Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lionas "Olympique" turpinās taupības kursu - tiks pārdoti vēl trīs spēlētāji

Agris Suveizda

Lionas "Olympique" turpinās taupības kursu - tiks pārdoti vēl trīs spēlētāji
Lionas "Olympique" rezultatīvākais spēlētājs Bafetimbī Gomiss
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola kluba Lionas "Olympique" prezidents Žans Mišels Olā paziņojis, ka ziemas transfēru perioda laikā tiks pārdoti vēl divi spēlētāji, bet vasarā tiks pārdots arī trešais - lionieši šo darījumu rezultāta cer iegūt 30 miljonus eiro, ar ko būtu pietiekami, lai nosegtu pagājušā finansiālā gada zaudējumus.

Lionas "Olympique", kas gan sportiskā, gan finansiālā ziņā vēl pirms dažiem gadiem bija Francijas vadošais klubs, paziņojis iepriekšējā finansiālā gada rezultātus. Lionieši otro finansiālo gadu pēc kārtas noslēdza ar 28 miljonu eiro deficītu, taču šajā finansiālajā gadā paredzēts stabilizēt finanses un jau nākamajā gadā atgriezties pie peļņas gūšanas. Ienākumi bez spēlētāju pārdošanas kritušies par nepilnu miljonu eiro. Ienākumi no biļetēm sastādīja 17.7 miljonus eiro (iepriekš 19.0 miljoni), sponsorlīgumi, reklāmas un atribūtika nesusi 42.6 miljonus (44.2), savukārt raidtiesību ziņā izdevies piedzīvot nelielu kāpumu - 71.6 pret 69.6 miljoniem eiro.

Kopējie ienākumi sastādīja 131.9 miljonus (132.8), bet kopā ar spēlētāju pārdošanu - 147.1 (154.6). Spēlētāju darījumu sadaļā iepriekšējā finansiālajā gadā tika iekļauta Miralema Pjaniča un Ishāka Belfodila pārdošana, līdz ar to šīs starpsezonas tirgošanās un algu budžeta apcirpšana parādīsies vien nākamajā (šajā) finansiālajā gadā. Lionas "Olympique" vadība vēsta, ka algu un spēlētāju amortizācijas izmaksas iepriekšējā gadā izdevies samazināt par 5.7 miljoniem eiro, bet šajā finansiālajā gadā ietaupīti vēl aptuveni 20 miljoni (prom devies Igo Loriss, Alī Sisoko, Kims Čelstrēms, Edersons, Kriss, Žeremijs Pjē un citi). Tiesa, izmaksu apcirpšana vēl nav beigusies.

Olā izplatīja paziņojumu, ka klubs šķirsies no vēl trim spēlētājiem. Kluba īpašnieks un prezidents teica, ka sarunas jau tika iesāktas vasarā, taču tirgus slēgšanas dēļ darījumus neizdevās nokārtot līdz galam. Runa, iespējams, varētu būt par Mišelu Bastušu un Bafetimbī Gomisu - pirmajam nojuka pāreja uz AAE, bet Gomiss pats uzlika veto darījumam ar Kazaņas "Rubin". Par Gomisu interese bija arī Anglijā un Turcijā, bet Itālijas prese vēsta, ka Florences "Fiorentina" joprojām lielu interesi izrāda par Lisandro Lopesu. Argentīniešu uzbrucējs starpsezonā gan tika ievietots nepārdodamo spēlētāju sarakstā. Lionas "Olympique" finansiālo stāvokli tuvāko gadu laikā vajadzētu ievērojami uzlabot arī jaunā stadiona atklāšanai - taču formalitāšu kārtošanas dēļ krietni iekavējušies celtniecības darbi. Stade des Lumieres ir galvenais kandidāts 2016.gada Eiropas čempionāta atklāšanas spēles uzņemšanai.

Izmantotie resursi:
Accueil - OLWEB.fr
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-25 10:02, pirms 12 gadiem
Bez Gomisa un Bastuša Lyona var aizmirst pat par pirmo 8-nieku Francijā nemaz nerunājot par kautkādiem eirokausiem, utt.