Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA būs jaunas čempiones: "Lynx" zaudē "būt vai nebūt" spēli Losandželosā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

WNBA būs jaunas čempiones: "Lynx" zaudē "būt vai nebūt" spēli Losandželosā
"Sparks" basketbolistes priecājas par iekļūšanu ceturtdaļfinālā
Foto: AP/Scanpix

"Los Angeles Sparks" basketbolistes trešdienas, 22. augusta, rītā savā laukumā uzvarēja četrkārtējās WNBA čempiones "Minnesota Lynx" ar 75:68 un iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā. Otrajā astotdaļfināla pārī "Phoenix Mercury" pārspēja "Dallas Wings" – 101:83.

Regulārā sezona sagādāja daudz pārsteigumu. Čempiones “Minnesota Lynx” finišēja tikai septītās, bet Kendisas Pārkeres un Nnekas Ogvumīkes komanda “Los Angeles Sparks” piedzīvoja gandrīz divreiz vairāk zaudējumu (pērn 26-8, šogad 19-15).

Abi klubi 2016. un 2017. gadā tikās finālā – pirmajā reizē uzvarēja Losandželosa, nākamajā Mineapole. Šoreiz nācās sacensties trīs kārtas ātrāk, turklāt zaudētājas palika ārpus “Top 6”. Šoreiz tāds liktenis piemeklēja Majas Mūras, Simonas Ogastus un Silvijas Folzas pārstāvēto komandu. Losandželosa uzvarēja ar 75:68.

Izcils vakars bija “Sparks” saspēles vadītājai Čelsijai Grejai. Viņa iemeta 4 no 8 tālmetieniem un guva 26 punktus, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Mārtiņa Zībarta audzēkne Nneka Ogvumīke pievienoja 19 punktus (2p 6/10, 1p 7/8).

Spožu sniegumu parādīja arī “dzirksteļu” aizsardze Rikuna Viljamsa, kuras rēķinā 17 punkti. Viņa kopā ar Greju un Ogvumīki sameta 62 no 75 “Sparks” punktiem, kamēr Kendisai Pārkerei šoreiz tikai divi punkti. Bijusī TTT spēlētāja Esense Kārsone atzīmējās ar diviem punktiem.

“Lynx” rindās Silvija Folza izcēlās ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām. Britu spēlētāja Temi Fagbenle sameta 15 punktus, bet Majas Mūras rēķinā 14 punkti. Saspēles vadītāja Linsija Veilena karjeras pēdējā spēlē tika pie deviņiem punktiem, piecām bumbām un piecām piespēlēm.

Izslēgšanas spēles pirmajā vakarā beidzās arī labākajai Austrālijas basketbolistei Elizabetei Kembedžai. Viņas pārstāvētā “Dallas Wings” vienība izbraukumā piekāpās trīskārtējai čempionei “Phoenix Mercury” ar 83:101. Kembedžai 22 punkti, 12 atlēkušās bumbas un sešas piespēles.

Fīniksas līdere Daiana Taurasi joprojām ir nepārspēta “būt vai nebūt” spēlēs. Aizsardze ir piedzīvojusi neveiksmes sērijās, taču izšķirošajās izslēgšanas cīņās – līdz vienai, divām vai trīs uzvarām – lepojas ar nevainojumu bilanci 12-0.

Otrdien Taurasi iemeta 6 no 12 tālmetieniem un guva 26 punktus, kā arī izdarīja 12 rezultatīvas piespēles. Spēka uzbrucēja Devanna Bonnere 29 punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas, savukārt Britnijas Graineres rēķinā 17 punkti. “Play-off” beidzies spāņu spēlētājai Letisijai Romero.

Izslēgšanas spēlēs turpinās piedalīties 16 ASV izlases kandidātes:

Sjū Bērda, Briena Stjuarte, Džūela Loida (Storm);
Elena Delle Donne (Mystics);
Daiana Taurasi, Britnija Grainere (Mercury);
Čelsija Greja, Nneka Ogvumīke, Odiseja Simsa, Sidnija Vīza (Sparks);
Tifānija Heisa, Britnija Saiksa, Elizabete Viljamsa (Dream);
Činija Ogvumīke, Džesmina Tomasa, Morgana Taka (Sun).

“Play-off” pēc divām dienām turpināsies Konektikutā un Vašingtonā. Arī otrajā kārtā viss izšķirsies vienā spēlē (single elimination), savukārt pusfinālos un finālā cīņa ritēs līdz trīs uzvarām (best-of-five).

Kalendārs

Pirmā kārta
#5 Phoenix Mercury – Dallas Wings #8 101:83
#6 Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx #7 75:68

Otrā kārta
#3 Washington Mystics vs Los Angeles Sparks #6 (24. augustā plkst. 01:30)
#4 Connecticut Sun vs Phoenix Mercury #5 (24. augustā plkst. 03:30)

Pusfināli
#1 Seattle Storm vs X
Pirmdiena, 27. augusts, plkst. 00:00 Sietlā
Trešdiena, 29. augusts, plkst. 05:00 Sietlā
Sestdiena, 1. septembris, ???
Pirmdiena, 3. septembris, ???
Trešdiena, 5. septembris, ???

#2 Atlanta Dream vs X
Svētdiena, 26. augusts, plkst. 22:00 Atlantā
Trešdiena, 29. augusts, plkst. 03:00 Atlantā
Sestdiena, 1. septembris, ???
Pirmdiena, 3. septembris, ???
Trešdiena, 5. septembris, ???

Finālsērijas pēdējais iespējamais datums ir 16. septembris. Pasaules kausa izcīņa Tenerifē notiks 22.-30. septembrī.

Izslēgšanas spēles

WNBA vadība 2016. gada 28. janvārī apstiprināja jaunu izspēles kārtību.

1) Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies astoņas labākās komandas, neatkarīgi no konferences.

2) Komandas tiks izsētas, ņemot vērā regulārās sezonas bilanci.

3) Izslēgšanas spēles notiks četrās, nevis trīs kārtās. Regulārās sezonas divas spēcīgākās komandas automātiski iekļūst trešajā kārtā (pusfinālā), savukārt trešās un ceturtās vietas īpašnieces “play-off” sāks no otrās kārtas.

4) Pirmajā un otrajā kārtā cīņa notiks līdz vienai uzvarai. Pirmajā kārtā #5 spēlēs pret #8, savukārt #6 tiksies ar #7. Otrajā kārtā #3 spēlēs pret zemāk izsēto pirmās kārtas uzvarētāju, bet #4 sacentīsies ar citu pirmās kārtas uzvarētāju.

5) Pusfinālos cīņas notiks sērijās līdz trīs uzvarām, tai skaitā #1 spēlēs pret zemāko palikušo izsēto komandu, bet #2 tiksies ar otru palikušo komandu. Augstāk izsētās komandas pirmo, otro un, ja nepieciešams, piekto spēli aizvadīs savā laukumā. Finālā cīņa ritēs līdz trīs uzvarām.