Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Fergusons: "Parunāju ar Jangu par viņa pendelēm"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Fergusons: "Parunāju ar Jangu par viņa pendelēm"
Ešlijs Jangs lido
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas līdevienības "Manchester United" galvenais treneris atklājis, ka ir "pārmijis dažus vārdus" ar Ešliju Jangu par pussarga pēdējās trīs spēlēs ar simulēšanu nopelnītajām divām "pendelēm".

Pēc Janga aktiermākslas paraugdemonstrējumiem 8. aprīļa spēlē "United" ieguva "pendeli" pret QPR (2:0). Pie tam Jangs parūpējās arī par to, lai tiesnesim šķistu, ka jānoraida londoniešu aizsargs Šons Derijs.

Nedēļu vēlāk Jangs izcēlās atkal, piemuļķot tiesnešus spēlē pret savu bijušo komandu "Aston Villa" (4:0). Abās pieminētajās spēlēs Janga nopelnītos 11 metru soda sitienus realizēja Veins Rūnijs, ieliekot pamatus vēlāk gūtajām komfortablajām uzvarām.

"Man ar viņu bija saruna. Jangs saprot, kāpēc tāda bija nepieciešama. Cerams, ka pēc šīs sarunas būs labas pārmaiņas," situāciju ar savu futbolistu komentēja Alekss Fergusons.

"United" leģenda Braiens Robsons uzskata, ka Janga uzvedība viņu nākotnē var iegāzt, jo tiesneši nevēlēsies piešķirt 11 metru sitienus, pat ja patiešām būs pārkāpumi pret Jangu.

Četras kārtas pirms Premjerlīgas sezonas beigām "United" ir piecu punktu pārsvars pār "City". Abas titula pretendentes savus nākamos mačus aizvadīs svētdien – "United" savās mājās uzņems "Everton", bet "City" viesosies pie pastarītes "Wolves".

Izmantotie resursi:
Telegraph.co.uk - Telegraph online, Daily...

1 2 61 komentārs

  -1 [+] [-]

, 2012-04-20 12:41, pirms 12 gadiem
Klaunu neizmainīsi.

  +8 [+] [-]

, 2012-04-20 12:57, pirms 12 gadiem
Fergusons domā pareizi. Žēl, ka šādas sarunas nebija ar CR7, tad varbūt portugāļa reputācija šobrīd būtu pavisam citādāka. Janga gadījumā viss vēl ir labojams. Tiešām talantīgs čalis. Lai veicas!

  +6 [+] [-]

, 2012-04-20 13:03, pirms 12 gadiem
Man vispar šķioet, ka reāli neviens simulēšanu futbolā negrib izskaust. Un tas ir skumīgi, jo tiešām daudziem cilvēkiem ,kuri ar futbolu ir sveši, šis sporta veids asociējas tikai ar daivošanu.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 13:10, pirms 12 gadiem
Jakalo rakstīja: Klaunu neizmainīsi.
Komentēja lietotājs ar A. Kerča bildi avatarā.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-20 13:19, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Man vispar šķioet, ka reāli neviens simulēšanu futbolā negrib izskaust. Un tas ir skumīgi, jo tiešām daudziem cilvēkiem ,kuri ar futbolu ir sveši, šis sporta veids asociējas tikai ar daivošanu.
Patiesībā tas nav nemaz tik vienkārši kā sākotnēji varētu šķist. Iesaku paklausīties ~15min garu G.Nevilla analīzi par Youngu un daivošanu vispār - lai arī pāris vietās varētu ar viņu pastrīdēties, taču kopumā viņš runā ļoti pareizi:

Gary Neville Masterclass on diving Sky MNF
...
(kvalitāte nav tā labākā, taču šoreiz tas nav tik svarīgi)
Slēpts komentārs: JaNeRs

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 13:25, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Man vispar šķioet, ka reāli neviens simulēšanu futbolā negrib izskaust. Un tas ir skumīgi, jo tiešām daudziem cilvēkiem ,kuri ar futbolu ir sveši, šis sporta veids asociējas tikai ar daivošanu.
Tas ir tikpat aprobežoti kā domāt, ka Hokejs ir kaušanās uz ledus..

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 13:25, pirms 12 gadiem
JaNeRs rakstīja: Tieši tādēļ Itāļu futbols man nepatīk, kaut arī viņu spēles stils ir viens no tehniskākajiem un skatāmākajiem...Bet nu tā vārtīšanās pa zāli pie katra kontakta ir par traku.
Tu esi kādreiz spēlējis futbolu?

  -3 [+] [-]

, 2012-04-20 13:27, pirms 12 gadiem
Leons no ugunsgrēka arī tagad var pelnīt citronus futbolā, jo spēj meistarīgi notēlot jebkuru situāciju!

     [+] [-]

, 2012-04-20 13:29, pirms 12 gadiem
Jakalo rakstīja: Klaunu neizmainīsi.
tev biksees klauns....

  -2 [+] [-]

, 2012-04-20 13:31, pirms 12 gadiem
angelos33 rakstīja: Tas ir tikpat aprobežoti kā domāt, ka Hokejs ir kaušanās uz ledus..
piedod, bet futbolā simulē daudz biežāk, nekā hokejā kaujas!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 13:48, pirms 12 gadiem
keisx_89 rakstīja: Patiesībā tas nav nemaz tik vienkārši kā sākotnēji varētu šķist.
Bet ir tieši tik vienkārši. Par simulāciju ir jāsoda pēc spēlēm un punkts. Ja arī kādreiz sodīs kādu, kas nebūs pelnījis, tas būs laba mērķa vārdā. Diskvalifikācija liks domāt 2x pirms daivošanas. Tāpat ir jāsoda par pārmērīgu vāļāšanos uz zemes. Tas ir smieklīgi, ka pie katra kontakta, pat niecīgākā, ir jāķer kāja un jālej krokodila asaras. Viss tas teātris šo sportu ir padarījis diezgan pretīgu (un nevajag pārprast, es futbolu esmu gatavs skatīties no rīta līdz vakaram). Vajag ņemt piemēru no NBA kur perfekti tika izskausta strīdēšanās ar tiesnešiem. Jā, arī tur tika piešķirti daudzi sodi pārspīlēti un nevietā, bet tas atmaksājās ilgtermiņā un tgd var skatīties spēli nevis minūti garas diskusijas ar tiesnesi vai necieņas izrādīšanu. Diemžēl tas nenotiek un katrs kurš grib krīt un gāžās pie mazākās izdevības un būsim reāli, tā arī ir kā daži te saka, futbola reputācija ir katastrofāla saistībā ar šo tēmu.
Slēpts komentārs: Bigijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-20 14:16, pirms 12 gadiem
Šis NAV Fergija viedoklis: ''Pēc Janga aktiermākslas paraugdemonstrējumiem 8. aprīļa spēlē "United" ieguva "pendeli" pret QPR (2:0). Pie tam Jangs parūpējās arī par to, lai tiesnesim šķistu, ka jānoraida londoniešu aizsargs Šons Derijs.

Nedēļu vēlāk Jangs izcēlās atkal, piemuļķot tiesnešus spēlē pret savu bijušo komandu "Aston Villa".

Absolūti aizspriedumains raksts!!! Un man tak pofig par + vai -. Mācaties lasīt un daži arī rakstīt!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 14:27, pirms 12 gadiem
Paldies par linku! Tiešām forša analīze!

keisx_89 rakstīja: Patiesībā tas nav nemaz tik vienkārši kā sākotnēji varētu šķist. Iesaku paklausīties ~15min garu G.Nevilla analīzi par Youngu un daivošanu vispār - lai arī pāris vietās varētu ar viņu pastrīdēties, taču kopumā viņš runā ļoti pareizi:

Gary Neville Masterclass on diving Sky MNF
...
(kvalitāte nav tā labākā, taču šoreiz tas nav tik svarīgi)

     [+] [-]

, 2012-04-20 14:27, pirms 12 gadiem
Ta ir jāmāk. Un viņiem Ārzemēs tas ir tik ļoti izteikts viņiem pat to māca simulēt.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 14:36, pirms 12 gadiem
Bigijs rakstīja: Šis NAV Fergija viedoklis: ''Pēc Janga aktiermākslas paraugdemonstrējumiem 8. aprīļa spēlē "United" ieguva "pendeli" pret QPR (2:0). Pie tam Jangs parūpējās arī par to, lai tiesnesim šķistu, ka jānoraida londoniešu aizsargs Šons Derijs.

Nedēļu vēlāk Jangs izcēlās atkal, piemuļķot tiesnešus spēlē pret savu bijušo komandu "Aston Villa".

Absolūti aizspriedumains raksts!!! Un man tak pofig par + vai -. Mācaties lasīt un daži arī rakstīt!
Ceru nekad nepiedzīvot dienu, kad žurnalisms ir bez viedokļa - sausu faktu atspoguļojums (šeit gan arī es neteiktu, ka ir kkas aizspriedumains vai nepaties). Turklāt, paskaties apkārt pasaulei, ESPN, Eurosport utt jangu sauc par daiveri kurš ir jādiskvalificē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-20 14:54, pirms 12 gadiem
budd rakstīja: Ceru nekad nepiedzīvot dienu, kad žurnalisms ir bez viedokļa - sausu faktu atspoguļojums (šeit gan arī es neteiktu, ka ir kkas aizspriedumains vai nepaties). Turklāt, paskaties apkārt pasaulei, ESPN, Eurosport utt jangu sauc par daiveri kurš ir jādiskvalificē.
Tas jau arī ir pārspīlējums. Es arī neesmu sajūsmā par to. MU pretinieki sauc par daivošanu. Es saucu par pārāk teatrālu krišanu pie nelieliem pārkāpumiem. Tieši tāpēc arī SAF ru nā ar Jangu. Mu NEKAD nav bijis daiveru klubs un Fergijs negrib, lai tādi viņam būtu arī tagad. Tas arī ir viņa viedoklis. Bet nevis Bērziņa teksti - PIEMUĻĶOT TIESNEŠUS, AR SIMULĒŠANU vai PAPŪLĒJĀS, LAI TIESNESIM ŠĶISTU, KA JĀNORAIDA. Nu kamoon!!! Atliksim malā emocijas un personīgās emocijas. Ļoti ceru, ka Jangs sapratīs savu kļūdu un labosies, jo viņš ir labs spēlētājs.

     [+] [-]

, 2012-04-20 14:59, pirms 12 gadiem
budd rakstīja: Bet ir tieši tik vienkārši. Par simulāciju ir jāsoda pēc spēlēm un punkts.
Skan, protams, pareizi - šķietami labs risinājums, taču diezgan šaurs. Manā skatījumā te rodas 3 problēmas:

a) kas otrai komandai tiek no spēlētāja diskvalifikācijas? Tātad pilnīgas objektivitātes nav, risinājums ir tikai daļējs.
b) piemērs: Tevezs saņem dzelteno kartīti pret Norviču par "it kā" daivu, lai gan faktiski saņem sitienu pa kāju un ir pelnījis iegūt 11m soda sitienu. Pēc spēles nevienu nesodīs, diskvalifikāciju nevienam nedos - labākajā gadījumā atcelta dzeltenā (nezinu, kādi noteikumi ir EPL un cik tas reāli).
c) ja soda par simulāciju, tad droši vien uz fiksētu spēļu skaitu? Ja tā, tad kā vērtēt Younga daivu? Te es piekritīšu Nevillam: formāli tā ir pendele, taču tajā pašā laikā tas ir daivs. Ja (!!!) sodīt, tad uz cik? Vai 3 spēļu DSQ nebūtu par daudz situācijai, kurā kontakts bija?

Varbūt tikai man tas izklausās sarežģīti, taču te viennozīmīgas atbildes es neredzu - uzskatu, ka spēlētāju diskvalificēšanai pēc spēlēm ir gan plusi, gan mīnusi - kopumā tas ir uzlabojums pašreizējai sistēmai, taču ne pārāk liels.

Kā man izskatās, labāks variants ir 4. tiesnesis, kuram uzreiz pieejams atkārtojums un kurš, sazinoties ar galveno, spēj sniegt, iespējams, objektīvāku skatījumu uz epizodi.

  -3 [+] [-]

, 2012-04-20 15:09, pirms 12 gadiem
inis rakstīja: Izlasi angliski īpaši trulais Mū faneli... News
Photos
Videos
Fantasy
Dugout
Premier League
Championship
L1
L2
SPL
Euro 2012
Champions League
Europa League
More

Premier League - Ferguson speaks to Young over 'diving'

Fri, 20 Apr 09:04:00 2012

Email
Print

Sir Alex Ferguson has "had a word" with Ashley Young amid diving accusations that have been levelled against the Manchester United winger.

Ashley Young in diving
Related links

Parker: Ban divers like Young
McLeish bemoans Young penalty
FA rejects QPR's Derry appeal
Bet on Football - Get £25 Free

For the last two weekends, Young has received severe criticism for going down too easily to earn his side penalties.

United legend Bryan Robson has warned the former Aston Villa man that it may come back to haunt him as referees may be reluctant to award him spot-kicks in the future.

And Ferguson has confirmed he has spoken to the winger about the situation.

"I have had a word with Ashley," said Ferguson.

"He understands where we are coming from. Hopefully it makes a difference."

Young was criticised for going to ground as he won an early penalty in the 4-0 win over his former club last weekend.

And the week before he was involved as QPR captain Shaun Derry was sent off after conceding a penalty in United’s 2-0, with replays showing Young was offside and had made the most of minimal contact.
PA Sport / Eurosport
Pirmkārt, padomā, kā tu runā un ar ko... Esmu 2x vecāks par tevi un nemētājos ar apvainojumiem. Seja tu diez vai man ta pateiktu. Otrkārt - pats izlasīji? Kur kaut viens vārds, ka viņš tēloja un daivoja? Teksts ir par to, ka SAF viņu kritizēja un skarbi aprunājās. Izlasi pats, ja jau liec tekstu. Un iesaku paskatīties Gary Neville sižetu diskusijas sākumā. Izcils viedoklis: Penalty - YES! Diving - YES! Pats galvenais - pārkāpumi IR!!! Ne reizi viņš nav kritis bez pārkāpuma un visi 11m ir PAMATOTI un PAREIZI! Diskusija un strīdi ir par krišanas vaidu, bet tas jau ir kas cits!

     [+] [-]

, 2012-04-20 15:10, pirms 12 gadiem
keisx_89 rakstīja: Patiesībā tas nav nemaz tik vienkārši kā sākotnēji varētu šķist. Iesaku paklausīties ~15min garu G.Nevilla analīzi par Youngu un daivošanu vispār - lai arī pāris vietās varētu ar viņu pastrīdēties, taču kopumā viņš runā ļoti pareizi:

Gary Neville Masterclass on diving Sky MNF
...
(kvalitāte nav tā labākā, taču šoreiz tas nav tik svarīgi)
Izcili! Gary arī pats nekad nav bijis mīkstais un pasaka kā ir! Pielīgi piekrītu viņa viedoklim.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-20 15:27, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Fergusons domā pareizi. Žēl, ka šādas sarunas nebija ar CR7, tad varbūt portugāļa reputācija šobrīd būtu pavisam citādāka. Janga gadījumā viss vēl ir labojams. Tiešām talantīgs čalis. Lai veicas!
Beidzot kāds sakarīgs komentārs no tevis. Apsveicu

     [+] [-]

, 2012-04-20 15:30, pirms 12 gadiem
angelos33 rakstīja: Tu esi kādreiz spēlējis futbolu?
Kāds sakars ir šim jautājumam ar manis teikto?

     [+] [-]

, 2012-04-20 15:30, pirms 12 gadiem
keisx_89 rakstīja: Skan, protams, pareizi - šķietami labs risinājums, taču diezgan šaurs. Manā skatījumā te rodas 3 problēmas:
Nenoliedzami tam ir savi mīnusi un galvenais no tiem - izkontrolēt kurš patiešām ir simulējis kurš nē, bet, kā jau es teicu, nu nebūs tā nekāda traģēdija, ja kādam iedos nepamatotu sodu.
Un tas, ka tas neko nedos komandai, kas konkrētajā gadījumā ir cietusi, tas ir mazsvarīgi. Jo ilgtermiņā tāpat tā komanda iegūs, jo nākamreiz vnk šāda gadījuma nebūs. + te nav runa (no manas puses) par to, ka tā simulēšana dod priekšrocību, bet par to, ka to vajag izskaust saknē, jo tā vnk nevar darīt un tā nomelno šo sporta veidu kā tādu nevis tikai konkrēto spēli.

Katrā ziņā, es domāju, sodīšana ar spēļu diskvalifikāciju ir pats labākais veids kā to atrisināt. Par vārtīšanos, argumentēšanu ar tiesnešiem naudas sodi un kārtīgs daivs - vismaz 1 spēles diskābelis. Manuprāt rezultāts būtu teju momentāls un treneris sistu pa galvu Riberī katru reizi, kad viņš izdomā kaut paklupt nevietā (tikai piemērs) un ātri vien tā lieta pārtrauktos. + varbūt vēl klubam vajadzētu kādu naudas sodu, sak, lai arī tie parūpējas par to, lai viņu spēlētāji tādu h**** nedara.

     [+] [-]

, 2012-04-20 15:32, pirms 12 gadiem
Gueardiola un Mourinjo laikam nekad netaisās šadas sarunas piekopt...
un pieļauju ka nedēļas nogalē mūs sagaida kārtējais - Trakisimulējošais ElKlasiko

  -1 [+] [-]

, 2012-04-20 15:42, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Fergusons domā pareizi. Žēl, ka šādas sarunas nebija ar CR7, tad varbūt portugāļa reputācija šobrīd būtu pavisam citādāka. Janga gadījumā viss vēl ir labojams. Tiešām talantīgs čalis. Lai veicas!
ko tu vari ņemties ar savu CR7, rodas iespaids,ka futbolu pēdējoreiz skatījies 5 gadus atpakaļ un joprojām raksti tos pašus iespaidus. starp tiem,kas kaut ko arī tagadnē skatās, ar viņa reputāciju viss ir kārtībā, bet kāda tā reputācija ir starp pārējiem - zini,galīgi nav svarīgi. Ne jau katrai tirgus tantiņai jāizpatīk.
Tavs riberī otrdien sita pušu visu real komandu kopā ņemtu (kurā,kā zināms, CR nav starp top simulantiem), bet tu te gribi savu reputāciju uzspiest.

     [+] [-]

, 2012-04-20 15:44, pirms 12 gadiem
ZinedinZidane rakstīja: Gueardiola un Mourinjo laikam nekad netaisās šadas sarunas piekopt...
un pieļauju ka nedēļas nogalē mūs sagaida kārtējais - Trakisimulējošais ElKlasiko
nu ja rezultāts turēsies normāls, tās būs drausmas,piekrītu domāju,ka teātris gaidāms no tiem,kam vairāk ūdens smelsies mutē - ja barca būs priekšā,tad real taisīs jokus. un otrādi.

     [+] [-]

, 2012-04-20 15:46, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Fergusons domā pareizi. Žēl, ka šādas sarunas nebija ar CR7, tad varbūt portugāļa reputācija šobrīd būtu pavisam citādāka. Janga gadījumā viss vēl ir labojams. Tiešām talantīgs čalis. Lai veicas!
nākošreiz paintresējies vairāk, Fergusons tieši bija tas kurš pēc eiropas čempionāta Ronaldo pierunāja un teica lai viņš nesimulē!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 15:46, pirms 12 gadiem
Gary Neville: Andy Carroll's dive made me laugh...

Manuprāt objektīvs G.Nevila teksts par daivošanu futbolā un kā tas ir nonācis līdz EPL. Iesaku izlasīt kam tēma interesē Bet Jangam pēdējais laiks beigt tā uzvesties.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 15:53, pirms 12 gadiem
Ciklop rakstīja: nākošreiz paintresējies vairāk, Fergusons tieši bija tas kurš pēc eiropas čempionāta Ronaldo pierunāja un teica lai viņš nesimulē!
Un kāpēc tad mēs starp Ronaldu un simulācijām liekam vienlīdzības zīmi? Laikam jau neizdevās "pierunāt". Cerams, ka ar Jangu veiksies labāk.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 15:54, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Beidzot kāds sakarīgs komentārs no tevis. Apsveicu
Paldies! Gaidu ko līdzīgu arī no Tevis

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 15:58, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: Tavs riberī otrdien sita pušu visu real komandu kopā ņemtu (kurā,kā zināms, CR nav starp top simulantiem), bet tu te gribi savu reputāciju uzspiest.
Kā jau teicu, Riberī "Real" komandā simulāciju ziņā nebūtu pat TOP3, un pat Robens (lielākais simulants "Bayern") nebija.
Par CR7 ieminējos tikai piemēra pēc. Viņa reputācija ir tāda kāda viņa ir, un tur ir grūti kaut ko mainīt. Es vienkārši saku, ka Fergusonam būtu derējis laicīgi parunāties arī ar portugāli. Varbūt tad viņš šobrīd būtu ieredzētāks tiesnešu vidū (kuri nez kāpēc viņu bieži vien īpaši nemīl), un pietuvotos planētas labākā futbolista statusam. Tas taču būtu jauki, vai ne?
1 2 61 komentārs