Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns rezultatīvākais Bonnā, "Bilbao" pirmā uzvara Eirokausā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bertāns rezultatīvākais Bonnā, "Bilbao" pirmā uzvara Eirokausā
Dairis Bertāns: 15 punkti un uzvara Bonnā
Foto: Bilbao Basket

Otrdien, 20. oktobrī, sākās Eirokausa otrās kārtas spēles basketbolā. Dairis Bertāns un "Bilbao Basket" izbraukumā Vācijā svinēja pirmo panākumu, savukārt Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētais klubs "Reggio Emilia" nenoturēja pirmajā puslaikā iegūto pārsvaru pret "Alba Berlin".

Alba Berlin 82, Reggio Emilia 76

“Reggio Emilia” (1-1) otrdien viesojās vienā no labākajām Eiropas arēnām – “Mercedes Benz” arēnā Berlīnē, kurā pēc nepilniem septiņiem mēnešiem risināsies “Turkish Airlines” Eirolīgas “Četru fināls”. Kā ierasts, “Alba Berlin” (1-1) atbalstīja daudzi tūkstoši līdzjutēju.

Itālijas Superkausa ieguvēji pirmajā puslaikā ieguva iniciatīvu, pateicoties Pjetro Aradori un Ahiles Polonāras lieliskajam sniegumam. Sevišķi iespaidīgs uzbrukumā bija Polonāra, līdz puslaikam realizējot 4 no 4 tālmetieniem. Divatā ar Aradori viņi guva 30 punktus, bet teicamās sekmes tālmetienos (2/8 pret 7/16, tai skaitā viens Siliņam) palīdzēja puslaiku noslēgt savā labā – 40:45.

Pēc pārtraukuma “Aradori un Polonāras ēra” bija galā. Pieaugoša mājinieku uzmanība aizsardzībā un veiksmes izsīkums perimetrā pakāpeniski nosvēra svaru kausu Berlīnes kluba labā. Trešā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti – 61:61, bet “albatrosu” spiediens turpinājās. Amedeo Della Valle un Ojārs Siliņš vēl divas reizes izvirzīja Redžo vadībā, taču mājinieki ceturtdaļas vidū atbildēja ar 8:0 izrāvienu – 75:68. Galotnē viesi vairāk nespēja pietuvoties.

Ojārs Siliņš 18:56 minūtēs guva sešus punktus (2p 1/1, 3p 1/2, 1p 1/2), divas reizes kļūdījās, saņēma trīs personiskās piezīmes, izprovocēja vienu pārkāpumu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Artūrs Strautiņš tika pieteikts spēlei, bet laukumā netika.

Pārējās cīņas B grupā risināsies trešdien. Itālijas “Enel Basket” (0-1) mājās tiksies ar Francijas klubu “Le Mans Sarthe” (0-1), bet Anžejs Pasečņiks un “Gran Canaria” (1-0) savā laukumā uzņems Vācijas pārstāvjus “MHP Riesen Ludwigsburg” (1-0). Salinieki panākuma gadījumā kļūs par vienīgajiem līderiem.

Telekom Baskets Bonn 81, Bilbao Basket 90

Basku zemes klubs parādīja, ar ko atšķiras vidusmēra ACB līgas komanda no Bundeslīgas komandas, uzspiežot mājiniekiem daudz intensīvāku aizsardzību. Bilbao dominance pirmajā puslaikā neaprobežojās ar izprovocētām kļūdām un ātrām pretuzbrukumiem, jo viesi labāk cīnījās arī zem groziem. Pievienojot Daira Bertāna precīzos tālmetienus, puslaikā iegūts 16 punktu pārsvars – 33:49.

Otrajā puslaikā cīņa kļuva līdzīgāka, taču “Bilbao” vadības grožus no rokām neizlaida. Pēc nospēlētas pusstundas viesiem joprojām bija divciparu pārsvars – 55:66. Izšķirošajās desmit minūtēs Bonnas spēlētāji pastiprināja spiedienu soda laukumā un, par spīti Dirka Madriča nesportiskajai piezīmei, gandrīz noķēra sāncenšus (71:74 un 73:76). Mājinieku izrāvienu pārtrauca Bertāna divpunktnieks, bet atlikušajās piecās minūtēs Bilbao nosargāja uzvaru.

Dairis Bertāns 20:03 minūtēs kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Bilbao sastāvā. Aizsargs guva 15 punktus (2p 2/3, 3p 3/5, 1p 2/2), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi kļūdījās, pārķēra vienu bumbu, saņēma trīs personiskās piezīmes, izprovocēja divus pārkāpumus, ieguva labāko +/- rādītāju 20 un nopelnīja lietderības koeficientu 12.

A grupas cīņas turpināsies trešdien. Parīzes apgabala klubs “JSF Nanterre” (1-0) mājās uzņems Ronalda Zaķa pārstāvēto Ļubļanas vienību “Union Olimpija” (1-0), bet Itālijas komanda “Dolomiti Trento” (0-1) mērosies spēkiem ar “EWE Baskets Oldenburg” (0-1) no Vācijas.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-20 22:48, pirms 9 gadiem
Bertāns vnk bliež.... žēl, ka jaunākajam problēmas

  +6 [+] [-]

, 2015-10-20 22:49, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Bertāns tā neplosījās EČ, ļoti viņa pietrūka tur.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-20 23:03, pirms 9 gadiem
Kad Davis atgriezisies laukuma?

  +2 [+] [-]

, 2015-10-20 23:07, pirms 9 gadiem
izlasē viņam bija jābūt par līderi, bet klubā viņš spēlē 3-4 vijoli, līdz ar to mazāk uzmanības viņam -> vairāk brīvu metienu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja