Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Klārks: ''Ar laiku saspēlēsimies un būs vairāk iespēju gūt vārtus''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Klārks: ''Ar laiku saspēlēsimies un būs vairāk iespēju gūt vārtus''
Kevins Klārks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs Kevins Klārks pēc otrās Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas spēles, kurā tika atzīts Jaroslavļas ''Lokomotiv'' pārākums ar 1:2, sarunā ar ziņu aģentūru LETA atzina, ka izbauda spēlēšanu ''Arēnā Rīga'' vietējo līdzjutēju priekšā.

30 gadus vecajam kanādietim nākamā sezona būs pirmā KHL. Iepriekšējās divas sezonas Klārks aizvadīja Zviedrijā, kur ''Brynas'' sastāvā 101 spēlē sakrāja 72 (40+32) punktus SHL regulārajā turnīrā. ''Zviedrijā spēles temps ir augstāks, tur vairāk jāslido,'' stāsta Klārks. ''Tomēr domāju, ka SHL un KHL spēku ziņā ir līdzvērtīgas līgas. Iepriekš nav nācies daudz spēlēt pret KHL komandām, bet šajā līgā spēlē ļoti fiziski spēcīgi hokejisti, it īpaši aizsargi. Man patīk daudz spēlēt ar ripu, tāpēc sagaidu, ka pretinieki cieši spēlēs aizsardzībā.''

Uzbrucējs uz Eiropu no dzimtās Kanādas pārcēlās 2013. gadā, un līdz šim spēlējis gan Vācijas DEL līgā, gan Šveicē, gan arī jau pieminētajā Zviedrijā, visās līgās spējot būt produktīvs un rezultatīvs. ''Dinamo'' sastāvā Klārks bijis labākais vārtu guvējs pārbaudes spēlēs, izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem. Dzelzceļa kausa izcīņas divās spēles kanādietis pretinieku vārtsargus vēl nav pārspējis, toties atzīmējies ar rezultatīvu piespēli.

"Nav patīkami zaudēt, bet šajā pirmssezonas nogrieznī svarīgākais ir atrast pareizos virknējumus," sarunā ar LETA teicis Klārks. ''Tāpat nozīmīgi ir atrast pareizo spēli pret katru no pretiniecēm. Paies kāds laiks, kamēr varēsim iespēlēt optimālās maiņas, pierast viens pie otra un saprast, kuram patīk pieturēt ripu, kuram - spēlēt ātrāk. Ar laiku saspēlēsimies un būs arī vairāk vārtu gūšanas momentu."

''Dinamo'' sestdien un svētdien noslēgs Dzelzceļa kausa turnīru, aizvadot pēdējās divas spēles gatavošanās ciklā jaunajai sezonai pret ''Ak Bars'' un ''Davos''. KHL sezonu rīdzinieki sāks izbraukumā, 2. septembrī Jekaterinburgā tiekoties ar ''Avtomobilist'' komandu. "Sezonu sākot izbraukumā, pluss ir tas, ka netiek izjusts spiediens. Pirmās divas pretinieces izbraukumā ir labas komandas, tāpēc ir gaidāma sīva pretestība. Tomēr, manuprāt, nav īpaši svarīgi, vai sezona tiek sākta mājās vai izbraukumā," noteica Klārks.

Kanādietis atzina, ka neraizējas arī par garajiem pārlidojumiem: "Eiropā iepriekš spēlēju piecus gadus. Ja citur, dodoties izbraukumā, septiņas stundas tiek pavadītas autobusā, tad te tās būs lidmašīnā. Lielie pārlidojumi nebaida. Man varbūt tā ir pat labāk, jo ir vairāk laika, lai atjaunotos."

"Man patīk Rīgas "Dinamo" fanu atbalsts. Mūsu uzdevums ir turpināt uzlabot savu spēli un izcīnīt uzvaras, kas tikai papildinās tribīnes. Nevaru sagaidīt sezonas pirmo mājas spēli," noslēdza uzbrucējs.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2018-08-23 12:18, pirms 6 gadiem
Kaut nu ta butu, Kevin! It ipasi attieciba uz vartu gusanu. Pec vakardienas un aizvakardienas spelem bija radies iespaids, ka ieksa ir, bet ara nenak. Vai ari, ka kaut kad Heikile teica par to kecupa pudeli. Tad nu novelesu - grieziet to kecupa pudeli rinkii, lai tas saturs atrak velas araa! Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 14:58, pirms 6 gadiem
Šo laiku jau piecus gadus gaidam!

     [+] [-]

, 2018-08-23 16:28, pirms 6 gadiem
Iespēju gūt vārtus jau netrūkst,tikai iemest nevar...Jāiet visiem pie babkas,lai lāstu noņem.Vai uz baznīcu,pirms katras spēles.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-23 18:39, pirms 6 gadiem
Klārks izskatās ļoti labi, izskatās, ka būs līderis punktos