Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Grieķijas superklubu cīņā uzvar "Panathinaikos"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Grieķijas superklubu cīņā uzvar "Panathinaikos"
Stefans Lasmī šodien guva 18 punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus. Foto: AP/Scanpix.

Šodienas centrālajā ULEB Eirolīgas ''Top 16'' spēlē divu labāko Grieķijas komandu duelī uzvaru savā laukumā izcīnīja Atēnu ''Panathinaikos'', kas saspringtā mača galotnē ar 66:62 pārspēja Pirejas ''Olympiacos'', tādējādi pārtraucot ieilgušo trīs zaudējumu sēriju. Bez zaudējumiem joprojām cīnās ''Barcelona'', kas šovakar Vitorijā ar 80:68 pieveica vietējo ''Laboral Kutxa''.

Tomiča karjeras mačs palīdz ''Barcelona'' uzvarēt

Izšķirošo pārsvaru Barselonas klubs ieguva trešajā ceturtdaļā, kad ar slovēņu centra Lorbeka un spāņu aizsarga Navarro pūlēm viesiem izdevās iegūt desmit punktu handikapu (59:49). Ceturtās ceturtdaļas sākumā Navarro kopā ar lieliski spēlējošo horvātu centru Tomiču panāca +14 par labu Barsai, un ar to bija pietiekami, lai divkārtējie Eirolīgas čempioni izcīnītu uzvaru ar 80:68 un turpinātu savu uzvaru sēriju, pagarinot to līdz septiņiem panākumiem.

Karjeras labākos Eirolīgas rādītājus gūtajos punktos (24) un efektivitātē (36) sasniedza 217 centimetrus garais horvātu centrs Ante Tomičs (2p. - 8/9, 1p. - 8/11), bet 15 punkti un piecas rezultatīvas piespēles pieredzējušajam spāņu aizsargam Huanam Karlosam Navarro. Vitorijas kluba labā 22 punktus guva uzbrucējs Fernando San Emeterio.

E apakšgrupā abas komandas ir pretējās pozīcijās: ''Barcelona'' ar bilanci 7-0 ir vienīgā komanda, kas cīnās bez zaudējumiem, un, saprotams, ir pirmajā vietā. ''Laboral Kutxa'' septiņos mačos uzvarējusi tikai vienreiz, atrodoties pēdējā astotajā vietā.

Milžu cīņā uzvar "Panathinaikos"

Aizraujoša spēle šodien risinājās Atēnās, kur seškārtējie Eirolīgas čempioni ''Panathinaikos'' uzņēma savus niknākos konkurentus Pirejas ''Olympiacos''. Cīņa lielākoties ritēja punkts-punktā, un nevienai no komandām neizdevās atrauties tālāk par četriem punktiem. Izšķirošajos brīžos mača ritējumu kontrolēja ''Panathinaikos'', kas ar precīziem soda metieniem spēja nosargāt divu - četru punktu handikapu līdz pat spēles finālsvilpei. ''Olympiacos'' bija vairākas iespējas panākt neizšķirtu, taču Spanuļa un Lojevska mēģinājumi savu mērķi nesasniedza. Beigu rezultāts 66:62 par labu ''Panathinaikos''.

Atēnu klubam panākumu ar 18 punktiem (2p. - 6/9, 1p. - 6/6) un piecām atlēkušajām bumbām kaldināja spēka uzbrucējs Stefans Lasmī, bet horvātu aizsargam Roko Ukičam 14 punkti un trīs rezultatīvas piespēles. Viesiem 12 punktus sakrāja Stratoss Perperoglu, bet neveiksmīga spēle ''Olympiacos'' līderim Vasilim Spanulim, kuram melnā diena metienos (2p. - 1/3, 3p. - 1/9, 1p. - 1/2) un seši punkti.

Šodienas panākums ļauj ''Panathinaikos'' E apakšgrupā nostiprināties vadošajā grupā kopā ar ''Olympiacos'' un Milānas ''Emporio Armani'' (visām bilance 4-3).

Bertāna ''Partizan'' turpina zaudēt

Ceturto zaudējumu pēc kārtas šodien piedzīvoja Dāvja Bertāna pārstāvētā Belgradas ''Partizan'', kas savā laukumā ar 70:78 atzina Stambulas ''Galatasaray'' pārākumu. ''Partizan'' ar vienu uzvaru septiņos mačos ir pēdējā vietā F grupā, bet turki ir piektie. Minēto spēli klātienē noraudzījās aptuveni 20 NBA skauti, kuri Serbijā bija ieradušies, lai klātienē novērtētu Bogdana Bogdanoviča talantu, un 21 gadu vecais ''Partizan'' aizsargs nepievīla, cīņu noslēdzot ar 23 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. ''Galatasaray'' labā 18 punktus guva amerikāņu uzbrucējs Henrijs Domerkants.

Rīt CSKA pret ''Maccabi''

Rīt tiks aizvadītas atlikušās ''Top 16'' septītās kārtas spēles. Intriģējošs mačs solās būt Maskavā, kur vietējā CSKA plkst 18:00 pēc Latvijas laika F grupas līdervienību duelī cīnīsies ar Telavivas ''Maccabi''. Pulksten 20:15 tiks aizvadīts Stambulas derbijs starp ''Anadolu Efes'' un ''Fenerbahce Ulker'', bet 21:45 Madrides ''Real'' savā laukumā spēkosies ar Kaspara Vecvagara pārstāvēto Kauņas ''Žalgiri''.

E apakšgrupa

VKomandaUZ
1.Barcelona70
2.Emporio Armani43
3.Panathinaikos43
4.Olympiacos43
5.Unicaja34
6.Fenerbahce24
7.Anadolu Efes24
8.Laboral Kutxa16

F apakšgrupa

VKomandaUZ
1.CSKA51
2.Maccabi51
3.Real51
4.Lokomotiv33
5.Galatasaray34
6.Bayern24
7.Zalgiris15
8.Partizan16

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-21 00:01, pirms 10 gadiem
Kas noticis ar Spanuli?

  +2 [+] [-]

, 2014-02-21 03:05, pirms 10 gadiem
Ja, Spanulis galigi svaks palicis - un nepatika OLY spele sodien - izskatas, ka uzbrukuma dzeki isti nezina ko ar bumbu darit un ari saspeles vaditajs kaut kur nozudis - katra zina ar sadiem individuali loti specigiem speletajiem katram spelejot atseviski, vini neko nepanaks!