Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" jau ceturtais treneris sezonā - ar komandu strādās Pačesas

Andrejs Siliņš

"Rytas" jau ceturtais treneris sezonā - ar komandu strādās Pačesas
Toms Pačesas
Foto: bc.lrytas.lt

Lietuvas vicečempione basketbolā Viļņas "Lietuvos Rytas" nolīgusi jaunu galveno treneri - komandu turpmāk vadīs pašmāju speciālists Toms Pačesas, kurš pēdējos gados bija VTB Jaunatnes līgas direktors.

44 gadus vecais Pačesas pēc 13 sezonu garās spēlētāja karjeras, kuras laikā kļuva par olimpiskās bronzas medaļnieku (1996), 2007. gadā kļuva par "Asseco Prokom" treneri-asistentu, bet vēlāk piecas sezonas vadīja Polijas komandu, kamēr tā startēja ULEB Eirolīgā. Tā arī bijusi līdz šim vienīgā Pačesa pieredze trenera arodā, jo vēlāk speciālists strādāja dažādās VTB līgas struktūrās. Līgumu ar "Rytas" Pačesas noslēdzis līdz šīs sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu.

"Rytas" iesākusi vienu no starptautiskajā arēnā neveiksmīgākajām sezonām kluba pastāvēšanas vēsturē. Eiropas kausa izcīņā komanda izcīnīja divas uzvaras desmit spēlēs un palika pēdējā vietā E grupā, otro reizi pēdējo sešu sezonu laikā nespējot pārvarēt starptautiskā turnīra pirmo kārtu (2012./2013. gada sezonā netika ārā no grupas Eirolīgā). Lietuvas čempionātā gan ar 11 uzvarām 13 spēlēs otrā vieta aiz "Žalgira".

Pačesas tehniski ir jau ceturtais "Rytas" treneris šosezon - darbu sāka argentīnietis Marcelo Nikolā, pēc viņa atlaišanas par pagaidu treneri tika iecelts Aurims Jasiļonis, bet arī viņš tika nomainīts (!) un par pagaidu treneri iecēla Arvīds Gronskis. Līdz beidzot par galveno treneri tagad kļuvis Pačesas.

"Rytas" regulāri izcēlusies ar treneru maiņām sezonas gaitā, pēdējās sešās sezonās vienīgais, kurš noturējies no sākuma līdz beigām, bijis serbu speciālists Aleksandrs Džikičs. Četrās no pēdējās sešās sezonām nomainījušies vismaz trīs (!) treneri, bet pirmoreiz sezonas gaitā komandu vadīs četri dažādi speciālisti.

Izmantotie resursi:
BC „Lietuvos rytas“ - BC „Lietuvos rytas“

     [+] [-]

, 2015-12-17 14:11, pirms 8 gadiem
Rytas vēl lielāki klauna par Rīgas Pelevau maisa klubu!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-17 14:20, pirms 8 gadiem
4 treneris un sezona knapi pusē! Lielāks teātris nekā ar Vefu. Ja 3 treneri neko nedod, tad varbūt vadība, vai spēlētāji nav īstie.

     [+] [-]

, 2015-12-17 15:17, pirms 8 gadiem
Un vienu brīdi te vēl kāds minēja, ka Bagijs varētu būt Rytas..

     [+] [-]

, 2015-12-17 15:37, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Un vienu brīdi te vēl kāds minēja, ka Bagijs varētu būt Rytas..
Tas būtu solis atpakaļ karjerā

     [+] [-]

, 2015-12-17 16:52, pirms 8 gadiem
nez Vilna Savickis ar nav kads mazakuma akcionars..diktam logisks domu gajiens jau ceturto treneri