Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rubļevska kvalificējas Eiropas čempionāta finālsacensībām

Rubļevska kvalificējas Eiropas čempionāta finālsacensībām
Jeļena Rubļevska
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā šovakar Bātā (Lielbritānija) finālsacensībām kvalificējās Jeļena Rubļevska, bet kvalifikāciju pārvarēt neizdevās citai Latvijas sportistei Olga Šišlovai.

Jeļena Rubļevska paukošanā izcīnīja 20 uzvaras un nopelnīja 266 punktus, kas bija labākais rādītājs kvalifikācijas A grupā. Pēc tam Latvijas sportiste nopelnīja 246 punktus peldēšanā, kas gan deva tikai 24. vietu A grupā, bet šaušanas un skriešanas kombinācijā viņa ar 509 punktiem bija 16. vietā. Šo pozīciju Rubļevska ar 1001 punktu ieņēma arī kvalifikācijas A grupas kopvērtējumā, kas ļāva iekļūt finālsacensībās.

Tikmēr Olga Šišlova paukošanā ar sešām uzvarām un 154 punktiem palika pēdējā, 27. vietā B grupā. Peldēšanā ar 281 punktu viņa dalīja 13. vietu B grupā, bet šaušanas un skriešanas kombinācijā Šišlova nopelnīja 406 punktus, kas B grupas kopvērtējumā ļāva ieņemt pēdējo, 27. vietu. Finālsacensībām kvalificējās pa 12 labākajām sportistēm no katras grupas.

Finālsacensības sievietēm notiks svētdien, bet dienu iepriekš finālsacensības aizvadīs vīrieši. Atgādinām, ka ceturtdien starp 36 Eiropas čempionāta finālistiem vīriešu sacensībās no Latvijas sportistiem iekļuva tikai Deniss Čerkovskis, bet Ruslans Nakonečnijs (37. vieta), Pāvels Švecovs (38.) un Ņikita Bistrovs (57.) palika aiz svītras.

Jāpiebilst, ka Eiropas čempionātā tiek dalītas arī olimpiskās ceļazīmes. Uz Riodežaneiro brauks astoņi labākie Eiropas čempionāta dalībnieki (ja kāds no "Top 8" būs kvalificējies, pateicoties citiem sasniegumiem, tad varēs iekļūt ar zemāku vietu).

Izmantotie resursi:
pentathlon.org