Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lasenbergs: ''Strādājam uz to, lai pretiniekiem būtu jādomā, kā apturēt mūs, nevis otrādi''

Lasenbergs: ''Strādājam uz to, lai pretiniekiem būtu jādomā, kā apturēt mūs, nevis otrādi''
Edgars Lasenbergs
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Jau šovakar 17:30 Olimpiskajā sporta centrā norisināsies Aldaris LBL spēle, kurā Latvijas Universitātes (LU) basketbolisti savā laukumā uzņems Barons/LDz basketbola vienību. Par to, ko komanda sagaida no šīs spēles un kā varētu veikties gaidāmajā cīņā, stāsta LU basketbolists Edgars Lasenbergs.

Pēc divu nedēļu pārtraukuma, kuru laikā aizvadīta LBL Zvaigžņu spēle, savā laukumā atgriežas LU studenti. Pēc veiksmīgās janvāra otrās puses, kad tika izcīnītas uzvaras pār "Ogre/Kumho Tyre" (90-86) un BK "Jelgava" (64-58), februāris komandai iesācies mazāk sekmīgs. Vispirms vāji uzsāktas spēles dēļ nācās kapitulēt Jēkabpilī (72-93), līdzīgas problēmas pāris dienas vēlāk vajāja arī savā laukumā pret "Jūrmala/Fēnikss" (70-93). Savukārt līdz šim pēdējā aizvadītajā cīņā lieliski tika aizvadīta tieši tās pirmā puse, kopumā gan piekāpjoties Aldaris LBL līderiem ventspilniekiem (59-82).

Ar "Barons/LDz" komandu studenti šosezon tikušies divreiz. Vispirms līdzīgā cīņā savās mājās Latvijas Universitātei nācās atzīt pretinieku pārākumu (88-98), savukārt pēcāk leģendārajā Daugavas sporta namā studenti otrajā pagarinājumā spēja uzveikt otru rīdzinieku vienību (109-101).

Pirms gaidāmās vakara spēles BK LU mājaslapai komentāru sniedza LU aizsargs Edgars Lasnebergs:

Kā Tu raksturotu Barons/LDz komandu? Ar ko tā atšķiras no citām komandām?
Pretinieku komanda noteikti spēlē citādāku basketbolu kā ierasts. Aizsardzība nav tik agresīva pa visu laukumu, taču savā laukuma galā spēlē visai labi. Uzbrukumā spēlē ļoti līdzīgi mums - spēj sabalansēt pozicionālu uzbrukumu ar ātro uzbrukumu. Īpašs droši vien ir tas, ka viņiem nav izteiktu līderu, respektīvi, ir daudz spēlētaju, kas var  izšaut. Protams, ir līderi, kam jāpievērš lielāka uzmanība aizsardzībā, kas arī ir viens no mūsu spēles uzdevumiem.

Kā Tev šķiet, kas jums spēlē varētu izdoties un kas sagādāt grūtības?
Spēlei gatavojamies tāpat kā pret jebkuru citu pretinieku. Mūsu mērķis ir  uzlabot savu spēli un tikai tad skatīties uz pretiniekiem. Strādājam uz to, lai pretiniekiem būtu jādomā, kā apturēt mūs, nevis otrādi.

Kā pats jūties pirms šīs spēles un ko no Tevis un komandas var sagaidīt?
Jūtos labi, pēc sesijas vairāk laika trenēties un domāt par basketbolu. Esam pietiekami labā formā, lai cīnītos par uzvaru. Noteikti sagaidu rezultatīvu basketbolu un kārtīgu cīņu laukumā no savas komandas.

Ko Tev nozīmē spēlēt mājas spēli?
Pretinieki bieži mūs apskauž par fanu atbalstu. Prieks, ka fani mums vēl tic, tas dod milzu enerģiju un motivāciju cīnīties. Esam parādā saviem līdzjutējiem uzvaru. Ceru, ka neliksim vairs ilgi gaidīt.

Aldaris LBL
21. feb., 17:30 | Rīgas OSC
Latvijas Universitāte – Barons/LDz
Tiešraide: bk.lu.lv

Izmantotie resursi: 
bk.lu.lv