Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Tartu "Rock": Dilis nespēlēja alkohola lietošanas dēļ

Andrejs Siliņš

Tartu "Rock": Dilis nespēlēja alkohola lietošanas dēļ
Vilmants Dilis
Foto: FIBA Europe

Igaunijas basketbola līdervienības Tartu "TU/Rock" kluba vadība atklājusi, ka lietuviešu leģionārs Vilmants Dilis nepiedalījās komandas izšķirošajā spēlē par Baltijas līgas (BBL) bronzu, jo spēlētājs pārmērīgi lietojis alkoholu.

26 gadus vecais Dilis piedalījās piektdien notikušajā pirmajā spēlē par bronzas medaļām, 32 minūtēs gūstot 17 punktus un izcīnot 13 atlēkušās bumbas. Tas palīdzēja igauņiem izcīnīt panākumu ar 75:62. Svētdien notikušajā otrajā spēlē, kur "Rock" uzvarēja ar 74:65, Dilis nepiedalījās, lai gan mačam bija pieteikts.

Vienam no komandas līderiem komandas vadība liedza doties laukumā, jo pēc pirmās spēles basketbolists pārspīlējis ar grādīgo dzērienu lietošanu. Šis nav pirmais konflikts, kurā šosezon Igaunijā iesaistīts Dilis, un pagaidām nav skaidrības, kāda būs spēlētāja nākotne Tartu vienībā.

Šosezon 208 centimetrus garais Dilis Baltijas līgā bija komandas labākais punktu guvējs un labākais atlēkušo bumbu vācējs, attiecīgi - 12,9 punkti un 6,7 bumbas. FIBA Izaicinājuma kausā lietuvietim 12,8 punkti (labākais komandā) un 6,4 bumbas, kā arī 1,3 pārtvertas bumbas. Igaunijas čempionātā vidēji 12,5 punkti un 5,8 bumbas.

Sezonu Dilis sāka "Nevežis" rindās, bet divas iepriekšējās sezonas spēlēja Viļņas "Lietuvos Rytas". Karjeras laikā spēlējis arī Kauņas " Žalgirī", Viļņas "Sakalai", "Palanga", "Perlas", spāņu "Clinicas Rincon Axarquía" un austriešu "Arkadia Traiskirchen Lions".