Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Latvijas 21. čempionāts florbolā gatavs startam

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas 21. čempionāts florbolā gatavs startam
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Rīt, 20. septembrī, pulksten 19.30 ar vīriešu virslīgas čempiones "Lekringa" un vicečempiones "Lielvārdes" dueli Cēsis startēs Latvijas 21. čempionāts florbolā. Sieviešu Virslīgas čempione RSU un vicečempione "Rubene" jauno sezonu atklās 22. septembrī Rīgā.

Par uzvaru vīriešu Virslīgā šosezon cīnīsies 14 komandas. Cēsu "Lekringaa", "Lielvārdes", Rīgas "RTU/Inspecta", "Ķekavas", "Talsi/Triobet", "Bauskas", FBK "Valmiera/ViA", Stalbes SK "Pārgauja", Kocēnu "Rubenes", Liepājas "Kuršu", "Ulbroka/FS Masters" un "Ķekavas Bulldogu" sabiedrībai pirmo reizi pievienojies FK "Madona", kā arī augstākajā sabiedrībā pēc pāris gadu prombūtnes atgriezies FK "Rīga". Izspēles kārtība vīriešu Virslīgā nav mainīta, bet, protams, tagad saasināsies konkurence par iekļūšanu pēc diviem apļiem to astoņu spēcīgāko komandu skaitā, kuras turpinās cīņu izslēgšanas spēles. Ceturtdaļfināls tiks aizvadīts līdz vienas komandas trim uzvarām, tāpat arī pusfināls. Par bronzas medaļām notiks tikai viens mačs, bet čempioni tiks noskaidroti sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Arī sieviešu Virslīgā pēc gada pārtraukuma ir viens jaunpienācējs – FK "Ādaži". Piecas sieviešu Virslīgas komandas (vēl arī RSU, Kocēnu "Rubene", FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs") aizvadīs četrus apļus, bet tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs iegūs četri labākie klubi. Arī sieviešu Virslīgā pusfināls turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, par 3.vietu būs tikai viena spēle, bet čempionu kausu iegūs tā vienība, kura finālsērijā tiks pie četriem panākumiem.

Čempionāta dalībniekiem, kā arī viņu līdzjutējiem ir vairāki patīkami jaunumi. Piemēram, kļuvis vairāk to sporta haļļu, no kurām Latvijas Florbola savienība sadarbībā ar Sportacentrs.com TV un Lattelecom TV 411 kanālu nodrošinās spēļu tiešraides internetā. Ja pagājušajā sezonā fani varēja sekot līdz mačiem, kas notika Vidzemes Olimpiskajā centrā (Valmierā), Liepājas Olimpiskajā centrā un Kocēnu sporta namā, tad šajā čempionātā viņu uzmanībai tiks piedāvātas spēļu tiešraides arī no Lielvārdes novada sporta centra. Paredzēts, ka tiks translēti 52 regulārā turnīra mači, kā arī visas izslēgšanas spēles, kas notiks šajās sporta hallēs.

Īpaši labā noskaņojumā jauno sezonu sagaida "Lielvārdes" florbolisti, kuru laukums šovasar ticis pie jauna Gerflor seguma. Tagad Latvijā ir trīs starptautiskām prasībām atbilstoši laukumi ar Gerflor segumu – Kocēnos, Valmierā un Lielvārdē. Arī šogad sadarbībā ar florbola inventāra veikalu "Florbolam.lv" visas vīriešu un sieviešu Virslīgas komandas tiks nodrošinātas ar Unihoc ražotajā Crater bumbiņām, bet nu to būs vēl vairāk – 100 bumbiņas katrai komandai regulārajam turnīram, kā arī vēl 50, ja komanda iekļūs izslēgšanas spēlēs. Arī šajā sezonā tiks noteikti AVEX mēneša labākie spēlētāji kā vīriešu, tā sieviešu Virslīgā, kuri saņems balvas no Sony.

Jau šīs nedēļas nogalē visas vīriešu Virslīgas komandas aizvadīs pa vienai spēlei, parādot saviem līdzjutējiem, kā ir sagatavojušās jaunajai sezonai, kā arī – kādi varētu būt to mērķi Latvijas 21. čempionātā. Lai to redzētu savām acīm, līdzjutējiem atliek doties uz sporta hallēm un atbalstīt savējos!

Izmantotie resursi:
floorball.lv