Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA aizliedz "Žalgirim" reģistrēt jaunus spēlētājus

Andrejs Siliņš

FIBA aizliedz "Žalgirim" reģistrēt jaunus spēlētājus
Marko Popovičs "Žalgira" formā pagājušajā sezonā
Foto: Turkpix/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) pieņēmusi lēmumu aizliegt Baltijas slavenākajam klubam Kauņas "Žalgiris" reģistrēt jaunus spēlētājus, jo organizācija nav nokārtojusi parādsaistības ar horvātu aizsargu Marko Popoviču.

Pirms aptuveni pusotra mēneša FIBA pieņēma lēmumu, liekot "Žalgirim" samaksāt visus parādus bijušajam komandas spēlētājam Marko Popovičam. Horvātu aizsargs Kauņas klubā strādāja no 2006. līdz 2008. gadam un no 2011. gada līdz 2013. gadam. Pirms šīs sezonas basketbolists pameta Lietuvas grandu, noslēdzot divu gadu līgumu ar Maskavas apgabala "Khimki".

Pieņemtajā lēmumā FIBA noteica konkrētu termiņu parādu samaksāšanai, taču tas nav izdarīts, tāpēc pieņemts lēmums aizliegt "Žalgirim" reģistrēt jaunus spēlētājus.

Pagājušajā sezonā "Žalgiris" piedzīvoja dziļu finansiālo krīzi, klubu pameta tā kolorītais prezidents Vladimirs Romanovs, atstājot organizāciju ar iespaidīgiem parādiem. Starpsezonā klubam tika nomainīta vadība, kas izstrādāja parādu atmaksas plānu, vienlaikus turpinot uzturēt komandu, tiesa, ar krietni zemākām ambīcijām.

Šajā sezonā "Žalgirī" spēlē gandrīz tikai vietējie spēlētāji. Vienīgais amerikānis ir aizsargs Džastins Dentmons, bet igaunis Sīms Sanders Vene un latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars kluba sistēmā ir jau vairākus gadus un tur izauguši par profesionāliem sportistiem.

Izmantotie resursi:
Sport.ba - Bitno drugačiji

     [+] [-]

, 2014-03-22 21:02, pirms 10 gadiem
Kad beidzot sodīs īstos vainīgos!?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-22 21:07, pirms 10 gadiem
LAIKS rakstīja: Kad beidzot sodīs īstos vainīgos!?
Piemēram, Šarlatānu Romanovu?

     [+] [-]

, 2014-03-22 21:21, pirms 10 gadiem
LAIKS rakstīja: Kad beidzot sodīs īstos vainīgos!?
NEKAD!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-23 15:31, pirms 10 gadiem
Pedējos gados kaut kā baigi bieži Žalgiris iebrauc mēslos