Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kleiza: "Iespējams, esmu aizvadījis pēdējo spēli Lietuvas kreklā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kleiza: "Iespējams, esmu aizvadījis pēdējo spēli Lietuvas kreklā"
Lins Kleiza 2013. gada Eiropas čempionāta finālā
Foto: AP/Scanpix

"Es mīlu savu valsti. Es centos tai dot visu, kas man bija, un darīju to daudzu gadu garumā. Pārstāvēt savu valsti ir liels gods," Lietuvas basketbola valstsvienības un "Fenerbahce Ulker" uzbrucējs Lins Kleiza sarunā ar FIBA Europe žurnālistu Dimitri Kontos atklāj, ka, iespējams, jau aizvadījis pēdējo spēli izlases kreklā.

Kleiza valstsvienībā spēlēja kopš 2006. gada Pasaules čempionātā Japānā. Karjeras laikā viņš palīdzēja Lietuvai izcīnīt trīs medaļas – sudrabu 2013. gada Eiropas čempionātā Slovēnijā, bronzu 2007. gada Eiropas čempionātā Spānijā un bronzu 2010. gada Pasaules čempionātā Turcijā.

Pirms finālturnīra Slovēnijā lietuviešu līdzjutēji laikraksta “Lietuvos rytas” aptaujā apliecināja, ka par izlases līderi uzskata tieši Kleizu, piešķirot viņam 44% balsu. Lai gan turnīra sākums uzbrucējam izdevās smagnējs, turpinājumā viņš pārādīja labāko sniegumu un tika iekļauts Eiropas čempionāta simboliskajā piecniekā.

“Iespējams, tā bija pēdējā vasara, kad pārstāvēju valstsvienību,” teica Kleiza. “Vairs neesmu tik jauns, tāpēc šis var izrādīties grūts lēmums. Protams, turpinu šaubīties, jo sezona vēl būs gara un negribu pieņemt tādu lēmumu tieši tagad. Jā, izšķiršanās būs ļoti grūta, taču mums ir daudz jaunu un labu spēlētāju, kuri varētu pārņemt līdera grožus.”

Kleiza savainojuma dēļ izlaida vienīgi Eiropas čempionātu Lietuvā, kur mājinieki ceturtdaļfinālā negaidīti zaudēja Maķedonijai. Nav noslēpums, ka spēlētājam nav izveidojušās labas attiecības ar valstsvienības pašreizējo galveno treneri Jonu Kazlausku, kurš bauda federācijas prezidenta Arvīda Saboņa uzticību. Kazlausks aizveda lietuviešus līdz piektajam Eiropas finālam (1937, 1939, 1995, 2003, 2013), taču izšķirošajā spēlē komanda atzina Francijas pārākumu.

“Bez jautājumiem, tas kļuva par sāpīgāko zaudējumu manā karjerā. Bija ļoti grūti to pieņemt un tā ir joprojām. Nenospēlējām pietiekami labi. Sudraba medaļa ir laba, taču mums radās iespēja paņemt zeltu un bijām tik tuvu. Spēlējām godam, taču izsējām visu dažās minūtēs. Komanda, kura uzvar, vienmēr ir pelnījusi medaļu, savādāk nevar būt. Viņi to gribēja un nopelnīja. Kā mēs varējām to pelnīt, ja tā spēlējām?”

Spēles pirmajā trešdaļā Kleiza sameta 16 punktus, izvirzot Lietuvu vadībā ar 29:27. Turpinājumā viņš tika nomainīts. Francija veica 5:23 izrāvienu un pārsvaru vairāk neatdeva, izcīnot pirmo titulu valsts vēsturē.

No septembra beigām Kleiza pārstāv Stambulas lielklubu “Fenerbahce Ulker”, kur spēlē leģendārā trenera Žeļko Obradoviča vadībā. “Man nepietrūkst NBA. Priecājos, ka varu spēlēt basketbolu un darīt to izcilā klubā. Nav starpības, basketbols ir te un tur. Kamēr turpinu darīt to, kas man sagādā prieku, ko vairāk varu vēlēties?”

Izmantotie resursi:
Kleiza: EuroBasket Was Toughest Loss | FIBA...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 21:25, pirms 10 gadiem
Tiešām lielisks spēlētājs. Viens no maniem favorītspēlētājiem.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-21 21:28, pirms 10 gadiem
Es domāju,ka Kleiza tomēr sapratīs,ka viņš varētu aizvadīt vēl trīs gadus izlase,jo vairs 2gadi līdz olimpiādei.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 21:31, pirms 10 gadiem
Lietuvas leģenda, ne velti, Kobe izteicis par viņu labus komplimentus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 23:13, pirms 10 gadiem
Mjāāā..,nav joka lieta,nākamgad jau 30 gadi būs! Vecmeistaru vecmeistars! Es domāju,ka ir jāmet miers! Lietuvas fani sapratīs! Leišiem jau tālu līdzīgi piemēri nav jāmeklē,viņiem kaimiņos ir viens čalis kurš vēl stipri ātrāk ir uzlicis mīksto izlasei!

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 23:34, pirms 10 gadiem
gii1981 rakstīja: Mjāāā..,nav joka lieta,nākamgad jau 30 gadi būs! Vecmeistaru vecmeistars! Es domāju,ka ir jāmet miers! Lietuvas fani sapratīs! Leišiem jau tālu līdzīgi piemēri nav jāmeklē,viņiem kaimiņos ir viens čalis kurš vēl stipri ātrāk ir uzlicis mīksto izlasei!
Tavs salīdzinājums nevietā, Kleiza visu mūžu ir palīdzējis izlasei, gan jauniešu komandās, gan pieaugušās. Mazas traumas sakrājās un vajag arī tīri fiziski kādreiz paņemt vairāk spēkus no vasaras, grūti to izdarīt ja izlasē vien spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 00:07, pirms 10 gadiem
gii1981 rakstīja: Mjāāā..,nav joka lieta,nākamgad jau 30 gadi būs! Vecmeistaru vecmeistars! Es domāju,ka ir jāmet miers! Lietuvas fani sapratīs! Leišiem jau tālu līdzīgi piemēri nav jāmeklē,viņiem kaimiņos ir viens čalis kurš vēl stipri ātrāk ir uzlicis mīksto izlasei!
Nu itkā no vienas puses varētu piekrist, 29 gadi tomēr jau nav nekāds vēl baigais vecums, kad jau jāsāk domāt par karjeras beigām, bet nu leišu fani to pilnīgi noteikti sapratīs, jo gribi-negribi, profesionāls sports nav viegls kaut vai tīri emocionāli. Ja ģimenei bieži jāmaina dzīvesvieta, ja tēvs/vīrs kopā apmēram 3 mēnešus ir izbraukumos un atbrauc mājās arī nakts vidū... nu ja vēl vasaras aizņem izlase, tad var saprast. Gribās jau atvaļinājumā aizbraukt ar tuvajiem. Un Lietuvai noteikti nav jāraud par to, ka kurš tad tagad spēlēs, ar talantiem viņiem problēmu noteikti nav un kāds jau sapratīs, ka tagad niša ir brīva uz līdera godu un ir visas iespējas to katram iegūt!

Kā spēlētājs - visu cieņu. Vienmēr paticis, ne vien tāpēc, ka ir meistarīgs, bet tieši ar līdera dotībām un to, cik gudri vienmēr nospēlē!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 00:16, pirms 10 gadiem
Izskatās šobrīd stipri jocīgi ar to savu frizūru, un pēc katras darbības tā matu piekārtośana aiz ausįm...