pret "Krasnodar"

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 12:59, pirms 3 gadiem
pazīstams rokraksts

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 14:40, pirms 3 gadiem
Kā viņi vispār varēja tikt RPL? Toto 100% no kluba/aģentu puses

     [+] [-]

, 2021-03-25 16:20, pirms 3 gadiem
1000% speciala pendele pie 0:4 tam Germanam! Sita apzinati lidot korpusaa ar elkoni prieksaa neviens normals speletajs nevaretu, bumbas tur pat 2m attalumaa nebija, ka ari vins nemaz neskatijas kur ir bumba, vnk lidoja kermenii izvrizot elkoni. Vajadzetu nonulleta putina tiesniesiem pieskirt vinam gadinus 5-6 cietuma. No otras puses isti neinterese ka vini to risinas. Vieniga velme lai mums tadu butu mazak.