Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Magone: ''Liepājai ir savi plusi, mums savējie''

Magone: ''Liepājai ir savi plusi, mums savējie''
Renārs Magone uzbrukumā.
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Šovakar, plkst. 17:30, Olimpiskajā sporta centrā Latvijas Universitātes (LU) komanda aizvadīs janvāra noslēdzošo Aldaris LBL mājas spēli, tiekoties ar vienu no līderu komandām ''Liepāja/Triobet''. Liepājnieki turnīra tabulā pagaidām dala augsto 3./4. vietu ar ''Valmiera/ORDO'' komandu. Par gatavošanos šai spēlei un paša sajūtām stāsta LU komandas kapteinis Renārs Magone, kurš pirms divām sezonām vēl bija Liepājas komandā.

Tikko aizvadītas divas svarīgas spēles, kurās gūtas uzvaras pār Ogres un Jelgavas komandām, taču priekšā gaidāma spēle pret vienu no turnīra līderēm ''Liepāja/Triobet''. Kādas emocijas valda kolektīvā un kā notiek gatavošanās šai spēlei?
Jā, divas svarīgas uzvaras ir izcīnītas, turklāt tās mums ļāva pakāpties turnīra tabulā. Nekas īpašs, bet šīs uzvaras devušas pārliecības dvesmu, tik žēl, ka šī dvesma pār komandu nāk vien tagad. Sezonā mani nav pametusi sajūta, ka mēs varam daudz vairāk, bet nespējam to enerģiju no sevis dabūt ārā. Beidzot ir tā apziņa, ka viss iet uz labo pusi, čaļi ir sajutuši nedaudz ''asins smaržu'' un, iespējams, tieši šīs divas uzvaras pār Ogres un Jelgavas komandām devušas nelielu atspēriena punktu. Neredzu mūsu konkurencē komandas, ar kurām mēs nespētu cīnīties, taču viss vienmēr ir atkarīgs no mums pašiem, cik ''asinskāri'' mēs iznākam laukumā.
Runājot par gatavošanos Liepājas mačam, nekādu ''jaunu pasauli'' mēs neizdomājam, strādājam un gatavojamies kā pret visām komandām. Atstrādājam un pieslīpējam savas taktiskās lietas un, protams, mēģinām ''atkost'' viņu taktiskas. Nu kā jau teicu, ka nekādu jaunu pasauli mēs neizdomājam. ''Liepāja/Triobet'' ir spēcīgs pretinieks, viens no turnīra tabulas līderiem. Tā ir komanda ar lielu pārsvaru garajā galā un domāju, ka tieši viņu uzbrukums pret mums tiks virzīts caur groza apakšu, jo tomēr viņu ''torņi'' pārsit mūsu kilogramu masas. Bet tas mūs nebiedē, viņiem ir savi plusi mums savējie. Esam nobrieduši uz kārtīgu cīņu un jūtu, ka ir pienākusi Liepājas kārta.

Nevar neizcelt, ka pats esi bijis ilggadējs Liepājas komandas spēlētājs. Kādas ir sajūtas pirms gaidāmā mača, kad jāspēlē būs mainītās lomās? Cik pašam tā būs nozīmīga spēle?
Emociju un sajūtu ziņā nekas īpašs, spēle paliek spēle - kaujiniecisks noskaņojums pārspēt pretinieku. Šis jautājums bija aktuāls, kad gaidīju pirmo spēli pret savu bijušo komandu, tad emocijas bija sakāpinātas un paša vēlme pierādīt kaut ko bija debesu augstumos. Tagad tas ir kārtējais pretinieks, pret kuru mums jāparāda savs labākais sniegums ar pozitīvu iznākumu. Ja nemaldos, šī jau būs septītā spēle LU kreklā pret Liepāju un, iespējams, tāpēc tas vairs neraisa nekādas īpašās emocijas. Protams, ka ir forši uzspēlēt pret saviem vecajiem cīņu biedriem un treneriem, no kuriem esmu ņēmis daudz savu zināšanu. Tajā pašā laikā no vecās, mana laika Liepājas komandas ir palicis maz kas un jaunā ''Liepāja/Triobet'' ir būvēta uz jauniem pamatiem un jauniem spēkiem, tāpēc tā ir cita vide un citas emocijas.

Pēc pēdējām spēlēm var manīt, ka LU fanu pulks komandu atbalstīs jebkādās situācijās – uzvara vai zaudējums. Kā arī viņi noteikti cer uz ļoti aizraujošu gaidāmo spēli. Kādu cīņu atbalstītāji var gaidīt šovakar?
Mūsu fanu pulks komandu nav pametis jau kopš sezonas sākuma. Gan veiksmēs, gan neveiksmēs viņi vienmēr ir bijuši klāt un turpinājuši, nezaudējot enerģiju mūs atbalstīt. Nevar vēlēties vēl labākus fanus, jo tas, ko izpilda mūsu līdzjutēji, ir kaut kas no ''citas dimensijas''. Nu jau uz katru spēli es dodos ar domu, - ''Ko viņi būs sagatavojuši šoreiz?'' Beidzamajā laikā jau izbraukuma spēlēs jūtos kā mājās, jo lielais līdzjutēju pulks turpina mūs pārsteigt, dodas līdzi jau nu pa visu Latviju. Neskatoties uz to, ka tās ir izbraukuma spēles, kur mājinieku komandas fani parasti ir visskaļākie, mūsējie pretinieku līdzjutējiem ar savu aktivitāti liek apsēsties. Tas ir liels gods spēlēt viņu priekšā un dzirdēt visas spēles garumā ticību par mūsu spēkiem, ko līdzjutēji sniedz, lai kāds arī būtu rezultāts. Principā viņu dēļ gribas doties laukumā, just un dzirdēt to neprātu, ko viņi mums sniedz. 
Ko atbalstītāji var gaidīt no gaidāmās spēles? Noteikti kārtīgu cīniņu par uzvaru! Tieši tagad manī ir tā ticība, ka ir tā diena, lai parādītu, ka mēs varam!

Spēle starp ''Latvijas Universitāti'' un ''Liepāja/Triobet'' šovakar notiks Rīgas OSC un tās sākums pl.17:30.

Informāciju sagatavoja:
Annija Apine, BK Latvijas Universitāte

  +1 [+] [-]

, 2016-01-24 13:14, pirms 8 gadiem
Par tiem faniem taisnība, dara ko var, cik vien ir spēkos atbalsta! Simpātisks klubs!