Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Kaufmaņa metiens "Valmierai" sagādā BBL kausu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Kaufmaņa metiens "Valmierai" sagādā BBL kausu
Foto: bkvalmiera.lv

Par Baltijas Basketbola kausa līgas kausa astotajiem ieguvējiem kļuvuši "Valmiera/Ordo" basketbolisti, kas, pateicoties Jāņa Kaufmaņa metienam četras sekundes līdz mača beigām, aizraujošā spēles galotnē ar 66:64 pieveica "Ventspils" komandu.

Pirms fināla
“Ventspils” basketbolisti pusfinālu aizvadīja pirmie un visai vieglā pastaigā ar 103:44 sagrāva pašreizējos Baltijas čempionus “Šiauliai”. Šauļu basketbolisti zaudēja arī cīņā par trešo vietu, ar 67:81 piekāpās “Kalev/Cramo”, līdz ar to BBL kausa bronza aizceļoja uz Tallinu. “Valmiera” vietu finālā nosargāja nervozā mača izskaņā, lai gan pēdējā ceturtdaļā komandai bija arī desmit punktu pārsvars. Tomēr pēc centra Morisa Volkera piektās piezīmes komandai klājās pagalam smagi, un viesi straujie tuvojās. Veiksme tomēr bija vidzemnieku pusē, jo igauņi neizmantoja vairākas iespējas izraut uzvaru – “Valmieras” panākums 66:65 nodrošināja BBL kausa Latvijas finālu.

Jāatgādina, ka komandu treneri Kārlis Muižnieks un Uvis Helmanis pavasaris tikās bronzas finālā, un toreiz ar 3:2 pārāki bija ventspilnieki. Lai arī kura no komandām finālā uzvarētu, tās turpinātu kādu tradīciju – BBL kausam līdz šim katru reizi bijis cits īpašnieks.

Fināls
Laksas pieci punkti mača sākumā vadību 5:2 ļāva iegūt mājiniekiem, taču drīz vien Šeiks Mbodžs ar diviem soda metieniem pirmo reizi priekšā izvirzīja ventspilniekus 7:6. Īsā laikā vadība pārgāja no vienas komandas pie otras, bet ceturtdaļas izskaņā viesi tika ar pie lielākiem plusiem. Pieci Ronalda Zaķa punkti pēc kārtas ļāva Kārļa Muižnieka komandai panākt 17:13, bet iespējas vēl vairāk palielināt pārsvaru kurzemnieki neizmantoja. Toties “Valmieras” pēdējā uzbrukumā no pustālās distances precīzs bija Ervīns Jonāts. Sliktā ziņa kurzemniekiem – savainojuma dēļ komanda bija palikusi bez Andreja Gražuļa.

Otrajā ceturtdaļā “Ventspils” sāka uguņot no tālās distances. Vispirms precīzs bija Rihards Kuksiks, bet tad īsā laikā astoņus punktus pēc kārtas savāca Toms Leimanis, realizējot arī divus trīspunktniekus. Uz tablo 30:19 viesu labā, un Helmanim jāieprasa minūtes apspriede. Pēc tā no tālās trāpīja arī Jonāts, vidzemnieki centīgi turpināja spēlēja aizsardzībā un ventiņu ofensīvu apturēja.

Nu jau Muižniekam bija jāsasauc divas sapulces, jo ar groza iekarošanu klājās pagalam smagi. Četru minušu laikā tika gūti vien trīs punktu, bet no sasaluma punkta “Ventspili” izkustināja Rihards Lomažs. Valmierieši lika pretī divus punktus no Rinalda Mālmaņa, bet otrā galā sarežģītu metienu realizēja Villijs Dīns, kurš tūlīt arī apzaga Ovīdiju Varanausku un līdz ar puslaika beigu signālu izmeta pa grozu, taču bumba nolēkāja pa stīpu un cauri tīkliņam neizkrita – 37:28.

Otrā puslaika sākumā “Ventspils” panāca jau 12 punktu pārsvaru, taču Gabrāns, Blaus un Kaufmanis sarīkoja septiņu punktu izrāvienu, pietuvinot mājiniekus līdz 42:37. Sekoja ventspilnieku minūtes pārtraukums un Lomaža divi punkti pēc caurgājiena. Pēc Zaķa danka, kuru noorganizēja Leimanis, un Lomaža diviem punktiem, viesi atkal tika deviņu punktu attālumā (50:41), bet “Valmiera” turpināja cīnīties. Pēdējās sekundes izvērsās sevišķi emocionālas, jo abas komandas vairākas reizes netrāpīja no groza apakšas, tika pie atlēkušajām bumbām uzbrukumā, taču atkal meta garām, bet Volkera pēdējās sekundes āķis mērķi sasniedza. 54:51 – pirms izšķirošajām desmit minūtēm komandas šķīra tikai viena metiena tiesa.

Savu deficītu “Valmiera” likvidēja otrajā minūtē, kad ātrajā uzbrukumā divus punktus guva Mālmanis un tika arī pie soda metiena par Kuksika pārkāpumu. Metiens nebija precīzs, bet valmierietis pats tika pie atlēkušās bumbas un iemeta no groza apakšas. Vēl pēc brīža viņš bija precīzs arī no sarežģītākas situācijas, un Helmaņa komanda jau bija vadībā 57:54! Nākamie četri punkti gan krita mājinieku grozā, taču ceturtdaļas pirmā puse lika domāt, ka cīņa par kausu būs līdz pēdējai sekundei.

74 sekundes līdz pamatlaika beigām “Valmierai” bija viena punkta pārsvars, bet uz soda metienu līnijas stājās Jonāts, kurš iemeta vienu – 62:60 mājinieku labā. Šķēle divas reizes panāca ventspilniekiem izlīdzinājumu, bet 12 sekundes līdz pamatlaika beigām bumba pienācās valmieriešiem. Supersarežģītas izspēles mājinieki minūtes pārtraukumā nezīmēja. Pēdējam uzbrukumam bumba tika nogādātā Jānim Kaufmanim, kurš izmeta no pustālās distances un trāpīja. “Ventspilij” vairs minūtes pārtraukuma nebija, bet atlikušajās sekundēs izdevās tikt vien pie smaga metiena no centra. Tas nebija precīzs, un gavilēt varēja Valmieras Olimpiskais centrs!

BBL kauss 2016, Fināls

Valmiera/Ordo – Ventspils 66:64 (15:17, 13:20, 23:17, 15:10
Valmiera/Ordo: Jonāts 13 (10ab), Blaus 11, Volkers 11, Mālmanis 10 (7ab), Kaufmanis 9, Laksa 7, Gabrāns 3, Varanausks 2
Ventspils: Zaķis 11, Šķēle 10, Lomažs 10, Leimanis 8, Dīns 7, Mbodžs 6, Kuksiks 5, Ate 3, Gražulis 2, Žeļonis 2 (6ab), Ziediņš

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

1 2 3 88 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2016-09-25 20:13, pirms 8 gadiem
Woho. Beigas tāds drebeklis, aidzis jau baigi gribēja, bet nu nesanāca. Malači Valmieras džeki, ka astoņu vīru sastāvā iznesa lemberdzēnus.

  +7 [+] [-]

, 2016-09-25 20:14, pirms 8 gadiem
Nu skaisti nu

  +7 [+] [-]

, 2016-09-25 20:14, pirms 8 gadiem
Aizraujoša spēle...Krita acīs, ka Valmieras garais gals bija labāks un ja tā turpināsies arī sezonā, tad BKV īsajam galam būs smagi jārauj, lai kompensētu to, kas savukārt neko labu nesola ČĻ.... Valmierai tomēr trūkst spēlētāja, kas individuāli spēcīgs būtu 1 pret 1 spēlē, vajadzētu leģionāru paņemt

 +15 [+] [-]

, 2016-09-25 20:16, pirms 8 gadiem
Valmiera malači! Ar 8 džekiem uzvilkt Ventspili,cepuri nost! Tagad jāgaida,kad atgriezīsies Haralds Kārlis un Artūrs Bērziņš+vajag pamata saspēles vadītāju!TAd jau būs pavisam labi! Spēles patīkamākais pārsteigums man ir Mālmanis! Tam džekam ir iekšā!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-25 20:16, pirms 8 gadiem
Malači, Venta atkal slīkst Gaujā

  +4 [+] [-]

, 2016-09-25 20:17, pirms 8 gadiem
Kapiņš ne pa jokam.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 20:17, pirms 8 gadiem
Aizraujoša priekšspēle pirms gaidāmās sezonas. Cerams, ka būs ne mazāk interesanti kā pagājušā sezonā

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 20:17, pirms 8 gadiem
motofans125 rakstīja: Valmiera malači! Ar 8 džekiem uzvilkt Ventspili,cepuri nost! Tagad jāgaida,kad atgriezīsies Haralds Kārlis un Artūrs Bērziņš+vajag pamata saspēles vadītāju!TAd jau būs pavisam labi! Spēles patīkamākais pārsteigums man ir Mālmanis! Tam džekam ir iekšā!
Pa sezonu pieliekot būs labs palīgs...BKV sakarā, ceru, ka Leimani nenosēdinās, lai gan domāju, ka tur būs interesanti ar tām minūtēm

     [+] [-]

, 2016-09-25 20:18, pirms 8 gadiem
BKV tika nolikti pie vietas! GO Valmiera!

  +8 [+] [-]

, 2016-09-25 20:19, pirms 8 gadiem
Negaidits rezultaaats!! Super Valmiera! Loti patika jaunie speletaji abas komandas Ventspilij-Leimanis un Lomazs,savukart Valmierai Maalmanis!Un Kauca ka jau Kauca! īsts "Killers"!

  +6 [+] [-]

, 2016-09-25 20:20, pirms 8 gadiem
Nu kur heiteri?kurš teica ka Valmiera vāja?pats neticēju ka Ordo vinnēs , bet rekā . Tiešām bija īsts veču kapiņš un Valmiera spēlēja tik ar 8 spēlētājiem . prieks.gaidam regulāro sezonu , būs tik pat ļoti intresanta sezona kā iepriekšējā.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 20:20, pirms 8 gadiem
Nu un kas teica ka te būs vienos vārtos. Valmiera malači!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-25 20:24, pirms 8 gadiem
knaible rakstīja: Nu un kas teica ka te būs vienos vārtos. Valmiera malači!
lemberdzēni Stiflerss,HitMix.

     [+] [-]

, 2016-09-25 20:25, pirms 8 gadiem
Atdzīstos biju lielākais kritiķis Valmierai pirmsezonā, tagad gan atdzīstu savu kļūdu. Malači Valmiera

  +6 [+] [-]

, 2016-09-25 20:26, pirms 8 gadiem
Real Rebel rakstīja: Aizraujoša spēle...Krita acīs, ka Valmieras garais gals bija labāks un ja tā turpināsies arī sezonā, tad BKV īsajam galam būs smagi jārauj, lai kompensētu to, kas savukārt neko labu nesola ČĻ.... Valmierai tomēr trūkst spēlētāja, kas individuāli spēcīgs būtu 1 pret 1 spēlē, vajadzētu leģionāru paņemt
Domaaaju ,ka janomaina Leitis pret labaaku legionaru saspeles vaditaja pozicijaa.Arejaa linija pietiek meistarigu speletaju(Kaufmanis,Laksa,Malmanis,arii Kaarlis)..Tad talaak sezonas laikaa jaskatas,kur prasas papildinaajumi...Bet garais gals Valmierai ir jau tgd labaaks kaa peern!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 20:28, pirms 8 gadiem
diplomaats rakstīja: Domaaaju ,ka janomaina Leitis pret labaaku legionaru saspeles vaditaja pozicijaa.Arejaa linija pietiek meistarigu speletaju(Kaufmanis,Laksa,Malmanis,arii Kaarlis)..Tad talaak sezonas laikaa jaskatas,kur prasas papildinaajumi...Bet garais gals Valmierai ir jau tgd labaaks kaa peern!
Man vairāk šķiet, ka pg pozīcija daudz maz laba ir un tieši nedaudz jaudas trūkst no SG, kas rokas vairāk garajam galam atraisītu, trūkst pērnās sezonas Šķēles caurgājienu

     [+] [-]

, 2016-09-25 20:33, pirms 8 gadiem
diplomaats rakstīja: Negaidits rezultaaats!! Super Valmiera! Loti patika jaunie speletaji abas komandas Ventspilij-Leimanis un Lomazs,savukart Valmierai Maalmanis!Un Kauca ka jau Kauca! īsts "Killers"!
Ja Ventspils grib dot lielas minūtes gan Lomažam, gan Leimanim Eirokausos nav ko darīt
Leimanis Liepājā nebija nekāds monstrs. Eiropai viņš nav gatavs. Lomažam jāiet no soliņa. Pamatā ir jābūt pieredzējušākam saspēlniekam. Lomažam vēl jāpierāda, ka viņš ir gatavs lielām minūtēm Eiropā
Spēlēties LBL pusprofesionāļu līmenī un sisties ar Eiropas labām vidusmēra komandām ir 2 dažādas lietas

  +6 [+] [-]

, 2016-09-25 20:34, pirms 8 gadiem
Real Rebel rakstīja: Man vairāk šķiet, ka pg pozīcija daudz maz laba ir un tieši nedaudz jaudas trūkst no SG, kas rokas vairāk garajam galam atraisītu, trūkst pērnās sezonas Šķēles caurgājienu
Truukst izteika 1 nummura.Varanausks vairak ir 2 nummurs,tapat ka Kaufmanis..Savukart Buks der kaa 10-15 min speletaajs,ne kaa pamata..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-25 20:36, pirms 8 gadiem
diplomaats rakstīja: Truukst izteika 1 nummura.Varanausks vairak ir 2 nummurs,tapat ka Kaufmanis..Savukart Buks der kaa 10-15 min speletaajs,ne kaa pamata..
Iespējams, ka tā, patiesība gan jau kaut kur pa vidu ir...Bet nu redzēsim kādas vēsmas sezona nesīs

     [+] [-]

, 2016-09-25 20:37, pirms 8 gadiem
kepka96 rakstīja: Lemberdzēni, kad jūs beidzot to apjēgsiet, Eiropa ir ULEB turnīri! Fiba nabagu čempionu līgā Leimanis var droši spēlēt, līmenis atbilstošs.
Un Tu vari suukaat Jaunpupa daiktu pa Krievijas aareem...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 20:38, pirms 8 gadiem
kepka96 rakstīja: Lemberdzēni, kad jūs beidzot to apjēgsiet, Eiropa ir ULEB turnīri! Fiba nabagu čempionu līgā Leimanis var droši spēlēt, līmenis atbilstošs.
Fiba ir spēcīgs turnīrs, kurā ar Leimaņa līmeņa spēlētājiem pamatā būs ļoti smagi

  -1 [+] [-]

, 2016-09-25 20:39, pirms 8 gadiem
Beidzot BKV zaudeja, es jau sabijos ka uz sezonu aizies parliecinoshi draudzibas spelju chempioni.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-25 20:42, pirms 8 gadiem
Speciaalists rakstīja: Beidzot BKV zaudeja, es jau sabijos ka uz sezonu aizies parliecinoshi draudzibas spelju chempioni.
Pirmie pretinieki nebija gatavi kapāt uz 100%
Valmiera nokapāja un lūk rezultāts
Ja kādam likās, ka Ventspils šogad būs monstri, ieskatoties sastāvā neko dižu ieraudzīt nevar. Atsevišķi talantīgi spēlētāji, nekas vairāk

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 20:44, pirms 8 gadiem
Pleinicam un Muizniekam, sovakar tuvojoties Ventspilij, jau laikus janolaiz leja viriskie apgerba gabali, lai Maizes tevs varetu ar kartigu krievu zaldatu siksnu, ar spradzi, abiem uzskaitit pa lepnajam pak...m!
Re, ka Jonats sodien izsava... Ka pernas sezonas sakuma. Tas bija vecais labais Ervins, kurs cinas ka zvers pie groziem par AB un gust punktus! Bet uzslavu pelnijusi visi puikas! Luzumu iesaka Malmanis, un parejie tureja lidzi lidz pedejam! Lieli svetki sovakar Valmiera! Un komandas kapteinis pielika treknu punktu macam, kura ventini speleja pretigi netiru aizsardzibu no pirmas lidz pedejai minutei, te ipasi grekoja Mbodzs, Lomazs un Zelonis... Nu, tas vairs nav isti basketbols, bet tads netirs jauktenis Karla Muiznieka interpretacija. Bet, Dievs nav mazais berns, Muizniek! Dievs ir valmierietis pagaidam, nem to vera!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-25 20:47, pirms 8 gadiem
Šis fināls ,kurā tikā divas labākās Latvijas komandas , bija diezgan aizraujošs ! Apsveicu Valmieras fanus !

  -1 [+] [-]

, 2016-09-25 20:48, pirms 8 gadiem
Nepiekritu tiem, kuri te noliek Varanausku. Ir vairaki objektivi iemesli, kapec vins pagaidam spele tikai ta, tacu tos nav jaapluko. Domaju, ka vins ir labs sava posteni, tapat ka Vokers, kurs ir labs "tanks" soda laukuma, Valmiera sen tada nav bijis.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 20:48, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Pleinicam un Muizniekam, sovakar tuvojoties Ventspilij, jau laikus janolaiz leja viriskie apgerba gabali, lai Maizes tevs varetu ar kartigu krievu zaldatu siksnu, ar spradzi, abiem uzskaitit pa lepnajam pak...m!
lūdzu savas seksuālās fantāzijas te neizplatīt

  -2 [+] [-]

, 2016-09-25 20:48, pirms 8 gadiem
W W E rakstīja: BKV tika nolikti pie vietas! GO Valmiera!
Opā tu no VEF fana esi pārgājis jau uz Valmieras fanu pusi ? P.s Diezgan nožēlojami .

     [+] [-]

, 2016-09-25 20:51, pirms 8 gadiem
badijs4 rakstīja: Šis fināls ,kurā tikā divas labākās Latvijas komandas , bija diezgan aizraujošs ! Apsveicu Valmieras fanus !
Bērns, BKV ir tikai nopirktā bronza, tā kā nekādi nevar būt otrā labākā komanda, aizej paskaties, kas pērn bija finālā

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 20:52, pirms 8 gadiem
Malači Valmiera! Super! Sasists monstruāli nokomplektētais Ventspils, Venspils laikam var vākt ko grib, bet tāpat nevar Valmieru uzvarēt! Plus vēl Valmieras problēmas ar traumētiem un arī saspēles vadītāja pozīciju (leitis šodien bija nekāds, Gabrāns savukārt bija līmenī atšķirībā no vakardienas). Domāju, kad vēl atgriezīsies Kārlis un Bērziņš plus ja dabūs vēl labu saspēlnieku, tad komanda būs varens spēks!

     [+] [-]

, 2016-09-25 20:54, pirms 8 gadiem
Kur Ventspilij Kempbels ar Vinstonu palicis? Jau prom aizsūtīti ?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 20:54, pirms 8 gadiem
runchis rakstīja: Malači Valmiera! Super! Sasists monstruāli nokomplektētais Ventspils, Venspils laikam var vākt ko grib, bet tāpat nevar Valmieru uzvarēt! Plus vēl Valmieras problēmas ar traumētiem un arī saspēles vadītāja pozīciju (leitis šodien bija nekāds, Gabrāns savukārt bija līmenī atšķirībā no vakardienas). Domāju, kad vēl atgriezīsies Kārlis un Bērziņš plus ja dabūs vēl labu saspēlnieku, tad komanda būs varens spēks!
Kas Ventspils sastāvā ir tik ļoti monstruāls?
1 2 3 88 komentāri