Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Birkāns: "Septītā vieta mums neinteresē, domājam tikai par play-off"

Emils Ozerinskis

Birkāns: "Septītā vieta mums neinteresē, domājam tikai par play-off"
Renārs Birkāns
Foto: Māris Greidāns

Ar uzvaru Valmierā sezonas bilanci 4-0 savstarpējās spēlēs sasniedza "Latvijas Universitāte", kurai tādējādi "Olybet" Latvijas Basketbola līgas turnīra tabulā izdevies pakāpties uz septīto pozīciju. Savā komentārā ar Sportacentrs.com pēc mača dalījās "Latvijas Universitātes" viens no līderiem Renārs Birkāns.

Saspēles vadītājs Renārs Birkāns šosezon Latvijas čempionāta spēlēs individuālajā statistikā vidēji sakrājis 12,4 punktus un 5,6 rezultatīvas piespēles. Visas līgas labāko asistētāju sarakstā 20 gadus vecais basketbolists ieņem otro vietu.

Šosezon esat aizvadījuši četras spēles ar "Valmieru", visās četrās izcīnītas uzvaras. Vai var teikt ka "Valmiera" jums ir parocīgs pretinieks?
Tā nu ir sanācis, ka "Valmiera" ir parocīgs pretinieks. Varbūt, tieši šajās spēlēs vairāk noskaņojamies un esam gatavi, jo zinām, ka šie ir mūsu tiešie konkurenti. Tāpēc ir sanācis uzvarēt visas četras spēles.

Pretiniekiem groza apakšā līgas labākais bumbu vācējs Viktors Iļjins, bet šajā elementā esat pārliecinoši apspēlējuši pretiniekus. Kas bija galvenais, lai uzvarētu cīņā par grozu?
Viens spēlētājs jau nevar neko izdarīt. Mēs kā komanda zinājām ka mums ir jākoncentrējas un jāvāc bumbas. Koncentrējāmies uz Iļjina atbloķēšanu un brīvajiem spēlētājiem bija jāsavāc bumbas, kas krīt groza apakšā.

Šodien zaudējumu piedzīvoja "Jēkabpils". Tas nozīmē, ka ar šo panākumu paceļaties uz septīto vietu turnīra tabulā. Cik svarīgi pašiem iekšēji komandā ir izcīnīt augstāku vietu, kaut vai to pašu septīto?
Mums īsti septītā vieta neinteresē. Mēs gribam spēlēt par play-off, domājam tikai par to. Katrā spēlē ejam tikai uz uzvaru un tad jau redzēs kā beigās izdosies.

Tieši pret jēkabpiliešiem ir viena no nākošajām cīņām, kas lielā mērā noteiks to vai būs iespēja cīnīties par iekļūšanu play-off zonā. Kas būs svarīgi cīņā pret šo komandu?
Domāju, ka pret "Jēkabpili" tik svarīgas nebūs taktiskās lietas. Uzvarētājs izšķirsies tajā kurš vairāk gribēs. Uzskatu, ka tie būs jau mazie play-off. Kurš vairāk cīnīsies, tas arī uzvarēs.

Par play-off domājot, lai tur iekļūtu no sešinieka visticamāk jāizstumj liepājnieki. Tomēr spēļu nav palicis daudz. Bez jau pieminētajiem jēkabpiliešiem, pārējās spēles ir pret Top-4 komandām. Vai būsiet gatavi kādai no viņām iekost?
Mēs sezonas laikā to jau esam pierādījuši, ka spējam ļoti sīvi cīnīties ar top komandām. Varbūt, nedaudz pietrūkst veiksmes, varbūt, nedaudz pietrūkst pieredzes. Bet domāju, ka vienu reizi arī mums šajā sezonā ir jāpaveicas.

Atceroties nedaudz senākus notikumus. Vasarā izcīnījāt bronzas medaļu pasaules universiādē. Cik ilgi sezonas laikā komandai izdevās noturēt no turienes paņemtās pozitīvās emocijas?
Sezonai sākoties tas jau ātri tika aizmirsts. Protams, forši ka tāds panākums izdevās. Tomēr sezonas laikā ir cits basketbols un koncentrējamies uz katru nākamo spēli. Sezonas sākumā noteikti palīdzēja tas, ka vasarā bijām saspēlējušies, jo ātrāk sākām treniņus. Tas ļāva justies labāk laukumā.

Par aizvadīto spēli. Individuāli sakrāji 15 punktus un izdarīji deviņas rezultatīvas piespēles, viena pietrūka līdz "double-double". Kā vērtē savu sniegumu šajā mačā?
Galvenais, ka komanda uzvarēja. Prieks, ka varu palīdzēt komandai. Džeki pēc manām piespēlēm iemeta, tāpēc varu būt pateicīgs viņiem. Visi šodien nospēlēja labi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.