Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valga-Valka" izbraukumā pieveic "Raplu" un gūst otro uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Valga-Valka" izbraukumā pieveic "Raplu" un gūst otro uzvaru
Kristaps Miglinieks. Foto: Sims Semiskārs

"Olybet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgā pie otrās uzvaras tikusi vairāku latviešu basketbolistu pārstāvētā "Valga-Valka/Maks&Moorits". "Valga-Valka" izbraukumā tikās ar "Avis Rapla" basketbolistiem, un uzvarēja ar rezultātu 83:81.

"Valga-Valka" līdz šim deviņās spēlēs tikusi tikai pie vienas uzvaras, atrodoties turnīra tabulas pirmspēdējā pozīcijā. Tikmēr "Avis Rapla" ar četrām uzvarām ir 10. vietā. Abas komandas pēdējo reizi savā starpā tikās vēl Igaunijas čempionātā pavasarī, kad "Rapla" izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras. Arī šajā mačā savā laukumā tā bija favorīte, bet "Valgas-Valkas" basketbolisti alka pēc atgriešanās uz uzvaru takas.

Spēli nedaudz labāk sāka viesi, pēc Kristapa Miglinieka precīzā tālmetiena izvirzoties vadībā ar 5:2. Mājiniekiem izdevās pārņemt vadību, pateicoties Indreka Kajupanka precīzajiem metieniem no distances, bet kopumā cīņa ritēja ļoti līdzīgi. Līdz ceturtdaļas vidum Kleitons Vilsons un Karls Montgomerijs veica izrāvienu, panākot 16:12 "Valgas-Valkas" labā. "Avis Rapla" panāca izlīdzinājumu, kā arī nedaudz labāk nospēlēja pirmās ceturtdaļas izskaņu - 25:23.

Otrajā ceturtdaļā bija jāpaiet minūtei, lai Guntis Sīpoliņš atklātu rezultātu. Spēle bija tik līdzīga, ka neviena no komandām ne uz brīdi neieguva vairāk nekā trīs punktu pārsvaru. Pirmajiem tas izdevās mājiniekiem, kad nepilnu minūti līdz puslaika beigām tālmetienu trāpīja Ervīns Jonāts. Tiesa Miglinieks uzreiz atbildēja ar trīs punktu gājienu, puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 44:43 Raplas komandas labā.

Pēc lielā pārtraukuma piecu punktu izrāvienu veica viesi, bet to apturēja Kajupanka precīzais tālmetiens. "Valga-Valka" uzbruka ar lielu enerģiju, nepilnās četrās minūtēs sasniedzot astoņu punktu pārsvaru (57:49). "Avis Rapla" spēja izlīdzināt spēli, Jonāts trāpīja svarīgu tālmetienu, bet tomēr turpinājums izpalika. Viesi kontrolēja spēles gaitu, bet punktu trešajai ceturtdaļai ar precīzu metienu pielika Elvis Endzels - 69:60.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē spīdēja Dominiks Hokins, kurš palīdzēja mājiniekiem sadeldēt deficītu līdz pieciem punktiem (69:74). Turpinājumā spēle izlīdzinājās, vairs nebija tik rezultatīva, un tas nāca par labu vadībā esošajiem viesiem. Rezultāta starpība turējās ap sešiem punktiem, "Valgai-Valkai" nedodot pretiniekiem īsti iespējas atspēlēties. Cerību pirms pēdējās minūtes deva Svens Kaldre, kurš ar tālmetienu sadeldēja deficītu līdz četriem punktiem (78:82). Mājinieki cīnījās līdz pēdējam, bet deficīts izrādījās pārāk liels, "Valgai-Valkai" tiekot pie otrā panākuma ar rezultātu 83:81.

"Avis Rapla" - "Valga-Valka/Maks&Moorits" 81:83 (25:23, 19:20, 16:26, 21:14)

Avis Rapla: Hokins 16 (6 rp), Veidemans 15 (6 rp, 3 pb), Kajupanks 14, Maikelsons 11, Jonāts 10, Kaldre 8 (4 pb), Delfs 4, Ilves 3, Valge, Rūts, Rūbels.
Valga-Valka: Montgomerijs 16, Miglinieks 14 (10 ab), Kings 13, Brauns 12 (5 rp), Eifuss 9, Vilsons 8, Juroms 5, Sīpoliņš 4 (6 ab), Endzels 2, Meisters.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-24 21:38, pirms 5 gadiem
Valga-Valka tikai otrā uzvara. Bet nu beidzot ir.

     [+] [-]

, 2018-11-24 22:37, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Valga-Valka tikai otrā uzvara. Bet nu beidzot ir.
Valkas sastāvam ir potenciāls pacīnīties par 7.-8. vietu, tā ka domāju, ka turpmāk būs vairāk uzvaru.