Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pieccīņnieks Nakoņečnijs lūdz Latvijas pilsonību

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pieccīņnieks Nakoņečnijs lūdz Latvijas pilsonību
Ruslans Nakoņečnijs (centrā) uz pjedestāla Kairā
Foto: emss.gov.eg

Latvijas moderno pieccīņu pārstāvošais Ukrainas pilsonis Ruslans Nakoņečnijs (26) lūdz Saeimu sākt procesu, lai varētu iegūt mūsu valsts pilsonību par īpašiem nopelniem. Šis sportists cer startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Ruslans Nakoņečnijs vakar viesojās Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē, kas sniegs savu atzinumu Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijai. Ukrainis iepriecināja ar latviešu valodas zināšanām un apliecināja, ka savu nākotni saista ar Latviju. Šī iniciatīva nāk laikā, kad Eiropu pārplūdina bēgļu straumes, kas drīzumā skars arī mūsu valsti, līdz ar to grūti prognozēt, vai Saeimas lēmums Nakoņečnijam būs labvēlīgs.

Patlaban nav īsti skaidrs, vai 2016. gada olimpiskajās spēlēs šim ukrainim būs tiesības pārstāvēt Latviju, ja tiks izpildīti sportiskie kritēriji. Sacensībās viņš jau pārstāv Latviju, taču olimpiskajām spēlēm ir vajadzīga attiecīgās valsts pilsonība.


Kā jau ziņots, Mariupolē dzimušais ukrainis, bijušais doņeckietis Nakoņečnijs martā debitēja zem Latvijas karoga un sensacionāli triumfēja Pasaules kausa otrajā posmā, kas risinājās Ēģiptes galvaspilsētā Kairā. Pēc tam gan nav izdevies tikt uz pjedestāla, taču pasaules rangā viņš ieņem salīdzinoši augsto 10. vietu.

Šajā gadsimtā Latvijas modernās pieccīņā labākos rezultātus uzrāda Jeļena Rubļevska (39) un Deniss Čerkovskis (36), tomēr pēdējā laikā vairs tik labi nesokas. Pasaules ranga 46. un 43. vieta neraisa lielas cerības saistībā ar Riodežaneiro spēlēm.

Izmantotie resursi:
pentathlon.org
pieccina.lv
saeima.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-01 08:21, pirms 9 gadiem
Lai cik labs sportists viņš ir tik un tā pilsonību nevajadzētu piešķirt par īpašiem nopelniem, bet gan lai iegūst to nokārtojot pats .
''Iedodat nabagam makšķeri nevis uzreiz zivi tad būs jēga tam visam"