Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Arī ''Valmiera/Ordo'' gūst uzvaru, rīt Latvijas klubu fināls

Krišs Upenieks

Arī ''Valmiera/Ordo'' gūst uzvaru, rīt Latvijas klubu fināls
Mārtiņš Laksa ceļā uz grozu
Foto: BK Valmiera

Rīt ''Triobet'' Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas finālā savā starpā tiksies divas Latvijas komandas, jo Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) saspringtā vakara spēlē ''Valmiera/Ordo'' ar rezultātu 66:65 pieveica Tallinas ''Kalev/Cramo''.

''Triobet'' Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņa Valmierā iesākās ar ''Ventspils'' spilgtu sniegumu pret Lietuvas ''Siauliai''. 103:44 graujoša Kārļa Muižnieka vadītās komandas uzvara pār Šauļiem un izcīnīta vieta finālā. Otrā pusfinālā nelielā favorītu lomā bija Tallinas klubs, bet savā laukumā valmierieši savu sezonu noteikti vēlējās iesākt ar pozitīvu rezultātu.

Mača ievadā mūsējiem līdera lomu uzņēmās Jānis Kaufmanis, bet pretiniekiem rezultātu veidoja leģionāri. Nekādu nopietnu izrāvienu pirmajā ceturtdaļā nebija, un pēc desmit minūtēm ''Valmiera/Ordo'' iedzinējos ar minimālu 18:20. Otrajā ceturtdaļā izdevās nedaudz uzlabot spēli aizsardzībā, kas arī ļāva pēc pirmā puslaika atrasties vadībā ar 35:34. Arī visos statistikas rādītājos abas komandas bija sasniegušas ļoti līdzīgus rezultātus.

Trešās ceturtdaļas sākumā ''Valmiera/Ordo'' bija lielas problēmas ar punktu gūšanu, tādējādi Igaunijas komanda aizbēga sešu punktu attālumā (37:43). Ierobežojot pretinieku uzbrukumu un pašiem sākot trāpīt no labām pozīcijām, valmierieši trešo ceturtdaļu spēja noslēgt ar plus trīs (50:47). Saspringta cīņa saglabājās līdz pat spēles beigām, 15 sekundes pirms noslēguma pustālo metienu netrāpīja Ervīns Jonāts, pie 65:66 iespēja bija viesiem, bet no tālās distances netrāpīja Demonte Hārpers, un ''Valmiera/Ordo'' svinēja uzvaru un iekļuva finālā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar gūtajiem 15 punktiem bija Mārtiņš Laksa, kurš pievienoja arī sešas bumbas zem groziem. Ovīdijs Varanausks pievienoja 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, Morīss Vokers sakrāja 12+7+5, bet Jānim Kaufmanim šoreiz 11 punkti.

Rīt ''Triobet'' BBL kausa izcīņas bronzas spēlē pulksten 16:00 savā starpā tiksies Šauļu un Tallinas komandas, bet finālā pulksten 18:30 Latvijas klubu cīņa - Valmiera pret Ventspili.

Triobet Baltijas Basketbola līgas kausa izcīņa, pusfināls, 24. septembris

Valmiera/Ordo - Kalev/Cramo 66:65 (18:20, 17:14, 15:13, 16:18)
Valmiera/Ordo: Laksa 15, Varanausks 13, Vokers 12, J.Kaufmanis 11, Blaus 9, Mālmanis 4, Gabrāns 2, Jonāts, Vīksne, E.Kaufmanis, Bērziņš, Ramanis

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2016-09-24 19:16, pirms 8 gadiem
Kā Walkers nopelnīja 5 piezīmes, Valmiera nevienu bumbu nesavāca, Blaus turpina Rozīša iesākto. Bet nu spēle kā jau sezonas sākumā. Rīt pret Vpili būs ļoti grūti. :| bet nu, lai veicas.

  -3 [+] [-]

, 2016-09-24 19:18, pirms 8 gadiem
Varbūt tagad lielie "dir#ji" apklusīs? Tie, kuri teica, ka Valmierai šogad sastāvs būs sūds un knapi tiks playoffs
Protams, daudz kļūdas un tā, bet priecēja, ka Mālmanis prot kaut ko izdarīt un Walkers labs garais pagaidām.
Valmiera nemaz nebija favorīti šajā mačā, tāpēc rezultāts piedodams

  +2 [+] [-]

, 2016-09-24 19:20, pirms 8 gadiem
Vai neavajadzēja Volkeru 4/4 sākumā pie 4 piezīmes pietaupīt galotnei?Šoreiz riskēja un nākamajā uzbrukumā saņēma 5 piezīmi..Tas gandrīz maksāja uzvaru,bet nu uzverātājus netiesāsim,kautgan pie spēles kvalitātes darba vēl daudz! Un Valmierai steidzami vajag pamata saspēles vadītāju.Varanausku var atstāt(ja ir līdzekļi),bet viņš ir labs kombo aizsargs,savukārt Buks var pamainīt uz 5-10 min ,ne vairāk!

     [+] [-]

, 2016-09-24 19:21, pirms 8 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Varbūt tagad lielie "dir#ji" apklusīs? Tie, kuri teica, ka Valmierai šogad sastāvs būs sūds un knapi tiks playoffs
Protams, daudz kļūdas un tā, bet priecēja, ka Mālmanis prot kaut ko izdarīt un Walkers labs garais pagaidām.
Valmiera nemaz nebija favorīti šajā mačā, tāpēc rezultāts piedodams
piekrītu tev . tas pagidām , tikko sākusies sezona , bet Valmierai ļoti labs sastāvs un izredzes . Ritdien mazas izredzes uzvarēt , bet nu prieks tā pat par Valmieru

  +2 [+] [-]

, 2016-09-24 19:22, pirms 8 gadiem
Bet Volkers kā jau prognozēju,kad tika paraksīts ir ļoti labs papildinājums! Tipisks centrs,kurš māk iespiest postā un pats galvenais(atšķirībā no pērnās sezonas dvīņa torņiem)arī iemest ar gluži labu precizitāti.PLus vēl ļoti labi māk atrast partenerus labās pozīcijās! Noteikti japaraksta līdz sezonas beigām,jo cik sapratu ir uz pārbaudes laiku!

     [+] [-]

, 2016-09-24 19:23, pirms 8 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Varbūt tagad lielie "dir#ji" apklusīs? Tie, kuri teica, ka Valmierai šogad sastāvs būs sūds un knapi tiks playoffs
Protams, daudz kļūdas un tā, bet priecēja, ka Mālmanis prot kaut ko izdarīt un Walkers labs garais pagaidām.
Valmiera nemaz nebija favorīti šajā mačā, tāpēc rezultāts piedodams
Beidz dzīt tuftu, šīs ir pa lielam pārbaudes turnīrs, kur no LV ir tikai BKV, tapēc par LBL pilnīgi neko nevar pateikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-24 19:54, pirms 8 gadiem
Apsveicu Valmieru ar saturīgo spēli un uzvaru! Igauņiem tiešām šogad cik ir dzirdēts spēcīgs sastāvs, bet redz Valmierai tas nebija šķērslis! Sastāvs būs labs, plus kad vēl atgriezīsies traumētie. Patika legionārs centrs, vienīgi likās ka saspēles vadītāja postenī prasītos vēl kāds vīrs, Gabrāns kaut kā liekas tik ilgas minūtes nevarēs aizvietot!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-24 19:55, pirms 8 gadiem
sastāvs nenokomplektēts, kapteinis sausā, negaidīta veiksme vinnē

  -1 [+] [-]

, 2016-09-24 19:56, pirms 8 gadiem
Rezultats patikami parsteidza, jo "uz papira" igauniem, cik nu tur vinu komanda ir, bija javinne ar padsmit punktiem. Bet neka! Ar visu to, ka otraja puslaika igaunis, tas kurs sestais laukuma ar svilpi, par varitem tupejas par savas valsts prestizu... Spelejot ar 8 puikam Valmiera iztureja pamatigo moru spiedienu zem groza, labi, ka ar plus 10 pie 61:51 ari beigas pietika, plus vel Blaus neiemeta no grozapaksas pedeja minute pie plus 1 majiniekiem. Paldies visiem caliem par forsu sestdienas vakaru!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-24 20:02, pirms 8 gadiem
O super finālā tiksies divas labākās Latviešu basketbola komandas ! Par skaistu spēli un, lai uzvar stiprākais !

     [+] [-]

, 2016-09-24 20:04, pirms 8 gadiem
specha rakstīja: sastāvs nenokomplektēts, kapteinis sausā, negaidīta veiksme vinnē
Kapteinis nemaz nespēlēja, vēl pēc traumas sēž.