Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Valmiera/Ordo'' pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Zvirgzdiņu

Krišs Upenieks

''Valmiera/Ordo'' pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Zvirgzdiņu
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Edgars Vaivads

Otrdien, 22.decembrī, ''Valmiera/Ordo'' pārtrauca sadarbību ar komandas galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu, kurš vadīja komandu kopš šīs sezonas sākuma. ''Valmiera/Ordo'' vadība pieņēmusi lēmumu par trenera atbrīvošanu no amata, balstoties uz komandas neveiksmēm pēdējā mēneša laikā.

Ainara Zvirgzdiņa līdz šim trenētā "Valmiera/ORDO" komanda pēc salīdzinoši veiksmīgā sezonas sākuma „Aldaris’’ LBL turnīrā piedzīvojusi trīs zaudējumus pēdējo četru spēļu laikā. „Valmiera/ORDO” neveiksmju sērija sākās ar zaudējumu izbraukumā pret BK „Jelgava”. Ar lielām grūtībām savā laukumā un tikai spēles pagarinājumā tika pārspēta „Barons/LDz” komanda, pēc tam sekoja vēl viens zaudējums izbraukuma spēlē Jēkabpilī, ar 72:66 piekāpjoties BK „Jēkabpils” komandai. Sestdien, 19.decembrī, valmierieši piedzīvoja pirmo neveiksmi šajā sezonā arī savā laukumā, ar 80:89 zaudējot "Jūrmala/Fēnikss" vienībai.

“Valmiera/ORDO” ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš: “Šīs sezonas “Valmiera/ORDO” komandas modelis ir viens no visu laiku spēcīgākajiem Valmieras kluba vēsturē – mums ir izdevies sapulcēt ļoti meistarīgus latviešu spēlētājus visās pozīcijās, taču komandas parādītais sniegums, jo īpaši pēdējā mēneša laikā Latvijas Basketbola līgas ietvaros, kad komanda 4 spēlēs piedzīvoja 3 zaudējumus – Jelgavai, Jēkabpilij un Jūrmalai, ir neapmierinošs. Izvērtējot vairākus aspektus, tika pieņemts lēmums pārtraukt sadarbību ar komandas galveno treneri. Paldies Ainaram Zvirgzdiņam par līdz šim ieguldīto darbu un vēlam veiksmi turpmākajā trenera karjerā!”

No šodienas komandas galvenā trenera pozīciju ieņems Gatis Melderis, kurš līdz šim pildīja trenera Zvirgzdiņa asistenta funkcijas. Melderis atradās „BK Valmiera” galvenā trenera amatā 2014./2015.gada basketbola sezonā, kā arī strādāja ar komandu pirmssezonas sagatavošanās posmā. Šobrīd klubs ir trenera asistenta meklējumos.

Nākamo spēli "Valmiera/ORDO" aizvadīs šovakar, plkst. 17:00, "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas spēlē izbraukumā tiekoties ar Vari Krūmiņu un Latvijas-Igaunijas pārrobežu basketbola projektu "Valka/Valga".

1 2 3 4 131 komentārs

 +12 [+] [-]

, 2015-12-23 12:16, pirms 8 gadiem
BOMBAAA!!

 +29 [+] [-]

, 2015-12-23 12:17, pirms 8 gadiem
Kur prāts valdei? Atkal par galveno kļūst Melderis, kurš visu iepriekšējo sezonu noraka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +32 [+] [-]

, 2015-12-23 12:17, pirms 8 gadiem
Nu tas jau pa Kima Čenuna modei! Daudz nedir šās, tas nekas, ka sezonas sākumā bija 11:0 tagad neliela bedre, kas ir raksturīgi decembrim sporta komandām, bet uzreiz atlaišana, ko labāku vietā viņiem ielikt nav, tas nu ir skaidrs. Gan jau finansiāli saprot, ka nevar pavilkt tik jaudīgu sastāvu un tādu treneri, tāpēc meklē iespējas apgriezt.

 +23 [+] [-]

, 2015-12-23 12:18, pirms 8 gadiem
Idiotisks leemums...

  +8 [+] [-]

, 2015-12-23 12:18, pirms 8 gadiem
Silins ar Berzinju ir pasi stulbakie cilveki pasaulee !! Aksti kuri izputinas un nogremdes sito klubu !! Naudas taupitaji un labuma guveji abi divi kuri pricpipaa nejedz neko no kluba vadibas ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FunSet

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 12:20, pirms 8 gadiem
ohooo. Negaidiiti. Bet labi! Taadi dzheki bet taada speele, nu nav tur kaut kas tiirs.

 +11 [+] [-]

, 2015-12-23 12:20, pirms 8 gadiem
Aj, kur streb karstu. No malas izskatās tāda krievu klubu prezidentu diletantiska rīcība. Sametuši lielu piķi, novākuši komandu un nesaprot, ka spēlē komanda nevis piķis un automātiski negarantēs uzvaru pār jebkuru pretinieku. Mana ieskata Zvirgzdiņš ir viens no top10 Latviešu treneriem, lai atrod kādu citu tikpat spējīgu. Vai Meldera pagājušās sezonas fiasko nebija pietiekošs? Kā pa grābekļu taku, ka tik pa skujām nenoiet...

 +11 [+] [-]

, 2015-12-23 12:20, pirms 8 gadiem
Itkā jau likās - nu tik būs, nu tik būs. sāka jau tā komanda pat nedaudz simpatizēt, bet... pēc šī gājiena jāsecina, ka nekas tur nav mainījies - kā bija haotiska miskaste, tā ir vēl joprojām. Atkal tuklais Melderis varēs "vadīt" komandu un izcīnīt godpilno 5.-8. vietu līgā. Bet varbūt pirmais, no kura jātiek vaļā ir pats Bērziņš?!

     [+] [-]

, 2015-12-23 12:21, pirms 8 gadiem
Drosmiigi un pareizi!

  +9 [+] [-]

, 2015-12-23 12:21, pirms 8 gadiem
ja par galveno treneri paliks Melderis, tad medaļas Valmierai neredzēt... pagājušo sezonu jau noraka!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2015-12-23 12:21, pirms 8 gadiem
Man jau liekas ka nedaudz sasteidz, vajadzeja pagaidit un paskatities ka komanda spele pec partraukuma

  +9 [+] [-]

, 2015-12-23 12:23, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Kāpēc?
Deelj dazhiem zaudejumiem nav jaaatlaizh, vadiibai laikam aizmaleeja acis taa nezaudeeto speelju serija sezonas sakumaa - naivi cereeja, ka visu sezonu bez zagiem izvilks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2015-12-23 12:24, pirms 8 gadiem
Mjāāāāā... tiešām, galvenais sākumā bija 11:0 a tagad kad varbūt kaut kāda motivācija vai spēki aptrūkušies, vnk atlaiž trenneri un vēl piekām kādu!!! reāli, naudas taupīšana, savu labumu iegūšanai, vai arī marasms... lašaras

  -2 [+] [-]

, 2015-12-23 12:24, pirms 8 gadiem
Pie tā sastāva, kas ir Valmierai, sniegums bija katastrofāls. KO tur vairāk teikt. Sliktāk noteikti nebūs.

 +16 [+] [-]

, 2015-12-23 12:24, pirms 8 gadiem
FunSet rakstīja: Kuraa vietaa tev jaudigs sastaavs ? Visi sasniegumi trenera nopelns.
Sastāvs ir VEF līmenī, virs Liepājas, Jēkabpils, un nedaudz zem BKV. Tas priekš Latvijas mazpilsētas nav jaudīgs sastāvs? Brāļi Šķēles, Laksa (5 tk mēnesī) , Bērziņš, izlases kandidāts Rozītis, Žalgirī spēlējušais Čižauskas. Sastāvs ir ļoti labs un sabalansēts priekš Valmieras.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-23 12:25, pirms 8 gadiem
Kurtiins rakstīja: Pie tā sastāva, kas ir Valmierai, sniegums bija katastrofāls. KO tur vairāk teikt. Sliktāk noteikti nebūs.
tu tpt domā arī ja paskaties BBL tabulā???

 +16 [+] [-]

, 2015-12-23 12:25, pirms 8 gadiem
Valmieras stilā maina tos sastāvus un trenerus, bet jāsaprot, ka kamēr vadībā būs ūdensgalvas, tikmēr nekas nebūs

 +10 [+] [-]

, 2015-12-23 12:25, pirms 8 gadiem
Laikam jau jāsaka, ka šis Valmieras kluba lēmums ir adekvāts. Man kā Valmieras atbalstītājam, kurš šosezon apmeklējis lielāko daļu šī kluba mājas spēles likās jocīgas daudzas Zvirgzdiņa darbības un rīcības uz komandas tiltiņa.

Kā dažas no tām:
- Aplaudēšana Laksam pēc diviem garām aizmestiem soda metieniem. (Kāpēc, lai spēlētājs celtos un kristu par treneri, kurš par spēlētājiem atklāti ņirgājās?);
- Nemitīgā spēlētāju lamāšana, ko citreiz izdevās saklausīt pat caur bungu rīboņu;
- Zvirgzdiņa asu vārdu pārmaiņa un diskutēšana ar skatītājiem spēles laikā;
- Minūtes pārtraukuma laikā nepiecelties un pat nepieiet pie komandas izrunāt nākamo uzbrukumu un aizsardzību taktikas.

Šie ir tikai daži novērojumi, kuri lika domāt, ka komandā līdz šim kaut kas līdz galam īsti nav kārtībā. Domāju, ka Melderim būs pa spēkam atmodināt komandā sezonas sākumā esošo dzirksteli spēlētājos un uz izslēgšanas spēlēm varēsim pieskaitīt Valmieru pie nopietniem medaļu vai pat fināla pretendentiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 12:25, pirms 8 gadiem
Beidzot! No Zvirgzda vienigais, kas palicis pari ir vina uzvards, ja jau pat Jekabpils un Jurmala apspeleja vinu a.k.a "Mr. Zonas guru" ar vina pasha ieroci - zonas aizsardzibu, tad isti neliekas, ka sis treneris ir kompetents prieks Valmieras si gada modela. Nemitigas blausanas un speletaju raustisanas nost pie mazakas kludas likas loti divainas no tik "augstas" klases specialista. Tagad laiks Melderim likt lieta visas savas iegutas un parnemtas zinasanas un atvest uz Valmieru medalas. Komandai ir pat finala potencials un sliktak jau nu noteikti nebus. Priecigus Ziemassvetkus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-12-23 12:26, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Itkā jau likās - nu tik būs, nu tik būs. sāka jau tā komanda pat nedaudz simpatizēt, bet... pēc šī gājiena jāsecina, ka nekas tur nav mainījies - kā bija haotiska miskaste, tā ir vēl joprojām. Atkal tuklais Melderis varēs "vadīt" komandu un izcīnīt godpilno 5.-8. vietu līgā. Bet varbūt pirmais, no kura jātiek vaļā ir pats Bērziņš?!
Kāds sakars komandas sniegumam ar to, vai treneris ir tievs vai tukls? Cita lieta, ka smadzene nav, par to jārunā, nevis par miesas apmēriem.

 +11 [+] [-]

, 2015-12-23 12:26, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Zvirgzdiņa kungam, bet jau Cēsīs strādājot bija redzams, ka tur īsti ar visām tām darbībam rezultāta agri vai vēlu nebūs... Tieši attiecībās ar spēlētājiem... Par to iekšieni viskas ir dzirdēts. Arī sieviešu izlasē bija bēdīgs skats.

Arī rezultāti un spēle buksēja jau ilgu laiku, bet tas tikai mans viedoklis.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 12:27, pirms 8 gadiem
Zel to skatitaju kuri uzticigi nak uz spelem !! tagad sitads splaviens. Melderis !!!? akstu bars..Zvirgzdins ir loti labs tiesi uz playofiem ..to pieradija ar jurmalu ..r sito gajienu kur vadiba vnk iebaz pikji kabataa ..ari ir sezonas norakums ! Melderis ? Tiesam ..pret jurmalu playofu zaudeju ..tad vel jurmalnieki par pusdienu taloniem speleja zvirgzdinja vadiba !! Aij vnk tracina tie divi klauni kas tur sez vadibaa !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-23 12:29, pirms 8 gadiem
Viens no pēdējā laika saprātīgākajiem lēmumiem (varbūt Frades nomaiņa bija vēl vajadzīgāka), jo to ko Valmieras komanda izpildīja bija zem tā līmeņa. Labi, sezonas sākumā bija izmocītas uzvaras, bet... Par pēdējām spēlem nerunāsim..............
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FunSet

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 12:32, pirms 8 gadiem
To trakuli jau sen vajadzēja padzīt!

  +5 [+] [-]

, 2015-12-23 12:36, pirms 8 gadiem
.. kautka neizbrina , ka Melderis parnem komandu .. jau tas redzets paris reizu ieprieks .. Bet nu - ceru, ka soreiz izdosies! Uzvaras un lai speletaji veseli!

  +6 [+] [-]

, 2015-12-23 12:37, pirms 8 gadiem
Njā, izskatās, ka vadībai pacietība ļoti īsa bijusi. Tikai liels jautājums - vai amputēja īsto kāju? Un vēl, vai tiešām ir nopietni ticēt, ka Melderis būs tas treneris, kurš spēs ar šiem spēlētājiem sasniegt vairāk?

Protams, šobrīd komanda ir pamatīgā bedrē, bet tam ir arī objektīvi iemesli, kuri nav 100% tikai no trenera atkarīgi (es gan nezinu cik liela teikšana Zvirgzdiņam bija attiecībā uz sastāva papildināšanu sezonas gaitā).
1) pēc Cižauska aiziešanas un Aigara Šķēles savainojuma komandai šobrīd nav normāla saspēles vadītāja lielākam spēles periodam, jo Gabrāns, kā jau tas tika atzīts sezonas sākumā ir tikai back-up ar ļoti limitētām minūtēm;
2) Jau kopš sezonas sākuma ir redzams, ka komandā ir nopietnas problēmas arī centra pozīcijā. Rozītis ir ļoti nestabilas, labām spēlēm seko ļoti blāvas, bet Iļjins vispār ir pazudis un, manuprāt, ja bija kāds no komandas jāatlaiž, tad Viktors bija pirmais kandidāts. Var jau būt, ka šeit ir arī Zvirgzdiņa vaina, ka neprata Viktoru atraisīt, tomēr jāatzīst, ka pēc atgriešanās no VEF Iļjins tā arī nav tā pa īstam atvēries, Nekad un ne pie viena trenera.

Es ļoti ceru, ka šim radikālajam solim sekos arī nākamie. Ja paliek spēkā augstie mērķi, komandai ir ļoti nepieciešams pastiprinājums gan saspēles vadītāja, gan centra pozīcijā.
1 2 3 4 131 komentārs