Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Elizabete Kembedža: "Citur maksā vairāk. Iespējams, ka 2019. gadā nespēlēšu WNBA"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Elizabete Kembedža: "Citur maksā vairāk. Iespējams, ka 2019. gadā nespēlēšu WNBA"
Elizabete Kembedža
Foto: SIPA/Scanpix

"Dallas Wings" basketbolistes piektdien, 17. augustā, savā laukumā uzvarēja "Las Vegas Aces" ar 107:102 un rezervēja pēdējo biļeti uz WNBA izslēgšanas spēlēm. Neraugoties uz panākumu, Dalasas līdere Elizabete Kembedža (Cambage) pieļauj iespēju, ka 2019. gadā nespēlēs līgā.

Teksasas klubs šosezon piedzīvojis vairākus kāpumus un kritumus. Kembedža 17. jūlijā sasniedza WNBA rekordu, sametot 53 punktus 104:87 uzvarā pār “New York Liberty”. Trīs dienas vēlāk “Wings” uzlaboja bilanci līdz 14-9.

Sekoja...deviņu zaudējumu sērija. Pēc astotās neveiksmes galvenais treneris Freds Viljamss (Fred Williams) gandrīz sakāvās ar kluba izpilddirektoru Gregu Bibu (Gregg Bibb). Komandas personāls izšķīra vīriešus, bet Viljamss turpināja lamāt Bibu.

“Wings” vadība 12. augustā atlaida Viljamsu, līdz sezonas beigām komandas grožus uzticot bijušajai spēlētājai Tadžai Makviljamsai-Frenklinai (Taj McWilliams-Franklin). Piektdien Dalasa pārtrauca bēdīgo sēriju, vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām nodrošinot vietu “play-off”.

Kembedža pret Lasvegasu sameta 43 punktus, taču, iespējams, ka tā bija pēdējā reize, kad viņa spēlēja “College Park Center” laukumā. Austrālijas centra spēlētāja septembrī plāno startēt Pasaules kausa izcīņā, pēc tam dosies uz Ķīnu, bet nezina, vai atgriezīsies WNBA.

“Paskatīšos, kā jutīšos pēc sezonas Ķīnā,” teica Kembedža. “Domāju, ka gada atlikušajā daļā mājās Austrālijā pavadīšu piecas dienas. Nākamo reizi tur būšu februārī.”

Austrāliete neslēpj, ka neplāno ilgtermiņā spēlēt pasaules stiprākajā līgā. Viņu neapmierina ceļošanas apstākļi, spēļu organizācija un zemais atalgojums, salīdzinot ar citiem turnīriem.

“Esmu teikusi daudz reižu: WNBA neapmaksā manus rēķinus. Spēlēšana šeit nesedz rēķinus. Ārzemēs mēs nopelnām vairāk. Esmu gatava izlaist nākamo vasaru un koncentrēties uz līguma iegūšanu Eiropā, kur vienā sezonā iespējams saņemt desmit reizes vairāk.

Kembedža turpina, “Tas nekam neder, jo man patīk būt šeit. Taču, domājot par turpmāko spēlēšanu daudzu gadu garumā, uztraucos par savu ķermeni, prātu un dvēseli. Man nemaksā pietiekami, lai tiktu sista katrā spēlē. Neesmu WWE cīkstone, bet laukumā dažreiz jūtos tieši tā.

Austrāliete šosezon ar vidēji 22,8 gūtiem punktiem ieņem pirmo vietu WNBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet 9,7 atlēkušās bumbas ierindo viņu otrajā pozīcijā.

WNBA kopvērtējums 17. augustā

#KomandaU-Z
1Seattle Storm25-8
2Atlanta Dream22-11
---
3Washington Mystics22-11
4Connecticut Sun20-13
---
5Los Angeles Sparks19-14
6Phoenix Mercury19-14
7Minnesota Lynx17-16
8Dallas Wings15-18
---
9Las Vegas Aces14-19
10Chicago Sky12-20
11New York Liberty7-26
12Indiana Fever5-27

Izmantotie resursi:
Liz Cambage of Dallas Wings says return to WNBA...
https://www.cbssports.com/nba/news/...

     [+] [-]

, 2018-08-18 14:34, pirms 6 gadiem
Es reāli nesaprotu kāpēc viņas vispār spēlē wnba, "prestižs" rēķinus nesamaksā. Normāli var kapāt eiropā un ķīnā, kur vismaz ir labs atalgojums.