Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts "Real" +36 pret ''Žalgiri", CSKA +35 pret "Maccabi"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

"Real" +36 pret ''Žalgiri", CSKA +35 pret "Maccabi"
Rūdijs Fernandezs ''Žalgira'' grozā sameta 20 punktus. Foto: AFP/Scanpix.

Šodien ULEB Eirolīgas ''Top 16'' septītās kārtas mačā F grupas līdervienību duelī pie uzvaras tika Maskavas CSKA, kas savās mājās ar rezultātu 100:65 apspēlēja Izraēlas superklubu Telavivas ''Maccabi''. Tikmēr E apakšgrupā Stambulas klubu divkaujā ''Fenerbahce Ulker'' ar 71:63 pārspēja ''Anadolu Efes''. Pie pārliecinošas uzvaras tika arī Madrides ''Real'', kas savu fanu priekšā sagrāva Kauņas ''Žalgiri''.

CSKA dominē un satriec ''Maccabi''

Deivida Blata trenētajai komandai šodien nevarēja palīdzēt vairāki vadošie spēlētāji (Džeimss, Tajuss un Smits(, bet CSKA un Etores Mesinas rīcībā bija optimālais kaujas sastāvs, atrašanās favorītes lomā un teju izpārdota mājas arēna. Jau no mača sākuma abas komandas spēlēja pilnīgi atšķirīgu basketbolu - mājinieki, izmantojot savu pārspēku groza apakšā, uzbrukumus virzīja caur soda laukumu - tur pārmaiņus dominēja Krstičs un Kauns, kurus ar teicamām piespēlēm apgādāja un lieliski uzbrukumu veidošanā darbojās Teodosičs un Hrjapa. Tikmēr, reaģējot uz CSKA piedāvāto aizsardzību, Izraēlas klubs lielu uzsvaru lika uz metieniem no distances, taču pēc šāda scenārija līdzīga spēle risinājās tikai mača pirmajā cēlienā (47:40). Pēc lielā pārtraukuma ''armijnieki'' konsekventi pieturējās pie spēles plāna, un tas nesa augļus - pārsvars cīņā zem groziem un lieliskā metienu precizitāte ļāva maskaviešiem savu handikapu ātri vien izdevās palielināt un turēt 15 - 18 punktu robežās līdz pat spēles beigām. Noslēgumā CSKA pārliecinoša uzvara - 100:65.

Uzvarētāju sastāvā lielisku spēli aizvadīja vairāki basketbolisti. Serbu saspēles vadītājs Milošs Teodosičs guva 22 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet produktīvākais (eff. 32) ar 10 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām, astoņām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārķertām bumbām bija krievu uzbrucējs Viktors Hrjapa. ''Maccabi'' rindās 13 punkti, sešas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles piespēles Austrālijas uzbrucējam Džo Inglsam.

Maskavas komandai šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas un sestā septiņās spēlēs (pirmā vieta F grupā). ''Maccabi'' tikmēr piedzīvoja otro zaudējumu pēdējos trīs mačos, atkrītot uz trešo vietu apakšgrupā.

''Fenerbahce'' rāpjas ārā no bedres

Pēc četriem zaudējumiem piecās spēlēs uz panākuma takas atgriezusies ''Fenerbahce Ulker'', kas šodien Stambulas derbijā ar 73:61 apspēlēja ''Anadolu Efes'' un pirmo reizi kopš novembra vidus izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs. Uzvaru Zeļko Obradoviča trenētie vīri nodrošināja tikai pēdējā ceturtdaļā, kad trīs minūtes līdz beigām uz tablo ātri ieguva desmit punktu pārsvaru. Panākums ļāvis uzlabot bilanci (3-4), taču E grupā ''Ulker'' joprojām tikai sestajā vietā (''Top 16'' kārtas mači noslēgsies aprīļa vidū).

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija horvātu aizsargs Bojans Bogdanovičs(17), bet 16 punkti un piecas atlēkušās bumbas lietuviešu uzbrucējam Linam Kleizam. ''Anadolu Efes'' rindās 15 punkti serbu spēka uzbrucējam Duško Savanovičam, bet Džamonam Gordonam 13 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles.

''Real'' viegli tiek galā ar ''Žalgiri''

Sesto zaudējumu septiņos mačos šodien piedzīvoja Kaspara Vecvagara pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris'', kas izbraukumā nespēja rast pretargumentus Madrides ''Real'' pārliecinošai spēlei - 72:108. Mājinieki jau pirmajā puslaikā iekrāja 23 punktu pārsvaru un apgriezienus nemazināja līdz spēles beigām. Cīņas izskaņā ''Real'' basketbolisti parūpējās par saviem skatītājiem un vairākas spilgtas epizodes pārvērta skaistā aizsardzības-uzbrukuma paraugdemonstrējumā - video ar ''Real'' tunisiešu centru Salahu Mejri galvenajā lomā (bloķēts metiens un bumbas trieciens grozā no augšas) iespējams aplūkot šeit.

Uzvarētājiem seši spēlētāji guva vismaz 11 punktus, bet rezultatīvākais ar 20 bija Rūdijs Fernandezs. 15 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas Serhio Jula rēķinā. ''Žalgirim'' 21 punktu guva amerikāņu aizsargs Džastins Dentmons.

F apakšgrupa

VKomandaUZ
1.CSKA61
2.Real61
3.Maccabi52
4.Lokomotiv34
5.Galatasaray34
6.Bayern34
7.Zalgiris16
8.Partizan16

E apakšgrupa

VKomandaUZ
1Barcelona70
2.Emporio Armani43
3.Olympiacos43
4.Panathinaikos43
5.Unicaja34
6.Fenerbahce34
7.Anadolu Efes25
8.Laboral Kutxa16

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +3 [+] [-]

, 2014-02-21 19:49, pirms 10 gadiem
100 punkti pret Maccabi, iespaidīgi!
Lēnā garā bet arī CSKA uzņem formu.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-21 19:59, pirms 10 gadiem
+35! Nereāli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-21 23:45, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nu žalgira spēle jāliek zem 18 +
Spēles gaitā bija + 50 Real, smagi smagi
Loko vienu brīdi 2 ceturdaļā bija +20, beigās pārliecinoši zaudēja