Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL: Latviešu pārstāvētā "Tarvas" izslēgšanas spēles sāk ar zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

BBL: Latviešu pārstāvētā "Tarvas" izslēgšanas spēles sāk ar zaudējumu
Māris Ļaksa
Foto: bbl.net

Cīņu Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēlēs uzsākusi Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Rakveres "Tarvas" vienība, kas astotdaļfinālā tikās ar Tamperes "Pyrinto". Pirmajā spēlē savā laukumā "Tarvas" cieta neveiksmi ar rezultātu 80:99.

Abas komandas regulāro turnīru aizvadīja vienā grupā, līdz šim aizvadot divas savstarpējās spēles. Abas reizes krietni pārāki bija Tamperes "Pyrinto" basketbolisti, kuri ļoti rezultatīvās spēlēs guva graujošas uzvaras attiecīgi ar rezultātiem 117:81 un 112:74. Tāpēc par šī astotdaļfināla pāra favorīti viennozīmīgi varēja uzskatīt komandu no Somijas.

Arī trešā abu komandu tikšanās sākās ar augstu rezultativitāti. Pirmajās minūtēs nelielu pārsvaru ieguva "Tarvas", bet tad savu pirmo izrāvienu veica viesi, izvirzoties vadībā ar rezultātu 13:8. "Pyrinto" basketbolisti rādīja augstu klasi no tālās distances, pirmajā ceturtdaļā realizējot piecus no septiņiem tālmetieniem, no kuriem trīs Bendžamina Reimonda kontā. Tas viesiem ļāva uzvarēt pirmo ceturtdaļu ar septiņu punktu pārsvaru (26:19).

Otrās ceturtdaļas ievadā "Tarvas" basketbolistiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem. Pagāja vien pāris minūtes, kad rezultāta starpība bija sasniegusi deviņus punktus un spēle atkal nosliekusies par labu "Pyrinto". Ar īslaicīgiem uzplaiksnījumiem mājiniekiem izdevās vien turēt līdzi saviem pretiniekiem, bet ne pārņemt iniciatīvu. Rezultāta starpība uz brīdi pieauga līdz 11 punktiem, bet lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 50:41.

Spēles otrajā pusē situācija īpaši nemainījās. Vismaz pus soli priekšā turpināja būt viesi no Tamperes, rezultatīvā cīņā turpinot nedaudz palielināt savu pārsvaru. "Tarvas" spēlētāji nespēja lauzt cīņas gaitu, bet arī nenolaida rokas, kā tas bija abās iepriekšējās spēlēs. Ceturtās ceturtdaļas pirmajās trīs ar pusi minūtēs mājinieki nespēja gūt ne punkta, kas cerības uz uzvaru lika atlikt uz atbildes spēli izbraukumā. Rezultāta starpība bija pieaugusi līdz 17 punktiem (80:63). Šajā spēlē beigu starpībai bija liela nozīme, jo dueļa uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā. "Tarvas" samazināja viesu pārsvaru līdz 11 punktiem, bet izgāzās pēdējās divās minūtēs, zaudējot pirmo spēli ar rezultātu 80:99.

Rezultatīvākais "Pyrinto" komandā bija Bendžamins Reimonds, kurš realizēja četrus no sešiem tālmetieniem, kopā gūstot 20 punktus un izcīnīt sešas atlēkušās bumbas. Tikmēr ar 17 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Antero Lehto. "Tarvas" labā 21 punktu guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Raits Kērless, bet 17 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Kristo Sāges kontā.

Mārim Ļaksam šī spēle nebija sevišķi veiksmīga. Latvietis laukumā pavadīja 23 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus (3pts 0/3, 2pts 2/6), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes un maču noslēdza ar +/- koeficentu -6. Juris Umbraško bija pieteikts spēlei, bet laukumā nedevās.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League